Register

Malay (4,834 malay fanfics)

Please log in to enable more search filters and options

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

2016 Exo Fan Fiction Awards

Final voting for select categories is now open! The 2016 Exo Fan Fiction Awards are a popular vote based method to recognize the fan works that have captured the fandom's imagination over the last year.

Married An Idiot??

By jimiekhyun Updated
Characters exo luhan hara oc
With 38 chapters, 19 votes, 505 subscribers, 198 comments
Status Completed, Subscribers Only

"Kau caring, mengada, baik, comel, handsome tapi perangai kau lebih kepada kejam! Patut ke perasaan aku yang sebegitu perlu ada untuk kau?"   "Aku tak pernah tahu, adakah keikhlasan hati aku ni, berbalas? A

Love Me Right

By jimiekhyun Updated
Characters Byun Baekhyun | Do Kyungsoo | Park Chanyeol | EXO | OC
With 39 chapters, 15 votes, 225 subscribers, 125 comments
Status Subscribers Only

LOVE ME RIGHT     Mengisahkan kehidupan.., kehidupan ke? Okey kehidupan. Kehidupan idol-idol yang telah diarrange sesuka hati author dengan gadis-gadis pelik yang jarang dij

Being Kim Namjoon's wife

By EvaXOXO Updated
Characters rapmonster namjoon oc bts
With 8 chapters, 3 votes, 43 subscribers, 900 views, 9 comments
Status Subscribers Only

Ape beza awak dengan maxis? Tak tahu. Apa bezanya? Takde bezanya. Dua2 lembap. -_-

Little Smile For You

By little_me96 Updated
With 2 chapters, 20 views

Lalisa mungkin nama indah, menawan dan mempunyai ciri-ciri seorang wanita idaman yang kaya namun itu hanya angan-angan. Selain daripada sikap lemah-lembut dia tidak mempunyai ciri-ciri seorang wanita idaman. Dia hanya gadis biasa, seorang yang pendiam dan yang paling penting dia hanya anak yatim piatu. Tiada ibu bapa di sisi. Hatinya di curi oleh seorang jejaka idaman yang hanya di jumpai setahun sekali iaitu pada setiap malam 13 Disember di sebuah tasik yang indah di bawah bulan dan bintang.

6 Crazy Bunnies

By IceCream95 Updated
Characters B.A.P [Yongguk, Himchan, Daehyun, Youngjae, Jongup, Zelo] and Others as Cameo
With 18 chapters, 8 votes, 2230 views, 47 comments
Status Completed

Al kisahnya bermula apabila 6 ekor makhluk asing arnab yang berupa manusia dicampak ke bumi disebabkan kenakalan mereka. Macam-macam kesalahan yang telah mereka lakukan. Vandelisme la, cucuk mata oranglah, rompak supermarket la, kasi menangis cikgu la, langgar traffic light sampai kena kejar 100 orang polis dan langgar orang guna skateboard sampai koma. Heh ?

EXO Malay Scenarios

By MizzYukiko Updated
Characters Awak & EXO
With 35 chapters, 10 votes, 173 subscribers, 4590 views, 70 comments
Status Members Only, Subscribers Only

Pernah terfikir tak macam mana keadaannya bila awak, ya saya cakap dengan awak yang sedang membaca ni. Jangan takut, saya tak stalk awak. Ok -coughs- back to the main topic; pernah terfikir tak macam mana keadaannya bila awak dengan salah seorang ahli EXO (atau satu group E

We are The Trouble Maker S2. (SEQUEL) [[ 2016 ]]

By BarmyDew Updated
Characters { Hanbin } { Bobby } { Junhoe } { Yunhyeong } { Chanwoo } { Donghyuk } { Jinhwan } { ikon b.i } { Jae In }
With 18 chapters, 8 votes, 3330 views, 111 comments
Status Completed

WE ARE THE TROUBLE MAKER (season 2)

Best of The Best

By bigbangtanboys Updated
With 3 chapters, 10 subscribers, 110 views, 1 comments
Status Subscribers Only

Best of The Best. Di sini akan saya rekomenkan cerita-cerita menarik tak kisahlah daripada author-author yang terkenal atau tidak. Saya rekomenkan berdasarkan ceritanya yang best pada pandangan saya. Dan mungkin saya beri komen yang pedas? Entahlah. Dah nama pun Best of The Best. Mestilah komen yang baik-baik je kan?^^  

Blueberry House

By queens12 Updated
Characters Blackpink/BangtanBoys/EXO/Tzuyu/others
With 2 chapters, 30 views

PROLOGUE : "Aku rasa pelik lah Jimin " "Kenapa ? Kau belum akil baligh ke? Aku tau " "Kurang ajar nya mulut kau J Hope . Pabo ! Aku rasa pelik sebab blueberry kita semakin hari makin hilang tau tak ." "Hehe , ooo ya kah . Mianei . Aku buat lawak sikit je lah Jimin , ke kau betul tak akil baligh lagi " "Hmmm memang nak ... eeeei! sini kau " Jimin mula bewrestling dengan J Hope. "WQoiiiii!! Sakit bodohh !" Seseorang masuk ke kedai itu . 

Our Love Story (Re-write)

By k-hope Updated
Characters Jung Hoseok(J-hope),Kim So-hyun as Shin Younghee dan character2 yg lain.
With 1 chapters, 8 votes, 28 subscribers, 960 views, 19 comments
Status Subscribers Only

Shin Younghee.Dia seorang yang agak low-profile dan sering menyendiri. Namun,selepas kehadiran Hoseok dalam hidupnya membuatkan dirinya seakan-akan berubah menjadi lain. Berubah menjadi seorang yang lain dari yang sebelum ini. Boleh dikatakan berubah menjadi lebih baik.

My King's Heart

By aquariusxpisces Updated
Characters OC || Na Jaemin
With 20 views
Status Subscribers Only

  Langkahnya diberhentikan seketika. Dia mengambil nafas sebelum memandang sekeling.   "Aduh, bonda sudah murka. Bagaimana ni?"    Lelaki itu terpandang sebuah rumah. Rumah yang kecil namun mungkin selamat untuknya. Dia kena lari, sebelum disumpah bondanya.   "WAAAAHHHHH!!!! Kau ni siapa, hah?!"   "Eh? Maafkan beta!!!"   "Beta? Kau ni merepek apa?"   "Eh? Kamu tak kenal beta? Beta raja dari kerajaan Cho

Ω EXODUS ACADEMY Ω┊⦃ ACCEPTING BOTH MALES AND FEMALES STUDENTS. HURRY SIAPA CEPAT DAPAT MAGNUM DENGAN LOLLIPOP ! ⦄

By munchkin- Updated
Characters All the werewolves, vampires, witches, angels and demons from the whole peninsular/ss malaysia.
With 12 chapters, 18 votes, 203 subscribers, 6980 views, 179 comments
Status Subscribers Only

  You get a mysterious envelope in the mail one day, sealed with a red wax seal imprinted with a rose. Ripping it open, you find a letter accepting you to a place called Exodus Academy.

Please Don't Say Goodbye

By Myungjiyounglo Updated
Characters Huang Zi Tao | Seo Haneul (oc)
With 3 chapters, 3 votes, 35 subscribers, 6 comments
Status Completed, Subscribers Only

Title : Please Don't Say Goodbye Author : helloimdee_ Genre : Angst, Sad, Lo

My Life As Their Daughter

By Aurora98 Updated
With 15 chapters, 1 votes, 4 subscribers, 220 views, 1 comments

Yo ~! Hello ? This is my new fanfics ,hehe xD

Prince of School

By iamqueenie Updated
With 8 chapters, 1 votes, 15 subscribers, 230 views, 10 comments
Status Subscribers Only

Somi seorang gadis biasa..keras hati..beku..tak suka laki..nyampah tengok ranking budak laki idaman yang digelar PRINCE? Tapi satu kejadian menyebabkan Somi tersekat dengan mereka?  Banyak benda yang dihadapi Somi?  Nak tau?  Read la apa lagi

The Noble 10th Prince: Wang Eun

By eyra99 Updated
Characters Byun Baekhyun sebagai Wang Eun dan Baekhyun | OC | Watak tambahan
With 1 chapters, 3 votes, 25 subscribers, 370 views, 8 comments
Status Subscribers Only

Putera ke-10 Raja Dinasti Goryeo; Wang Eun telah dilaporkan hilang. Wang Eun terjaga daripada tidur dan mendapati dirinya berada di tempat yang sangat asing baginya. Dia mula khuatir, menggigil dan takut. Si dia muncul dan sudi membantu Wang Eun. Namun, ada sedikit salah faham yang timbul.

I'm back

By BELLAXANDER Updated
Characters Kim Yugyeom dan Choi Youngjae(Fem)
With 1 chapters, 4 subscribers, 40 views, 1 comments
Status Subscribers Only

Setelah lama menghilangkan diri tanpa khabar,Yugyeom pun kembali ke tanah air.Dia ingin bertemu dengan buah hatinya,Choi Youngjae.Kekasihnya yang ditinggalkan selama 5 tahun.Adakah Youngjae masih sayang dengannya?Atau gadis itu memiliki kekasih lain.

DAMBAAN KASIH

By nshahirah293 Updated
With 7 chapters, 27 subscribers, 820 views, 8 comments

Apabila Chorong terpaksa berkahwin pada usia muda dengan jejaka pilihan  ibubapanya iaitu crushnya disekolah,apakah yang akan berlaku??Mampukah Chorong memiliki cinta crushnya dengan perkahwinan yang berdasarkan keterpaksaan itu?Ditambah dengan kehadiran Lee Hae Na Dan Luhan yang mewujudkan cinta bersegi-segi antara mereka...Mampukah mereka mengecapi kebahagiaan??         WATAK-WATAK UTAMA...      

Untruth

By Rainerchor Updated
Characters Lu Han | Song Jihyo | Do Kyungsoo
With 1 chapters, 1 votes, 5 subscribers, 200 views, 5 comments
Status Members Only

        

Lets fall in love

By juniyeolshi Updated
Characters Kim Myungri (oc), Wonho (Monsta X), S.Coups (Seventeen), Kogyeol (Up10tion), Monsta X, Seventeen, Up10tion, L (Infinite), Jungkook (BTS)
With 17 chapters, 1 votes, 50 subscribers, 10 comments
Status Subscribers Only

Idol? siapa mereka ini? makhluk asing ke?   Kenapa tetiba ramai pulak idol yang datang ke kolej aku nih? desis hati Kim Myungri. Kolej Perubatan Seoul didatangi beberapa kumpulan idol termasuklah kumpulan Up10tion, Monsta X serta Seventeen. Kedatangan mereka adalah atas jemputan daripada pihak kolej sempena Minggu Setia Perubatan Seoul