Malay (2,097 malay fanfics)

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

Exo Finding Their Mates

Exo a pack of Werewolves These boys were born immortal with remarkable powers. They look like human and act like human, however they are able to turn into wolfs,Each one is destined to have mate, will there be any complications on finding their true mate

Wolf?

ByAlieaa updated
CharactersEXO Chanyeol Baekhyun
With1 chapters

Pelik betul kawan aku ni. Kalau ajak keluar makan dinner mesti dia reject. Ajak keluar lepak waktu malam pun dia reject. Asalkan nak buat benda yang melibatkan waktu malam,konfem dia reject. Dia cakap yang dia takut bulan. Pelik bukan? Macam-macam aku buat untuk buat dia keluar daripada rumah tu. . Sampailah satu hari. . Baru aku faham kenapa dia takut bulan.

Light, Love & Baek Gu

Byangelily95 updated
With8 chapters, 13 votes, 54 subscribers, 820 views, 40 comments

  Saerah Izzati. Seorang gadis biasa yang menjalankan kehidupan seperti orang lain. Pertemuannya dengan seorang lelaki di Korea adalah titik di mana kehidupannya akan mula berubah, tanpa dia sedar. Selepas satu peristiwa, Saerah berusaha untuk menjauhi lelaki itu. 

Castle Street's Apartment

Bysyasyabilly updated
CharactersBaekhyun, minah (you)
With4 chapters, 6 votes, 30 subscribers, 430 views, 7 comments

Baekhyun membuka pintu lalu terus rebah diatas sofa empuk. Minah muncul dengan menghidangkan segelas susu segar pada suaminya. baekhyun bangun dan mengambil susu itu. "thanks jagiya.." Baekhyun menghadiahkan ciuman sayang pada pipi Minah. Susu itu terus masuk kedalam kerongkongnya dengan laju. dahaga sangat lah tu.. "uumm..I ada satu news untuk you. Tapi you janji jangan nak terkejut sangat tau!" Minah duduk disebelah

spirit of the coin

Bysyasyabilly updated
Charactersexo, bts, vixx, bap, tasty, apink, infinite, snsd, 4minute, 2ne1, shinee, cnblue, aoa, girls day
With5 chapters, 2 votes, 28 subscribers, 430 views, 31 comments

Tahun ini, terdapat perbezaan sedikit dari tahun-tahun yang lalu. Untuk pelajar-pelajar yang baru menghabiskan  'Korean International Test' perlu menyertai sebuah kem jati diri di sebuah tempat yang jauh terpencil di tengah hutan, dimana setiap keperluan sudah tersedia disana. Tapi, bukan semua pelajar yang sudah berumur 18 tahun itu akan menyertai kem ini~    Hanya yang terpilih (LUCKY)

ღ THE ADVENTURINE ღ MALAY WRITING CONTEST

ByPearl-Sapphire updated
CharactersIT'S YOU! MALAY FANFICS AUTHORS!
With20 chapters, 11 votes, 64 subscribers, 1720 views, 44 comments
StatusSubscribers Only

ATTENTION TO ALL MALAY AUTHOR OUT THERE... WE PRESENTING YOU...  

Loveble

ByIeshaYani updated
With1 chapters, 4 subscribers, 50 views, 2 comments

Kebahagiaan itu bukan selamanya milik kita. Pergi satu masalah, muncul lagi satu kerumitan. Jika hubungan semanis ala-ala kek terlebih gula pun boleh bertukar menjadi sepahit-pahit hempedu, macam mana dengan hubungan bagai retak menanti belah? Di dalam hubungan percintaan, semestinya akan ada masalah dan halangan yang timbul. I

I'm not UGLY !!!

Bylissahara9 updated
CharactersYoona Irene Luhan Sehun
With2 votes, 2 subscribers, 20 views

Dunia ini penuh pembohongan dan penipuan. Si Kaya sentiasa berada di atas dan Si Miskin pasti akan dipijak bagaikan kain buruk yang tidak berguna. Si Hodoh mesti dicaci dan ditindas manakala Si Cantik disanjung tinggi oleh semua orang. Yoona antara orang yang dicaci dan ditindas oleh semua orang ter

Cold hearted girl is my wife?!!

Bypinkdr3am updated
Tagsmalay luhan
CharactersLuhan Ra Hyun
With1 chapters, 9 subscribers

"Aku tak percaya budak Raven tu akan jadi Wife aku?"  "I don't want it to be happen!"ujar Luhan. "Do you think that i'm happy with this arranged married? Don't think that i'll be happy with you." Kata Ra Hyun dengan muka dinginnya. Gadis itu namanya Hong Ra Hyun tetapi ramai mengenalinya sebagai Raven kerana pendiriannya yang sentiasa

Patient 391

ByNickyNick updated
Charactersyou , exo , kai
With2 chapters, 2 votes, 5 comments
StatusCompleted

Kai | Kim Je Jae ( you ) 

Only You That I Want

ByAyunurdiyana updated
CharactersJung Ilhoon and O/C Kim Hana
With11 chapters, 1 votes, 19 subscribers, 430 views, 13 comments
StatusMembers Only

Dia mungkin Nampak comel dari segi luaran. Dari segi dalaman, dialah mimpi ngeri. Oleh kerana terlalu taksub, dia sanggup membuat apa-apa sahaja supaya dia menjadi miliknya seorang. Pentingkan diri? Itu tidak penting asalkan dia menjadi miliknya. Ini merupakan fanfic pertama dalam versi malay. Dengan dibantu oleh 2 orang lagi kawan saya. Starting : Jung Ilhoon (BTOB) dan O/C Kim Hana. Cerita ini merupakan cerita psyco. Harap kalian suka ^^

Paper Prince

ByLoizHong_96 updated
CharactersZelo(B.A.P) and Han Jina(OC)
With1 chapters, 2 votes, 11 subscribers, 120 views, 2 comments

Sepasang mata indah yang dihiasi anak mata yang jernih.Hidung yang cantik terletak di antara dua matanya.Senyuman yang manis bersama sepasang lesung pipit yang pastinya mencairkan hati para gadis.Tak lupa juga pada rambutnya yang tampak bersinar dengan warna yang lain dari yang lain.Dia..sememangnya sempurna.   Ini adalah kisah aku. Kisah dongeng fantasi yang sukar untuk diterima masuk ke dalam otak generasi  ‘Y’ kini. Nak dengar kisah aku?  

happiness or die ? choose which want ?

ByNickyNick updated
Charactersexo kai you D.O
With7 chapters, 3 votes, 44 subscribers, 530 views, 14 comments
StatusSubscribers Only

                " Haru yah ~ , kau nak pilih yang mana  , mati atau kebahagian ?"   "Apa yang kau cakap ni Kai ! "                                                                             "Awak ...kasut awak kotor sangat tu .. sebab tu saya basuh .. "   " Maafkan saya Encik Kai anda menghidap penyakit mental yang boleh hilang k

Friends [ MALAY ] / [HIATUS]

Bysuhonie updated
CharactersJun (U-Kiss) , Baekhyun (Exo) , Hansol (Topp Dogg)
With2 chapters, 1 votes
StatusSubscribers Only

Mereka bertiga merupakan kawan karib sejak kecil lagi. Tetapi, sesuatu sudah berlaku tanpa di duga. Mereka bergaduh di sebabkan hanya satu kesilapan kecil. Mereka sering tuduh menuduh antara satu sama lain. Mereka amat rapat dan di anggap sebagai adik beradik. Selepas mereka sedar yang mereka lebih pentingkan orang lain berbanding kawannya. Dapatkah mereka maafkan diri mereka? Apakah yang sudah berlaku antara mereka? Siapakah m

My Crush is My ......

ByHanie1122 updated
Tagsmalay
CharactersBaekhyun I Kim Hana (OC) I Luhan I Suho
With3 chapters, 1 votes, 20 subscribers, 140 views, 3 comments
StatusSubscribers Only

Apakah yang akan berlaku apabila crush yang kita idamkan selama ini menjadi teman hidup kita? Adakah penamatnya akan berakhir seperti kehidupan Elsa dan Anna yang hidup bahagia selama-lamanya atau seperti kisah hidup Hans si putera gedik yang berakhir dengan diseret oleh pegawai Arendelle? hohoho~    

Everlasting Friendship

ByIeshaYani updated
With24 chapters, 3 votes, 53 subscribers, 1660 views, 39 comments
StatusCompleted

  Hana pelajar baru di SM Highschool mempunyai personaliti yang misteri. Digelar 'Ice Queen' kerana tidak pernah senyum atau bercakap dengan sesiapa kecuali guru. Namun segalanya berubah apabila dia bertemu dengan

DANCE FOR LIFE

Bykpopper0 updated
Tagsmalay
With10 chapters, 2 votes, 370 views, 17 comments

You can't live like this ! you need someone by your side - Kim Jongin  Shut up. - Hee young   _______________________________________________________________________   ' We dont dance because we want, but we dance because we need to dance.. '

Starlight Tears Trailer Shop (For Malaysian) || OPEN || BATCH 3

Byyoonainin updated
CharactersVideo and trailer
With2 chapters, 35 votes, 178 subscribers, 5990 views, 198 comments
StatusSubscribers Only

S ___B_T

Byshiyeol99 updated
CharactersYi Hun, Yu Mi, Hwi kyung & Kang Jun
With13 chapters, 1 votes, 6 subscribers, 150 views

Ini kisah mengenai dua kawan yang pada mulanya tidak kenal antara satu sama lain. Pada suatu hari mereka berkenal, pada mulanya agak janggal tapi akhirnya mereka menjadi rapat bagai isi dan kuku Yi Hun  keseorangan selepas kawan karibnya berpindah ke kawasan lain  manakala, Yu Mi pula seorang yang tidak mempercayai pada persahabatan disebabkan rakannya tikam dari belakang Apabila mereka melangkah ke sekolah SM High School mereka terjumpa jejaka yang men

Girlish Boy And His Alien

Byteenbestfinite updated
CharactersJungkook Taehyung Jimin Suga Jhope Oc Jin Namjoon
With2 chapters, 2 votes, 7 subscribers, 190 views, 4 comments

  Jeon Jungkook      Jeon Jungkook merupakan pelajar pertukaran dari Busan. Dia seorang yang sangat comel dan meminati drama ap

101 Petikan Indah

ByIcebabyG updated
With22 chapters, 6 votes, 71 subscribers, 560 views, 13 comments
StatusMembers Only, Subscribers Only

  Ini bukan fanfics. Ini bukan graphic shop. Ini hanyalah sebuah koleksi quote yang bermakna pada diri saya. Dan... Saya translate'kan quote itu ke malay.

It's My Turn To Cry

ByXO_byunbaek_XO updated
CharactersLuhan, Sooyoung, Son Seung Wan (Wendy)
With1 chapters, 2 votes, 8 subscribers, 70 views, 3 comments
StatusSubscribers Only

bila seseorang yang kita mencintai kita itu pergi..kemungkinan kita boleh jadi gila di sebabkan dia, Jadi kita haruslah menerima takdir bahawa dia itu pergi selalama - lamanya...   (when someone that you love is gone...maybe we can be crazy because of him/her, So we must accept that him/her gone forever)

Cinta Di Hari Raya...

ByYana_xoxo updated
With5 chapters, 19 votes, 155 subscribers, 1410 views, 68 comments
StatusSubscribers Only

"Hei ! aku dah sampai.."      "Tunggu sekejap, aku pergi ambil."     "Cepat sikit, dah mandi peluh aku dekat sini."     

Stalker

Bylittle-deer updated
Charactersyou/oc, luhan
With4 chapters, 11 votes, 39 comments
StatusSubscribers Only

  Aku cuma salah seorang perempuan biasa yang ada dekat luar sana. Mungkin aku terlalu biasa untuk orang sedar akan kehadiran aku. Tak ada siapa perasan aku. Tak ada siapa ingat aku. Atau mungkin aku juga dianggap sebagai halimunan? Tapi sejak kebelakangan ini. Ada sesuatu yang mengganggu fikiran aku. Terasa seperti aku ni diperhatikan. Macam ada seseorang sedang memerhatikan aku. Pergerakkan aku, gerak geri aku. Tapi bi

Our Destiny

Byangelicstar updated
CharactersTaehyung,Dahee(OC)
With10 chapters, 2 votes, 26 comments

     "Apa?Kahwin dengan dia?Dahee tak nak kahwin dengan sesiapa!!Kenapa semua orang buat hidup Dahee merana??"         "Kau tak akan dapat walau sedikit pun tempat di dalam hati aku,perempuan kotor"       Takdir menemukan mereka,tanpa persetujuan mereka,Taehyung dan Dahee dijodohkan oleh ibu bapa mereka untuk kepentingan masing-masing.Mampukah perkahwinan yang tercipta di atas rasa simpati ini berkekalan?Mampukah Dahee mengharungi hidup