Malay (4,937 malay fanfics)

Please log in to enable more search filters and sort options

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Promoted - Advertise

Mine For A While (Taehyung, Jin & OC, plus BTS faves)

It’s hard to be in love with a boy who only likes you as a friend. When Jin falls for the most popular girl in school, Tanya’s world flipped. Devastated, she asks the help of a gorgeous stranger named V to aid her broken heart and redeem her self-esteem.

Computer Lab

By vixxobang Updated
Characters Eunwoo, Moonbin, MJ, JinJin, Rocky, Sanha
With 1 chapters
Status Completed

Eunwoo ialah seorang pelajar yang pakar dalam bidang ICT. Dia terlalu rajin membuat kerja khusus ICT dan selalu membuat kerjanya di makmal komputer 3 yang dikatakan sebagai makmal yang aktif dengan aktiviti entiti. Pada mulanya dia tidak percaya yang makmal tersebut berhantu sehinggalah dia nampak dengan mata dia sendiri.

My 25 Old Husband

By Bini_capang Updated
Characters kim minseok a.k.a xiumin oc jung hyeri
With 37 chapters, 7 votes, 226 subscribers, 4590 views, 98 comments
Status Subscribers Only

Ouroboros Mata Biru

By tenmachan Updated
With 4 chapters, 12 subscribers, 180 views, 1 comments

  "Ouroboros?" "Ouroboros tu adalah simbol naga menggigit ekornya sendiri. Ia seolah bermaksud kitaran yang tidak akan berhenti. pasangan Ouroboros ini menunjukkan dua ekor naga yang menggigit ekor masing-masing" 

He 's Not My Perfect 10

By Ayaliea Updated
Characters Taehyung Jimin Jungkook Namjoon Suga Jin J-Hope Oc
With 25 chapters, 21 votes, 318 subscribers, 5150 views, 177 comments
Status Subscribers Only

Tipulah kalau aku cakap yang aku taknak seorang lelaki yang serba serbi perfect seperti Encik Perfect 10. Dan memang lelaki yang aku dapat sudah jelas semangnya dia melengkapi semua ciri lelaki idaman para gadis tetapi disebabkan beberapa perkara dia hilang tahta Perfect 10 itu. Mampukah hatiku yang sudah lama mati ini dihidupkan semula oleh Mr. Not Perfect 10? 

QUIIN | YG ENTERTAIMENT NEW GIRLS GROUP | DEBUTING AGAIN! [TWICE,I.O.I,GFRIEND BASED FF]

By anissofea Updated
Characters You as member || YG FAMILY
With 9 chapters, 9 votes, 20 subscribers, 2970 views, 72 comments

❝ airborne graphics ; open - revamped

By njhmnrh Updated
With 19 chapters, 27 votes, 193 subscribers, 6910 views, 147 comments
Status Subscribers Only

Kurogane Art Studio ♠ Graphic Shop + Portfolio ♠

By kurogane Updated
Characters You and I in Secret Garden
With 67 chapters, 36 votes, 207 subscribers, 6890 views, 208 comments
Status Subscribers Only

 

EXO's Housekeeper

By Girl124 Updated
With 16 chapters, 1 votes, 8 subscribers, 740 views, 8 comments

Apa perasaan anda apabila dapat menjadi housekeeper kepada group yang popular iaitu EXO!! Song Airin sangat bertuah kerana dapat menjadi housekeeper kepada EXO tetapi sayangnya dia tidak mengenali EXO. Setelah mengenali EXO Airin mula meminati EXO dan EXO pun menganggap Airin seperti adik mereka. Akan tetapi salah seorang member EXO iaitu Sehun tidak menyenangi kehadiran Airin. Kedua-duanya saling membenci tetapi dalam benci mula timbul bibit-bibit cinta. Bagaima

Gadis yang Botak

By exoticsNinspirit Updated
Characters Oc | Jung Kook | Tae Hyung
With 4 chapters, 11 subscribers, 120 views, 3 comments
Status Subscribers Only

Dedicate to someone who feel low-esteem about themselves.. Like me   Oh Mie Ran ialah seorang gadis belasan tahun yang berbeza dari gadis lain. Sedang gadis sebayanya dapat berhias dengan rambut masing -masing ,dia pula menderita kerana kebotakkan kepalanya. Penyakit?. Kanser? . Tidak, dia sihat wal-afiat. 

She's Crazy But She's Mine

By CookiesBee Updated
Characters Jeon Jungkook . Lisa . Kim Taehyung (v) . Bts member . Blackpink member. Lee Sung Kyung . Choi Siwon . Exo . Twice . Big Bang
With 25 chapters, 2 votes, 3370 views, 50 comments

Lisa terpaksa berpindah ke Korea kerana ayahnya telah dinaikkan pangkat untuk bekerja di sana.Lisa di hantar oleh ayahnya untuk bersekolah di Idol High School,Sekolah yang terkenal di bandar Seoul.Lisa jatuh hati pada Jungkook saat pertama kali mereka bertentangan mata.Jeon Jungkook pelajar lelaki yang sangat popular di kalangan pelajar wanita di sekolah itu kerana wajahnya yang tampan dan merupakan anak orang kaya.Misi Lisa adalah untuk membuat Jungkook menjadi miliknya dengan bantuan Kim Ta

How I Meet Bangtan

By Ayaliea Updated
With 2 chapters, 6 subscribers, 80 views
Status Members Only, Subscribers Only

Cerita bagaimana seorang gadis malang bertemu dengan sekumpulan lelaki yang bergelar Bangtan.

Something About Us

By Verylazy Updated
Characters Kai, Soo Ahn/OC, Baekhyun, Soo Jung, EXO and more K- Idol
With 11 chapters, 6 subscribers, 220 views, 25 comments
Status Subscribers Only

"Enjoy your coffee" ujar lelaki berkulit putih di hadapan soo ahn. soo ahn hanya menundukkan badannya sebelum mengucapkan terima kasih kepada lelaki itu. selepas mengambil cawan kertas yang berisi kopi itu, soo ahn keluar dari cafe itu dengan hati yang sedih. dah dua jam dia sesat kat situ dan dah dua jam jugaklah dia cuba cari jalan balik ke hotelnya tapi hampa. rasa makin jauh dari hotel adalah. soo ahn pandang langit yang gelap tanpa bintang itu. salji halus mul

The Little GOT7

By eyra99 Updated
Characters GOT7 | OC | BTS | EXO | Others Character
With 16 chapters, 10 votes, 108 subscribers, 1940 views, 54 comments
Status Subscribers Only

Angkara Mark dan poof! Dalam sekelip mata GOT7 menjadi manusia kenit. Berminat? Sila tekan tajuk yang tertera!    

Under My Responsibility

By Itsmethatright Updated
Characters Eunha Yuju
With 4 chapters, 1 subscribers, 230 views, 1 comments

"Unnie mianhae" "You're under my responsibility Yuju ah"

Train to Geumji

By Eli_Shane Updated
Characters Lisa , Jungkook, Jiho, Hanbin dan lain-lain
With 2 chapters, 3 votes, 32 subscribers, 560 views, 8 comments
Status Subscribers Only

Jungkook dan Lisa merupakan pasangan selebriti yang ingin berkahwin tetapi malangnya hubungan mereka tidak direstui keluarga dan juga peminat mereka. Oleh sebab itu mereka merancang untuk kahwin lari ke Geumji(Macam Golok ah lol) dengan menaiki kereta api. Dapatkah mereka melaksanakan hajat mereka itu dengan jayanya tanpa sebarang masalah?

Someone To Love

By ftn_azmi Updated
Characters Bae Suzy,Ji Soo,Chen,Chanyeol
With 7 chapters, 1 votes, 180 views, 4 comments
Status Subscribers Only

            Dia tidak seperti orang lain,penuh misteri.Tidak suka akan kegelapan. Mungkin kerana peristiwa pahit yang pernah menghantuinya. Atau mungkinkah sifat yang semulajadi ? -Bae Suzy-  

Kisah Seram

By Girl124 Updated
Tags horror malay
With 7 chapters, 1 votes, 8 subscribers, 260 views, 3 comments

Senarai kisah seram yang saya sendiri alami. Saya akan masukkan juga beberapa kisah seram yang pernah saya dengar/baca. Kalau anda seorang penakut jangan baca pada waktu malam.

Stay With Me

By femalemonstaa Updated
Characters Mark got7, Oc, Jungkook bts
With 5 chapters, 2 subscribers, 80 views, 1 comments

Mark, seorang manusia yang masih bergelar pelajar menengah tinggi, mempunyai rupa paras yang kacak, pandai dalam bidang akademik tetapi tidak mempunyai kemahiran dalam bidang sosial. Hanya kawan-kawan rapatnya sahaja yang menjadi penghibur di sekolah. Sikapnya yang suka menyendiri berubah apabila dia berjumpa dengan seorang pelajar perempuan menengah rendah yang bernama Hyunae pada suatu hari sehingga dia mula s

Goodbye, Love You.

By vennellope Updated
Characters oc, chanyeol
With 3 chapters, 5 subscribers, 70 views, 1 comments
Status Subscribers Only

Chanyeol dan Haneul; sahabat baik yang selalu bersama sehingga selalu dianggap sebagai adik-beradik. Friendship goals gitu. Banyak perkara yang mereka lakukan bersama sejak kecil lagi. Ketiadaan bapa Haneul menyebabkan Chanyeol seorang sahaja lelaki yang dia perlukan sekarang ini sebagai peneman.  "Kau jealous eh?" Usik Chanyeol.   

Young Couple

By clevergirl Updated
Characters Taehyung | Jungkook
With 1 chapters, 1 votes, 130 views

  Puan Kim yang sedang nyenyak tidur dikejutkan dengan bunyi loceng rumahnya. Jam di atas meja lampu dikerlingnya. Dengan mata yang sedikit terbuka, dia dapat melihat jam menunjukkan pukul 3 pagi.   "Ish, siapa la yang mai pagi-pagi buta, ni?" rungut Puan Kim.