If this page had a pop up or a redirect (it shouldn't!), please help us by reporting this page

Malay (3,096 malay fanfics)

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

Heart and Mind

When Baekhyun wakes up from a coma after four years, the only thing he can remember is his name.

EXO KINGDOM

By amyamira912 updated
Characters EXO,Key,Sunny,Victoria,Max
With 15 chapters, 5 votes, 24 subscribers, 670 views, 34 comments

Kisah dongeng  Exo versi moden. Mengisahkan tentang pengembaraan Exo yang masing-masing dengan perangai pelik dioarang.  Tao bersama dengan dua orang kawan baik dia, Chanyeol dan Lay, diorang merupakan trouble maker di sekolah. Musuh utama mereka tak lain dan tak bukan 4 orang shabat baik, Sehun, D.O, Chen dan Baekhyun. Apa yang akan terjadi jika Chen dan Baekhyun tu sebenarnya adik tiri Tao? apa pulak akan terjadi jika diorang selalu bers

KOPI CINTA [malay version]

By T-Hyti updated
Characters Song Ji Hyo, Choi Jin Hyuk
With 20 chapters, 10 votes, 56 subscribers, 1830 views, 48 comments

Kekasihku , Majikanku .

By shindongri updated
Characters Luhan . Xiu Lin . Lee Myungsoo . Lee Yoobi
With 2 chapters, 9 subscribers, 120 views, 4 comments

Percintaan Tak Diduga Berlaku      Xiu Lin  seorang yang cepat bosan , periang , peramah dan keras kepala . Suka menganggu orang tapi kalau dah berkawan dengan dia , dia akan cuba sed

Hopeless Bliss

By AiSyah98 updated
Characters Luhan/OC/
With 14 chapters, 10 votes, 92 subscribers, 72 comments

Luhan.. Kau tahu tak.. Kau umpama ubat dan dadah..

Minah Macho

By nadhrah_nad updated
Characters Do Kyungsoo/Kim Chae Ri
With 10 chapters, 18 subscribers, 170 views, 5 comments
Status Subscribers Only

mengisahkan tentang minah tomboy yg berlagak macho dan namja yg comel.. "Saranghae!!!" "Nado!!!"

Demokratik

By InaAdlina updated
Characters Suho Exo, Seohyun SNSD, Hoya Infinite, Jaejin FTIsland, 91Lines
With 2 chapters, 1 votes

Sinopsis Ini bukan kisah cinta, Seperti yang diidamkan, Bukan juga cerita politik negara,

This Heart

By NrDiba updated
Characters Kai (EXO) , Luna (OC)
With 1 chapters, 7 subscribers, 80 views, 1 comments
Status Completed, Subscribers Only

    Kehidupan seorang gadis yang suka bersembunyi daripada cinta kerana dia amat takut untuk meluahkannya . Dia takut cintanya akan bertepuk sebelah tangan terhadap lelaki tersebut yang hanya mengenali gadis ini sebagai KAWAN     Character 

Don't Dare Me

By Overdose_Kpopers updated
Characters Park Eunmi | Yong Junhyung | Oh Sena | Beast | V | EXO
With 1 chapters, 3 subscribers, 100 views, 1 comments

    Characters:~

Revenge Of The Vampire(s)

By allenkpopers updated
Characters Byun Baekhyun Jung Mimi(you) Park Chanyeol EXO
With 10 chapters, 2 votes, 57 subscribers, 14 comments
Status Subscribers Only

Apabila sebuah percutian yang dirancang tergendala dek sebuah peristiwa yang berlaku di Villa. Sebuah tasik yang menjadi saksi sebuah pembunuhan kini mencari jawapan, Adakah kematian Ji-Soo ada kena-mengena dengan dua orang jejaka yang baru dikenali, Baekhyun dan Chanyeol . Siapakah Ji-Soo? Apa Motif Baekhyun menyembunyikan latar-belakang perempuan tersebut dari Mimi?

Garang.

By turquoisecyan updated
Characters xiumin ll oc ll exom ll exok
With 9 chapters, 3 votes, 30 subscribers, 950 views, 13 comments

Biasalah, semua orang akan jatuh cinta. Tak kiralah berapa kental pun hati tu. Tak kiralah betapa garang pun muka tu.  

Sial

By TheFreakinChoi updated
Characters Baekhyun, Soojung, Jongin & OC
With 6 chapters, 5 votes, 18 subscribers, 12 comments

Pernahkah kau tertanya-tanya siapa yang selalu menyelimuti kau walaupun kau sendiri tahu yang kau tinggal sendirian ? Dalam kau meneruskan kehidupanmu, ada sepasang mata memandang dengan penuh dendam.  

It time

By NrDiba updated
Characters Jaehee Baekhyun Chanyeol EXO
With 24 chapters, 2 votes, 55 subscribers, 730 views, 22 comments
Status Completed, Subscribers Only

      Semuanya sia-sia...   "Aku kena pergi buat sementara supaya keadaan menjadi tenang dan ambik masa korang untuk berubah" -Jaehee       "Tolong dengar apa yang aku ingin jelaskan Jaehee" -

Si Dia...

By Kgirlz updated
Characters Jongin (Kai) / Kyungsoo (D.O)
With 1 votes, 80 views, 1 comments

Kita tidak akan menghargai seseorang itu sehinggalah kita kehilangannya, dan pada waktu itu, barulah kita sedar betapa pentingnya si dia buat kita...

A Guy with Yiruma's Masterpiece

By mieyhyun updated
Characters Zhang Yixing (EXO), Jung Iera (OC), Park Chanyeol (EXO)
With 8 chapters, 7 subscribers, 190 views, 3 comments

Satu kisah cinta yang tanpa batasan...             Lagu Yiruma menjadi penghubung kisah cinta yang tidak diduga...

Maid in Love

By mieyhyun updated
Characters Byun Baekhyun (EXO) Kim Sora (OC) EXO and other Kpop idols as cameo
With 12 chapters, 3 votes, 31 subscribers, 770 views, 8 comments

Im Sora Pelajar lepasan universiti dalam bidang Teknologi Maklumat Usia: 25 tahun Menganggur sudah hampir 6 bulan selepas dia tamat belajar Setuju untuk bekerja dengan 5staR Ent sebagai “maid” Byun Baekhyun   Byun

Tolong Cintai Dia

By mieyhyun updated
Characters Kim Jongdae (EXO), Jung Eun Hee (OC). Kim Junmyeon (EXO)
With 3 chapters, 1 votes, 4 subscribers, 60 views, 1 comments
Status Completed

"Tolong Cintai Dia." - Kim Jongdae

That Tomboy Is Mine!

By EhMirae updated
Characters Je Jae (OC) | Kai | Kris | Joy
With 2 chapters, 2 votes, 11 subscribers, 310 views, 6 comments

Kim Je Jae, ataupun lebih selesa digelar Jae, seorang pelajar tingkatan 4 di SM High School. Jae seorang yang comel namun tomboy. Sikapnya yang seperti lelaki membuatkan ramai lelaki lebih selesa mendekatinya sebagai kawan dan bukanlah sebagai crush seperti kawannya yang lain. Jae mempunyai sikap peramah dan aktif dalam sukan. Jae juga memiliki tali pinggang hitam dan tiada seorang lelaki pun yang berani menentangnya.  Sehinggalah suatu hari, Kim Jong In atau

Kyungsoo dan kisahnya

By iamsmsy updated
Characters exo members Hyunsik dan lain-lain
With 7 chapters, 16 subscribers, 380 views, 2 comments

Do Kyungsoo adalah seorang pelajar kolej yang normal dan tidak normal. Beliau berserta kelebihan anehnya menjalani kehidupan mereka yang normal...sehinggalah Kyungsoo mula berharap ia tidak lah senormal sangkaannya

CINTAI AKU (FULL STORY)

By NisaKpopers updated
Tags angst malay
Characters Kim Myungsoo/L[INFINITE],Jung Hyerim [You],JI Yeon [T-ara]
With 1 chapters, 4 subscribers, 60 views, 1 comments

Kisah sepasang sahabat Baik yang tidak pernah tahu dalam persahabtan mereka terdapat satu ikatan cinta yang tiada titik nokhtah.Bagaimana cinta mereka?Bersatu atau sebaliknya?

love,love,love?

By parkyura98 updated
Characters jungkook bts/taehyung bts/ jin bts/hara(oc)/sora(oc)/hana(oc)/jungmin(oc)/and other
With 13 chapters, 4 votes, 52 subscribers, 41 comments

hara, seorang budak perempuan yang baru berpindah ke gwangju kerana ingin menamatkan pelajarannya di sana, dan hara bekerja sebagai guru kelas tambahan di rumah keluarga jeon untuk mengajar anak bongsu mereka, suatu hari...hara terjumpa dengan seseorang yang bernama jeon jungkook iaitu putera pertama di dalam ahli keluarga jeon, jungkook seorang yang sangat popular di sekolah, tetapi...bagi hara jungkook hanyalah seorang lelaki hipokrit yang hanya menunjukkan sikap puteranya di sekolah, tetap

Mr.Mafia's Maid

By Eli_Shane updated
Characters Dujun, Minha, Beast, B.A.P,other character
With 2 chapters, 1 votes, 12 subscribers, 70 views, 1 comments
Status Subscribers Only

Minha melarikan diri dari rumah setelah menyaksikan sendiri ahli keluarganya dibunuh oleh sekumpulan lelaki berbaju hitam dan dia tiba di hadapan sebuah vila di tengah-tengah hutan lalu pengsan. Setelah sedar dia mendapati dirinya kini berada di rumah Yoon Dujun, seorang chaebol yang juga ketua klan Shadow Triad, salah satu kumpulan kongsi gelap paling digeruni di Korea. Atas dasar yang tidak diketahui, Dujun menawarkan perlindungan kepada Minha dengan syarat dia

Oh Sehun is My Manager! l Malay FF

By Aira_LYF updated
Characters Sehun,Luhan,Kai,Exo,You,Your friend's
With 12 chapters, 5 votes, 55 subscribers, 32 comments
Status Subscribers Only

[CONTENTID1] Sikap nakal Luhan telah membuat agency dia botak kepala untuk memilih Manager untuk dirinya. Lu han adalah seorang idol dan pelakon yang terkenal di s

apthandone graphics shop | batch 2; open

By tututu21 updated
Characters you & your amazing story
With 29 chapters, 26 votes, 96 subscribers, 2680 views, 132 comments
Status Completed, Subscribers Only

INSTAlove

By rapmon17 updated
Characters Newsun (Sonamoo), Zelo (B.A.P), Sohyun (4Minute), Jungkook (BTS), Minzy (2NE1) and idol lain akan muncul
With 4 chapters, 1 votes, 9 subscribers, 270 views, 5 comments

"Sohyun!! Kau nak tau tak Zelo follow aku kat Instagram." kata Newsun kepada Sohyun. "What?! Untung gila! Kau wat apa sampai dia follow kau?" tanya Sohyun. "Err..aku tak wat pape. Masa tu, aku nak stalk dia. Tiba2 keluar notification yg mengatakan Zelo nak follow aku." Newsun menjawab dengan jujur.  CHARACTER: ZELO(BAP)