If this page had a pop up or a redirect (it shouldn't!), please help us by reporting this page

Malay (3,267 malay fanfics)

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

Weekly Idol Love Affair

"If you be my star, I'll your be sky." - He's an idol, she's a host MC by Weekly Idol. They meet in a commercial way. Just what is this perturbing, alien emotion he is feeling?

First Kiss

By MizzYukiko updated
Characters Xi Luhan || Kim Minah [Oc]
With 13 chapters, 5 votes, 124 subscribers, 2650 views, 40 comments
Status Members Only

Keluarga Kim mempunyai suatu tradisi, atau lebih kepada peraturan turun-temurun yang pelik. Anak gadis dari keluarga Kim yang belum berkahwin tidak dibenarkan sama sekali untuk mencium lelaki lain sehinggalah mereka berkahwin. First kiss mereka mestilah dijaga dengan sepenuh nyawa. Jika gagal melakukan sedemikian, anak gadis itu akan dikahwinkan dengan lelaki yang telah mencuri first kissnya. Tak kiralah sa

SI GADIS 3 IN 1

By CHArmyBlossom updated
Characters Park JangMi(OC) Jeon Jungkook(BTS) Kim Taehyung(BTS) Others....
With 12 chapters, 13 votes, 900 views, 47 comments
Status Subscribers Only

    Oh tidak! Disebabkan aku gagal exam, mak nak hantar aku balik Seoul? Everybody say N.O!

RE:BORN

By Qi_AddinLee updated
Characters Zhang Yi Xing/Lay (Reborn), Hong Tae Eui (Charles), Zue Shan Shan (OC)
With 2 chapters, 3 votes, 1 comments

Hidup. Mati. Realitinya cuma sekali. Tak akan ada untuk kali kedua. Tapi apa pula kisahnya yang dah mati kembali hidup? -RE

Triple J's Baby

By matoki_lovers updated
Characters BTS members
With 4 chapters, 4 votes, 29 comments

" Puas hati awak sekarang, ha?! Memang ini yang awak nak selama nie, kan? Awak rancang semua ni untuk kepentingan diri awak. You're selfish! Saya benci awak! " jerkah Jimin sebaik saja melihat Suga yang baru berada di depan muka pintu wad.   " Min,apa kamu m

Sial

By TheFreakinChoi updated
Characters Baekhyun, Soojung, Jongin & OC
With 6 chapters, 15 votes, 64 subscribers, 1570 views, 32 comments
Status Completed

  Sial, sial, sial. Siapa kau untuk maki aku sial ?  

My Teacher is My husband?

By sitiazilataemin88 updated
Characters Taemin Mi kyong(oc)
With 37 chapters, 9 votes, 143 comments

Park Mi Kyong seorang Queenka yang popular…cantik...kaya..bijak...tapi dia selalu dibuli oleh cikgunya sendiri? Pfftt “Gila punya cikgu! Ada ke patut dia suruh aku bersihkan kelas sebab aku main message dengan Chanyeol. errr!!!”   Lee

My Second chance

By parkyura98 updated
Characters Kris Exo// Wu Sora (OC)// Xiao mei (OC)
With 1 chapters, 2 votes, 10 subscribers, 3 comments

"Kehilangan kekasih mungkin boleh di ganti, Kehilangan barang mungkin boleh di cari, Akan tetapi..kehilangan seorang anak pasti tidak dapat di ganti...

Beauty Spell

By Ellina03 updated
Characters Jeon Jungkook, Han Ji Won (OC)
With 1 chapters, 9 subscribers, 50 views
Status Completed, Members Only, Subscribers Only

Han Ji Won. Dia adalah seorang nerd yang pandai tetapi hodoh. Dia mempunyai seorang sahabat baik bernama Jeon Jungkook. Tetapi mereka langsung tiada perasaan terhadap masing-masing kerana kedua-dua hati sedang sibuk melihat ke arah orang lain. Pada suatu hari, ketika Ji Won sedang berjalan pulang dari sekolah, dia terserempak dengan seorang nenek tua yang meminta makanan kerana lapar. Berbekalkan duit yang sepatutnya diberikan kepada ibunya yang miskin, duit itu digunakan untuk membeli makana

valentines days(malay ver)

By kimnamjo updated
Tags malay
Characters Suho exo , Chorong apink , Chanyeol exo , Jimin bts , Eunji apink
With 28 chapters, 6 subscribers, 240 views, 3 comments

Chorong seorang yang tidak tahu erti atau maksud cinta.Apabila hari valentines chorong hanya berdiam.Selama chorong dilahirkan tidak pernah chorong memberi hadiah valentines pda sesiapa pun.Dia juga seorang yg cantik,cute,peramah dan seorang yang sangat pandai.Chanyeol pula seorang yang sweet.Apabila hari velentine sahaja,ramai gadis-gadis akan memberi hadiah kepada dia maklumlah chanyeol itu hemsem malahan tinggi pula tu.Chanyeol amat menyukai chorong akan sikapnya itu tapi permintaan chanye

reckless

By psyness updated
Characters mino & seulgi
With 1 chapters, 20 views
Status Subscribers Only

keseronokan dalam mempermainkan hati perempuan. baginya, ianya satu hobi yang tidak pernah membosankan. "bosan? apa kau nak bosankan? kau tahu tak apa maksud seronok? this is fun, and while you're still young, just enjoy the moment."—song minho ***

My hubby is Park Chanyeol

By Overdose_Kpopers updated
Characters Park Chanyeol, EXO, Jihun (OC)
With 3 subscribers, 40 views

Yun Jihun, gadis yang mempunya pure heart. Walaupun di hatinya dia terseksa, dia cuba untuk senyum walaupun sakit. dIa dipaksa menjadi isteri kepada Park Chanyeol iaitu seorg CEO yg berjaya. Tetapi mampukah dia bahagia?

I'm Straight Boy!

By Wawalolol updated
Characters Chen, Han Byul, Chanbaek, KaiSoo
With 8 chapters, 42 subscribers, 470 views, 1 comments
Status Subscribers Only

Tak bermakna aku berkawan dengan GAYS, aku pun gay. I'M STRAIGHT BOY!!!

Perfect Match

By Yihyun updated
Characters Yoomi (oc), Hoya (Infinite), Sulli (Fx)
With 3 chapters, 4 votes, 10 subscribers, 170 views, 3 comments
Status Subscribers Only

  Apa yang akan terjadi apabila seorang gadis yang berperwatakan skema dijadikan sebagai calon isteri kepada seorang lelaki yang berperwatakan bertentangan dengan gadis tersebut? Mereka yang baru melangkah ke sekolah tinggi sudah dijodohkan? Ya, ini adalah keputusan muktamad yang dibuat oleh ahli keluarga sebelah lelaki kerana mereka takut sekiranya anak l

Gone

By sonyeodanism updated
Characters Kim Seok Jin(Jin) Jina(OC)
With 1 subscribers, 20 views

I just need you today.. Can you please comeback to me.. Because i love you to death..

Hate to Fallin Love With You

By allenkpopers updated
Characters Eunmi(oc) / BAP Daehyun /Jung Hana
With 1 chapters, 17 subscribers, 2 comments
Status Completed, Subscribers Only

Kehadiran Daehyun semakin lama semakin menyesakkan dada aku. Dia sering mengugut aku. Bukan setakat mengugut malah dia juga selalu memukul aku tanpa belas kasihan.

Park Chanyeol The Superdad

By Tyhasanders updated
Characters Park Chanyeol, Park Yeolra, Park Yeolgeun
With 4 chapters, 3 votes, 34 subscribers, 380 views, 5 comments
Status Subscribers Only

Soojung, Isteri Chanyeol yang baru meninggal akibat kemalangan kereta. Selepas kematian Soojung, Chanyeol perlu menjaga dua orang anak mereka Yeolra dan Yeolgeun.  "If I were no longer here, please take care of our childs. Awak bukan selalu ada masa dengan mereka. Saya tahu awak sibuk dengan kerjaya tapi mereka lebih penting" - Park Soojung                                       CHARACTER :-

He 's Not My Perfect 10

By Alieaa updated
Characters Taehyung Jimin Jungkook Namjoon Suga Jin J-Hope Oc
With 10 chapters, 14 votes, 173 subscribers, 1810 views, 65 comments
Status Subscribers Only

Tipulah kalau aku cakap yang aku taknak seorang lelaki yang serba serbi perfect seperti Encik Perfect 10. Dan memang lelaki yang aku dapat sudah jelas semangnya dia melengkapi semua ciri lelaki idaman para gadis tetapi disebabkan beberapa perkara dia hilang tahta Perfect 10 itu. Mampukah hatiku yang sudah lama mati ini dihidupkan semula oleh Mr. Not Perfect 10? 

Gadis Sakti Putih

By lunaticmoon updated
Characters Kris, Alice, Exo members as minor characters/cameos
With 6 chapters, 1 votes, 11 subscribers, 470 views, 8 comments
Status Members Only

  'White Magic Girl'  

My Master Is Crazy

By AiSyah98 updated
Characters Jungkook/OC/BTS/Youngjae/OC
With 16 chapters, 30 votes, 237 subscribers, 8240 views, 262 comments

Gary Stu atau lebih tepat lelaki yang sempurna didalam kamus urban yang telah dicari maksudnya oleh Park Chunri.Gary Stu itu dituju kepada lelaki bernama Jeon Jungkook,salah seorang lelaki yang amat disanjungi oleh pelajar disekolah.Wah,adakah ini mimpi? Chunri bagaikan berada di syurga buatannya sendiri apabila berpindah sekolah di Pulau Jeju kerana dapat menemui lelaki tersebut.Namun dia berpindah ke pulau yang indah itu bu

Watching you , watching me

By NickyNick updated
Characters kai, you , exo , woobin , ailee
With 7 chapters, 11 votes, 83 subscribers, 39 comments
Status Subscribers Only

   ►  KIM JE JAE      [ 18 ]    Setiap kali aku masuk je dalam bilik aku , aku rasa lain dari pada yang biasa . Aku sela

Do You Love Me or Her?

By seo_tao updated
Characters Huang Zitao | Choi Seo Young (OC) | Victoria (Fx)
With 5 subscribers, 40 views, 1 comments

Huang Zitao dan Choi Seo Young merupakan pasangan kekasih yang amat mesra di S.M High School.Mereka telah bercinta selama 2 tahun walaupun banyak halangan cuba menghalang mereka. Pada suatu hari, seorang gadis berambut panjang dan perang baru sahaja pindah ke S.M High School, iaitu Victoria.Sebaik sahaja Tao ternampak gadis tersebut, perasaan dia mula berbunga yang juga dikatakan 'cinta pandang pertama'.  Semenjak i

My Husband Is Bad Boy 2

By AiSyah98 updated
Characters Park Chanyeol/Seoul Rai
With 16 chapters, 35 votes, 341 subscribers, 9180 views, 293 comments

Park Chanyeol,si suami yang nakal Park Rai,si isteri yang lembap Misteri Kris terjawab Kini... Mereka..diganggu makhluk halus...zzzzz..zz

Sweet as Honey : 是你

By sayhershe updated
Characters Lu Han / Xiumin : Kim Min Seok / Victoria : Song Qian / Soo Hee : wondergirl/ Ma Hyeon Sa : OC
With 1 chapters, 2 votes, 4 subscribers, 90 views, 2 comments
Status Members Only

Sweet as honey, Your smile sweet as honey...   Luhan hanya tersengih kecil mendengar nyanyian Hyeonsa.

Hero 's Diary

By angeline_wang updated
Characters Kim Ana[OC], Lee Nana[OC], A Pink, T-Ara, Suga[BTS], Ren[nuest], Baekhyun[exo], Key[SHINee], Lay[exo], Shindong[SUJU] & lain-lain
With 7 chapters, 1 votes, 12 subscribers, 210 views, 6 comments
Status Subscribers Only

Akhirnya hero bersatu kembali namun populariti mereka menuru dengan adanya kumpulan A Pink. A Pink ialah kumpulan gadis-gadis gedik. Jadi inilah masanya untuk hero menentang A Pink. Tetapi dihalang pula oleh satu lagi kumpulan iaitu T-ara. Tiba-tiba Nana pula jatuh cinta denga seseorang dan Ana pula bercinta dengan Suga, si gangster Galaxy Chicken Highschool. Kalau nak tahu pengakhirannya, bacalah sendiri! 

My Love Story

By Yana_xoxo updated
Characters Hyo Yeon || Kai || Shin Yeong || Etc
With 4 chapters, 6 votes, 1470 views, 7 comments
Status Subscribers Only

      "Gantikan tempat aku. Please." - Nara   "Kau gila? Ini perkara serius mana boleh buat main-main." - Hara