If this page had a pop up or a redirect (it shouldn't!), please help us by reporting this page

Malay (3,404 malay fanfics)

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

Collide in Scope

Baekhyun has always been afraid of windows closing on his dreams, but today he's not sure if he would crawl over the sill and up into the gray light given the chance.

Triple J's Baby

By matoki_lovers updated
Characters BTS members
With 5 chapters, 4 votes, 40 comments

" Puas hati awak sekarang, ha?! Memang ini yang awak nak selama nie, kan? Awak rancang semua ni untuk kepentingan diri awak. You're selfish! Saya benci awak! " jerkah Jimin sebaik saja melihat Suga yang baru berada di depan muka pintu wad.  

Five Rule (DANGER)

By ika_shahfika updated
Characters Jeon Jungkook||Lee Yunhee (OC)|| BTS
With 1 chapters, 7 votes, 1240 views, 44 comments

Jangan pernah cuba dekati mereka Jangan penah cuba bergaul dengan mereka Jangan pernah cuba menjadi rakan mereka Jangan pernah cuba masuk campur urusan mereka Dan~ JANGAN PERNAH JATUH CINTA DENGAN SALAH SEORANG AHLI MEREKA Because~ It’s DANGER   5 Peraturan yang harus dipatuhi semua pelajar di Seoul High School. Rasa macam peraturan yang mengarut kan? memang mangarut tapi jangan sesekali panda

EXO Diary

By angelicstar updated
Characters xiumin : luhan : kris : suho : lay : baekhyun : chanyeol : chen : d.o : tao : kai : sehun (XLKSLBCCDTKS)
With 6 chapters, 4 votes, 30 subscribers, 800 views, 18 comments

                                                                                INI BUKAN DIARI. INI ADALAH KISAH HIDUP EXO                                                                       KISAH INI BERLAKU DI DALAM DAN LUAR DORM DORANG NIH   NAK DIPANJANGKAN CITER, BACA L

My Master Is Crazy

By AiSyah98 updated
Characters Jungkook/OC/BTS/Youngjae/OC
With 23 chapters, 32 votes, 266 subscribers, 9380 views, 290 comments
Status Subscribers Only

Gary Stu atau lebih tepat lelaki yang sempurna didalam kamus urban yang telah dicari maksudnya oleh Park Chunri.Gary Stu itu dituju kepada lelaki bernama Jeon Jungkook,salah seorang lelaki yang amat disanjungi oleh pelajar disekolah.Wah,adakah ini mimpi? Chunri bagaikan berada di syurga buatannya sendiri apabila berpindah sekolah di Pulau Jeju kerana dapat menemui lelaki tersebut.Namun dia berpindah ke pulau yang indah itu bu

Mate

By hongvixx99 updated
With 2 chapters, 3 votes, 19 subscribers, 160 views, 6 comments
Status Subscribers Only

Park Hyura. Seorang gadis bakal tunangan Dongwoon. Byun Baekhyun pula bakal suami kepada Krystal. Tetapi Dongwoon dan Krystal curang di belakang mereka. Apabila kecurangan terbongkar, Baekhyun cuba menenagkan Hyura yang berhati walang. Tiga hari kemudian mereka dikahwinkan.   “Kenape awak set

Aku Chen

By amyamira912 updated
Characters Chenster
With 3 chapters, 6 votes, 67 subscribers, 13 comments
Status Completed, Members Only, Subscribers Only

  “Well, siapa tak kenal aku kan, aku Chen, nak kata trouble maker tu, taklah sangat aku ni jenis spesis yang baik hati, tapi bukan spesis unta, burung unta atau seangkatan dengannya okey. Nama sebenar aku ialah Kim Jongdae, bukan Janda yer, Jondae, harap maklum, nie Bacon punya pasal lah aku digelar nama itu time jadi trainer kat SM, eh, eh panjanglah pulak pengenalan aku. Well, kalau korang nak tahu sangat ce

♚K-POP LYRICS♚

By b1a4xoxobapxoxo updated
Tags malay
Characters Lyrics
With 7 chapters, 1 votes, 4 subscribers, 120 views, 5 comments

Hello~~ You can request any song lyrics ( if I find it ) ⓛⓞⓥⓔⓛⓨⓩ, ⓘⓝⓕⓘⓝⓘⓣⓔ,ⓔⓧⓞ,ⓢⓗⓘⓝⓔⓔ ⓐⓝⓓ ⓜⓐⓝⓨ ⓜⓞⓡⓔ   exo_saranghaja : Exo - El Dorado amyamira912 : SHINee - View ierashahira : Red Velvet - Ice Cream Cake

Our Mission

By ANNASCHA updated
Characters Aivis,BTS dan Kpop Idols lain (agaknya)
With 1 subscribers, 10 views

Rap Monster leader BTS, mesti korang kenalkan? Dia selesa dipanggil sebagai Monmon. Hanya orang tertentu saja boleh panggil dia Monmon iaitu family dia. Dipendekkan cerita ada seorang gadis bernama Jung Aivis yang baru masuk kelas mereka. Aivis boleh tahu segala rahsia pasal BTS dan orang lain. Dan lagi BTS ni spy yang sedang menyiasat sesuatu kes disekolah. Aivis ni penuh dengan misteri

My Love Story

By Yana_xoxo updated
Characters Hyo Yeon || Kai || Shin Yeong || Etc
With 6 chapters, 6 votes, 1680 views, 7 comments
Status Subscribers Only

      "Gantikan tempat aku. Please." - Nara   "Kau gila? Ini perkara serius mana boleh buat main-main." - Hara

" #SASSY " // SM ENTERTAIMENT // MALAY // OPEN // MANY SLOTS AVAILABLE

By Dadamatolover updated
With 2 chapters, 2 votes, 3 subscribers, 80 views

 

Weird Stalker

By inspirebunny updated
Characters Luhan, Exo members, SNSD members, FX members, Orange Caramel, Hyuna
With 25 chapters, 13 votes, 186 subscribers, 3380 views, 160 comments
Status Subscribers Only

  Luhan, 17, seorang pelajar asrama baru di sekolah xxx. Baru sahaja hampir sebulan belajar di sekolah baru. Tapi sejak akhir akhir ini, dia terasa dirinya seolah olah diperhatikan. Setiap langkah gerak geri. Malah, sa

Cinta Jannah

By Mrs_Hana02 updated
Characters Haziq Harith x Adawiyah Nur Humairah
With 5 chapters, 7 votes, 44 subscribers, 33 comments
Status Subscribers Only

  "Kau bagi apa ini?" "Eh? Takkanlah sejadah pun awak tak tahu?" "Er.. Siapa suruh kau masuk bilik aku?!"

Beautiful One-Shot Collection (ft. BTS)

By Infinity_Bts updated
Tags malay
Characters Ft. BTS and Romance Town Member
With 2 chapters, 3 votes, 9 subscribers, 130 views, 2 comments

Cinta tidak mengenal paras rupa , bangsa ataupun agama. Kerana tidak mahu memanjangkan mukaddimah.. jadi , sekarang mari saya persembahkan , lelaki-lelaki hot lagi spicy iaitu BTS ~ Seperti yang anda tahu, populariti mereka kini semakin meningkat naik. Akibat kerana 4 kali kemenangan, saya telah membuat keputusan untuk menjadikan BTS sebagai lelaki hot and spicy b

Of Newspaper And Milk

By Infinity_Bts updated
Characters Kim Namjoon | Song Yunji
With 1 chapters, 1 votes, 8 subscribers, 70 views, 2 comments
Status Completed

Kerana satu insiden 'langgar lari' , mereka bertemu. Namun, permulaannya bukanlah sesuatu yang baik. Bergaduh sahaja kerjanya. Setiap kali bertemu muka, mereka ibarat anjing dan kucing yang bergaduh tak kira malam atau siang. 

My Worst Nightmare

By Army_Aix updated
Characters eunji vbts bts exo joyredvelvet
With 3 chapters, 1 votes, 6 subscribers, 220 views, 5 comments

"Ddd....diaa ?! Ohh tak tak tak , tak mungkin !! Tt..tapi benarkah apa yang aku nampak nie ?! Dd..ddia wujud ?! Tidak mungkin ! Mimpi ngeri aku hanya mimpi ! Tapi kenapa dia boleh ada kat sini ! Apakah niatnya untuk membalas dendam ?! Okay Eunji , ini hanya mimpi . Mimpi okay mimpi ?!"   Jung Eunji . Gadis remaja yang kuat berangan , bermimpi walau dimana sahaja dia berada ! Tetapi , imaginasinya bukan sebarangan ! Kadang kala , ia seakan akan wujud di hadapannya . Oleh itu , di

Mister Mafia's Maid

By Eli_Shane updated
Characters Dujun, Minha, Beast, B.A.P,other character
With 22 chapters, 9 votes, 110 subscribers, 2570 views, 98 comments
Status Subscribers Only

Setelah menjadi saksi kepada satu tragedi berdarah yang meragut nyawa insan-insan yang disayanginya, Park Minha terpaksa melarikan diri dari menjadi mangsa seterusnya. Langkah kakinya yang longlai telah membawanya ke sebuah teratak mewah yang terletak di tengah belantara. Sangkanya riwayat hidupnya bakal tamat di situ tetapi ternyata dia salah. Park Minha menyedari bahawa takdir yang diatur un

MY HEARTLESS HUBBY

By noami95 updated
Characters nam taehyun | kang seulgi
With 7 chapters, 1 votes, 33 subscribers, 450 views, 20 comments
Status Subscribers Only

 

A Fangirl's Feeling~~

By exo_saranghaja25 updated
Tags malay exo tao
Characters Tao(EXO),Sungra(OC),Sehun(EXO),ShinAe(OC),EXO,SM artist
With 20 views, 1 comments

Selepas berita Tao,ahli kumpulan EXO akan meninggalkan kumpulan tersebut,semua EXO-L terkejut sebab tiga minggu sebelumnya Tao menafikan rumors itu..Sungra,seorang 'kipas susah mati'(die hard fan) kepada EXO turut berasa terkejut dengan semua yang terjadi~~Perasaannya bercampur baur.."Tao gege mungkir janji~"hanya itu yang Sungra dapat katakan sewaktu di membaca artikel tentang itu.Dia tekad untuk pulang ke tanah airnya iaitu 

Hacker (Fanfiction Seqeul)

By FluffyCats updated
Characters Idols Hacker (OC) | Suho
With 3 chapters, 2 votes, 36 subscribers, 360 views, 13 comments
Status Subscribers Only

  “Idols Hacker” Itulah nama gelaran yang di berikan kepada seorang manusia yang misteri dan tidak dikenali jantinanya di alam siber. Jika sebut sahaja gelaran itu, ia sudah dapat mengeletarkan kaki setiap artis y

H I L A N G

By Ellina03 updated
Characters Kim Taehyung| Seo Ji Hye (OC)
With 2 chapters, 2 votes, 8 subscribers, 90 views, 2 comments
Status Subscribers Only

"Satu hari nanti aku akan pergi dan takkan kembali", -Seo Ji Hye MAIN CHARACTER(S):

♚♚♚The First Snow ♚♚♚

By Yana_xoxo updated
Characters Amber, Do, Got 7, Sulli
With 11 chapters, 4 votes, 1090 views, 10 comments
Status Subscribers Only

  Amsyar Munirah. Seorang gadis remaja yang masih menuntut di sekolah tinggi seperti remaja lain. Sikapnya yang lasak dan seakan-akan lelaki menyebabkan semua orang memanggil dirinya Am. Sehingga suatu hari muncul seorang lelaki yang menjadikan diri Am serba serbi tidak kena. Kemunculan lelaki itu membuatkan diri Am semakin bercelaru apabila mereka setiap kali bertemu pasti akan bermulanya perang dingin dan pergaduhan yang ti

Stand By Me

By meeudon updated
Characters Oc, Taehyung
With 3 chapters, 3 votes, 30 subscribers, 220 views, 9 comments
Status Subscribers Only

  "Taehyung!"  

28?Muda Lagi..

By faizbamluv updated
Characters Hyeri(aku) Chanyeol Jin Jiin Exo GirlsDay BTS
With 18 chapters, 3 votes, 76 subscribers, 1110 views, 54 comments
Status Subscribers Only

  Lee Hyeri Baby face princess..mesti ramai peminat,kan?But no!Aku tua..tunang pun lari.Mama semakin rancak membebeliku.Mahu tercabut telinga aku mendengarnya setiap

She's My Girl !

By Yana_xoxo updated
Characters Hyo Jin || Baekhyun || Exo || Family
With 2 chapters, 4 votes, 2330 views, 26 comments
Status Members Only, Subscribers Only

        Kim Hyo Jin adalah seorang gadis yang ceria dan annoying. Tinggal bersama ajumma selepas kematian kedua ibu bapanya. Munculnya keluarga Byun telah mengubah segala nasib hidupnya.     Byun Baekhyun seorang lelaki yang sukakan kehidupan sosial selepas k