Register

Malay (4,762 malay fanfics)

Please log in to enable more search filters and options

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count
/
One Shots

Promoted - Advertise

Sixth Sense

"We belong in 2 different dimensions. But that doesn't mean that i can't love you. I'm never giving up on you."

Indestructible Starlight

By trisyia_shin Updated
Characters HyunSeung Jang, MinHa Park & Tiffany (Girls' Generation)
With 10 views
Status Subscribers Only

 Seorang penyanyi dan pelakon mula menjadi topik hangat setelah gambar temu janji mereka tersebar. Namun, mereka endahkannya dan meneruskan hubungan mereka seperti biasa sehingga mereka dipaksa untuk berpisah akibat kecemburuan peminat serta seseorang yang ingin menjatuhkan reputasi pelakon itu.

PROPOSE : A STORY RECOMMENDATION AND SCENARIOS REQUESTS

By choco_chim Updated
Characters FT. JIMIN ,YE IN AND V
With 9 chapters, 22 votes, 89 subscribers, 2320 views, 65 comments
Status Subscribers Only

  HELLO~THERE NERBS! WELCOME TO PROPOSE STORY RECOMMENDATION AND SCENARIO REQUESTS[Dulunya Miracles November Review And Graphic Shop] TEMPAT DIMANA ANDA BOLEH BERANGAN DENGAN BIASES ANDA AND DIMANA FANFICS ANDA BERSINAR//MATA BERSINAR// JADI REQUEST LAH CEPAT-CEPAT KERANA TEMPAT TERHAD DAN KEPADA REQUESTER TIGA TERPANTAS,AKAN DIUPVOTE

You're My Property

By KissYourAss Updated
Characters Kim Jongin a.k.a Kai Do Kyungsoo
With 44 chapters, 10 votes, 158 subscribers, 6230 views, 153 comments
Status Completed, Subscribers Only

  Tujuan Do Kyungsoo ke Kim Enterprise untuk interview kerja dan dia bernasib baik kerana telah diterima. Tapi , baru hanya 2 hari bekerja di Kim Enterprise , dia telah dilamar oleh CEO of Kim Enterprise iaitu Kim Jongin a.k.a Kai. Apakah tujuan dan reasons Kai melamar Kyungsoo ?

Who is destined for me?

By LixingYifan Updated
Characters Kim Youjung sebagai [Shim Junjee-OC],Song Hye-kyo,Park Boyoung,Song Joongki,Hyunseong [Boyfriend],Lee Won-geun [actor],Lee Minho,Kim Beom [actor]
With 10 chapters, 4 votes, 41 subscribers, 2350 views, 38 comments
Status Subscribers Only

Jodoh dan maut itu,ditangan tuhan.itu adalah ayat yang selalu saya dengar,daripada saya masil kecil lagi.kita semua,tidak tahu siapa yang akan dijodohkan dengan kita.dan bila kita semua akan mati

The Kingka And The Nerd

By Chubby_me Updated
Tags malay
Characters Kai kyungsoo luhan sehun lay suho kris tao chen xiumin chanyeol baekhyun
With 6 chapters, 35 subscribers, 240 views, 1 comments
Status Subscribers Only

CHERISH

By BalRina_ Updated
Characters Yuju(Gfriend)||Sunyoul(Up10tion)||Jungkook(BTS)|| other idols
With 1 chapters, 80 views, 1 comments
Status Subscribers Only

CINTA PERTAMA, PERPISAHAN, DUGAAN, PENGORBANAN.. 

The Noble 10th Prince: Wang Eun

By eyra99 Updated
Characters Byun Baekhyun sebagai Wang Eun dan Baekhyun | Lee Hyera (OC) | Watak tambahan
With 5 subscribers, 60 views
Status Subscribers Only

Putera ke-10 Raja Dinasti Goryeo; Wang Eun telah dilaporkan hilang. Wang Eun terjaga daripada tidur dan mendapati dirinya berada di tempat yang sangat asing baginya. Dia mula khuatir, menggigil dan takut. Si dia muncul dan sudi membantu Wang Eun. Namun, ada sedikit salah faham yang timbul.

KOPI CINTA [malay fanfic]

By T-Hyti Updated
Characters Song Ji Hyo, Choi Jin Hyuk
With 32 chapters, 13 votes, 150 subscribers, 5500 views, 74 comments
Status Subscribers Only

Cinta Paling Agung

By JunAra Updated
Characters DaeHyun B.A.P|| EunJi APink
With 6 chapters, 1 votes, 10 subscribers, 330 views, 9 comments
Status Completed

DaeHyun dan EunJi sudah lama berkenalan sejak di bangku sekolah lagi. Mereka juga menyambung pelajaran di akademi yang sama, ketika itulah mereka menyedari keserasian antara mereka yang akhirnya membulatkan tekad mereka untuk bercinta. Kini EunJi telah berjaya menjadi pelakon, walaupun baru debut EunJi agak popular dan busy. Sementara DaeHyun pula masih di akademi dan menunggu peluang debut sebagai seorang penyanyi. Ikuti kisah percintaan agung mereka yang tragik, konflik, dra

Dear My Tinkerbell

By arabella12 Updated
With 9 chapters, 5 subscribers, 690 views, 2 comments

Xiumin seorang idol yang menjadi pujaan setiap gadis di seluruh dunia. Ramai yang berharap agar dapat menjadi kekasih hati Xiumin. Namun tiada sesiapa yang tahu hati Xiumin sebenarnya sudah dimiliki oleh seseorang gadis misteri yang digelar Tinkerbell oleh Xiumin. Sayangnya si Tinkerbell kini telah pergi meninggalkan Neverland dan tak pernah kembali.Namun bergitu, Xiumin masih berharap Tinkerbellnya akan kembali...

Love Mission

By Overdose_Kpopers Updated
Characters Ri Hina (fic) | Kim Himchan (B.A.P) | Lee Jonghyun (CNBLUE)
With 1 chapters, 50 views

Setiap fangirl/fanboy dekat dunia ni ada impian untuk jumpa idols mereka kan??  Mestilah ada! Tipu la kalau korang kata tak.   "Omma!! Saya dapat tawaran belajar dekat Korea la! Yes! Jonghyun,  saya datang!" - Ri Hin

Lets fall in love

By juniyeolshi Updated
Characters Kim Myungri (oc), Wonho (Monsta X), S.Coups (Seventeen), Kogyeol (Up10tion), Monsta X, Seventeen, Up10tion, L (Infinite), Jungkook (BTS)
With 11 chapters, 1 votes, 36 subscribers, 9 comments
Status Subscribers Only

Idol? siapa mereka ini? makhluk asing ke?   Kenapa tetiba ramai pulak idol yang datang ke kolej aku nih? desis hati Kim Myungri. Kolej Perubatan Seoul didatangi beberapa kumpulan idol termasuklah kumpulan Up10tion, Monsta X serta Seventeen. Kedatangan mereka adalah atas jemputan daripada pihak kolej sempena Minggu Setia Perubatan Seoul

Tiga Perkataan, 'I Love You'

By FluffyCats Updated
Tags malay
Characters Nana (OC) | Kwon Soonyoung (17) & Seventeen
With 20 views
Status Subscribers Only

  Nana, seorang gadis pereka fesyen yang berasal dari Singapura tetapi fasih berbahasa melayu telah menerima tawaran untuk lawatan sambil belajar di Seoul selama tiga bul

Kawan Sebilik

By IceCream95 Updated
Characters [BTS] Jimin
With 1 votes, 40 views
Status Members Only

Kisah Jimin dan teman sebiliknya.                        

Friends?

By JunAra Updated
Characters Bang YongGuk|Kim HimChan|Jung DaeHyun|Yoo YoungJae|Moon JongUp|Zelo| OC|
With 18 chapters, 4 votes, 23 subscribers, 820 views, 4 comments
Status Completed

'Aku tak gila, aku cuma boleh nampak apa yang korang tak nampak. Aku tak gila, aku cuma boleh dengar apa yang korang tak boleh dengar. Aku tak gila...! Aku tak gila...! Aku cuma... boleh rasa apa yang korang tak boleh rasa,' 'Apa?! Bercinta dengan orang mati?! Sah kau memang gila!' 'Aku berbeza...' Otakku tidak berhenti memainkan tayangan filem yang aku dan beberapa orang gang tengok tadi. Telinga aku asyik teriang-iang setiap dialog yang dilon

Unknown

By Bratmaknae94 Updated
With 1 chapters, 1 subscribers, 50 views

| Unknown;    Awak nak tau apa yang cantik, baca perkataan pertama sekali lagi | 

The promise

By mika_lou Updated
Characters bomi ten
With 1 chapters, 3 subscribers, 60 views
Status Completed, Subscribers Only

Fanfic NCT X APINK

Kurogane Art Studio ♠ Graphic Shop + Portfolio ♠

By kurogane Updated
Characters You and I in Red World
With 50 chapters, 20 votes, 110 subscribers, 3290 views, 106 comments
Status Subscribers Only

         

CANDY GRAPHIC SHOP /SEMI HIATUS/

By iamqueenie Updated
Characters me & you
With 5 chapters, 1 votes, 10 subscribers, 270 views, 2 comments

credits to basics

Life at Seoulie

By Minarine Updated
Tags comedy malay
Characters Luhan | Taehyung | Wooyoung | Penduduk Seoulie (pembaca dan idol yang akan muncul nanti)
With 1 subscribers, 30 views

Pada tahun 1860, dimana alien datang menjajah seluruh dunia, termasuklah Seoul. Kemunculan alien dan juga alat canggih membuatkan Kampung Seoul kepada Seoulie, sebuah bandar paling maju didunia. Dimana Luhan merupakan Ketua LOCK dan juga ahlinya, Taehyung dan Wooyoung. Kerja mereka ialah membantu penduduk di Seoul.