Malay (5,310 malay stories)

My Last Page

"Hey there, moon. I have a request, a prayer if you might say. Please guide her, and she will be a companion to you as she was a companion to me." This is a story of a novelist with an uncertain future, and doctor searching for love's elusive grasp.

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

UNREQUITED LOVE

By Azita002 Updated
Tags  friendship   genderbender   jessica   malay   taeny   taeyeon   tiffany   taengsic   taenysic 
Characters Jessica Taeyeon Tiffany
With 4 chapters, 3 votes, 35 subscribers, 270 views, 4 comments, 11634 words
Status [M], Members Only, Subscribers Only

ūüĆľ TAENGSIC STORY COLLECTION ūüĆľ

By Azita002 Updated
Tags  collection   genderbender   malay   taengsic   gxg   seulrene 
Characters Jessica. Taeyeon. Irene. Seulgi. Winter. And more...
With 29 chapters, 9 votes, 400 subscribers, 7230 views, 13 comments, 288758 words
Status [M], Completed, Subscribers Only

I GOT A WIFE

By Azita002 Updated
Tags  jessica   malay   taeyeon   taengsic   gxb 
Characters Taeyeon Jessica and more
With 30 chapters, 2 votes, 117 subscribers, 1850 views, 2 comments, 99444 words
Status [M], Completed, Subscribers Only

Only You (Hiatus)

By linaniel Updated
Tags  2pm   arrangedmarriage   chansung   drama   malay   romance   you 
Characters Hwang Chansung,Park Ji Young (You),Suzy (Miss A) and others
With 2 chapters, 3 votes, 2600 views, 15 comments, 471 words
Status Subscribers Only

Title : Only You Author : linaniel Genre : Romance,Slice of life,Drama Language :

Skipping Scene To Decent Date (with Junhee from A.C.E)

By syaleese28 Updated
Tags  malay   romance   siyeon   you   fanfic   fanfiction   sweetlove   ace   junhee   malayfanfic   sunghoon   dreamcatcher   acejunhee   verivery   enhypen   gyehyeon 
Characters Park Junhee | You | Sunghoon | Gyehyeon | Monica/Siyeon
With 3 chapters, 1 votes, 4 subscribers, 250 views, 5839 words
Status Completed, Subscribers Only

 "It's all about how you started the scene then you must finish that until to the end.... and until the real date." Skipping Scene to Decent Date, 2023.

Dear My Tinkerbell

By arabella12 Updated
Tags  malay   exo   romanticaldrama   xiumin 
With 23 chapters, 10 subscribers, 2170 views, 20 comments, 94322 words

Xiumin seorang idol yang menjadi pujaan setiap gadis di seluruh dunia. Ramai yang berharap agar dapat menjadi kekasih hati Xiumin. Namun tiada sesiapa yang tahu hati Xiumin sebenarnya sudah dimiliki oleh seseorang gadis misteri yang digelar Tinkerbell oleh Xiumin. Sayangnya si Tinkerbell kini telah pergi meninggalkan Neverland dan tak pernah kembali.Namun bergitu, Xiumin masih berharap Tinkerbellnya akan kembali...    

Aku, Kau dan 'Dia'...

By mpreggoland Updated
Tags  malay      mpreg   exo   kray   kaihun   sudo   krislay 
Characters Kris // Lay
With 19 chapters, 25 votes, 10070 views, 180 comments, 22559 words
Status Completed

Wu Yifan atau Kris merupakan seorang model dan pelakon yang terkenal. Dia juga seorang yang dingin dan sombong. Manakala, Zhang Yixing atau Lay pula merupakan seorang yang innocent, baik hati, pemurah, dan dia mempunyai lesung pipit bila dia tersenyum. So, apa akan berlaku bila dua orang yang berlainan personaliti tinggal bersama? Macam-macam karenah? Semestinya...

STUPID LOVE

By mpreggoland Updated
Tags  angst   malay   woogyu 
Characters Woohyun | Sunggyu | Others
With 3 subscribers, 130 views, 1 comments, 257 words
Status Subscribers Only

  Cinta sejati, cinta yang abadi. Namun, apabila cinta itu sendiri memudaratkan diri, haruskah ia dipertahankan lagi?  

Encik Bank, Cik Pramugari

By Lala_Lullaby Updated
Tags  lovestory   malay   romantic   fanfiction   malayfanfic 
With 6 chapters, 1 votes, 5961 words

  Alex Xavier Hoare  Generas

Maid Boy (slow update)

By Eli_Shane Updated
Tags  comedy   fluff   malay   suho   kisum 
Characters Suho, Kisum dan lain-lain.
With 6 chapters, 5 votes, 50 subscribers, 1570 views, 12 comments, 12704 words
Status Subscribers Only

Hanya kerana dia terlupa membeli hadiah hari jadi untuk sepupunya, Suho didenda berpakaian sebagai perempuan..     Tapi

AFTER DIVORCE ūüíĒ

By Funny95 Updated
Tags  malay   mpreg   boyfriend   daejae   got7   sf9 
Characters daejae
With 1 chapters, 4 subscribers, 210 views, 2 comments, 4069 words
Status Subscribers Only

Seperti biasa setiap tahun, mereka atau lebih tepat lagi bekas para junior dan senior University Seoul akan buat reunion tapi hanya untuk pelajar jurusan perniagaan je la. Untuk pelajar jurusan lain tu tak tahu la kan..ūü§≠ūü§≠ ¬† Setiap tahun juga la Daehyun dan kawan-kawan yang mengambil jurusan yang sama akan hadir dan tak pernah¬†sekali pun tak datang. ¬† Daehyun duduk di sebelah Youngbin yang merupakan kawan baiknya.

POLAROID

By peculiar_writer Updated
Tags  angst   malay      mpreg   boyslove   bxb   theboyz   tbz   jujae   theboyzjuyeon   theboyzhyunjae   jumil   bbangric 
Characters Juyeon | Hyunjae | slightBbangRic
With 1 chapters, 7 subscribers, 390 views, 2 comments, 2236 words
Status Completed, Subscribers Only

  Hari yang sepatutnya bahagia, bertukar suram sekelip mata. Dia tidak menyangka bahawa kepulangannya itu, akan disambut dingin oleh suaminya. Entah apa yang merasuki si suami sehingga sanggup menuduhnya curang.   "Sanggup awak tuduh saya curang. Saya cintakan awak sorang je. Takder yang

Cinta Aku Dan Dia

By Sapphireblues Updated
Tags  malay 
Characters Haura Humairah / Muhammad Rafael
With 50 views, 11 words
Status Members Only

Hai semua..will update/upload love story ala2 novel giteww asapūüėä

SOSHI ON CRACK [MALAY]

By Byunpack Updated
Tags  comedy   malay   snsd   taeyeon   crack   chatroom   ot9snsd 
Characters TAEYEON,JESSICA,SUNNY,TIFFANY,HYOYEON,YURI,SOOYOUNG,YOONA,SEOHYUN
With 4 chapters, 6 votes, 67 subscribers, 1390 views, 18 comments, 3231 words
Status Subscribers Only

  HELLO MALAYSIANS AND INDONESIANS AND ANYONE WHO KNOWS HOW TO READ IN MALAY THIS IS ALSO A DAMN CRACK BUT IN MALAY SO I CAN CURSE WITH MORE INTENSITY DEEP FROM MY HEART AND S

NAMA-NAMA ANAK

By Ivy_fifi131 Updated
Tags  malay 
With 70 views, 5 words

Mengumpulkan nama2 bayi serta makna.

ME.....OR HER ???

By Azita002 Updated
Tags  malay   taengsic   gxg   seoltae 
Characters Taeyeon Jessica Seolhyun
With 21 chapters, 5 votes, 76 subscribers, 1020 views, 7 comments, 54406 words
Status [M], Completed, Subscribers Only

Kekasih Upahan Cinderella

By SeKaiStalker Updated
Characters Jongin | Sehun | Irene Bae | Baekhee | Chanyeol | more
With 14 chapters, 5 votes, 184 subscribers, 20 comments, 24387 words
Status [M], Subscribers Only

1001 Cerita Seram

By sparkle_galaxy Updated
Tags  horror   malay   boygroup   slightcomedy   slightgaystuff 
Characters Boygroup yang saya minat. XD
With 3 chapters, 13 subscribers, 410 views, 3 comments, 2328 words
Status Subscribers Only

1001 Cerita Seram. Sekumpulan fanfiction yang saya sendiri tak tahu seram ke idok? Rekaan semata-mata atau diambil dari kisah sebenar dan diremake kembali. CAST Boy boy comel dan yang saya minat, campur aduk macam rojak. Bahasa campur tolak bahagi darab.     

Surat Cinta Untuk Jaemin

By sparkle_galaxy Updated
Tags  boyxboy   malay   oneshot   boylove   nct   jaeminxhaechan   nahyuck 
Characters Na Jaemin (NCT) x Lee Donghyuck (NCT)
With 1 chapters, 80 views, 922 words
Status Completed

Jaemin dan Donghyuck itu satu angkatan tapi berbeza kelas. Baik Jaemin atau Donghyuck itu saling mengenali tapi mereka tak pernah berbual bersama-sama. Tapi itu tak menghalang Donghyuck dari menyukai si sempurna Jaemin.

Marry You

By Yana_xoxo Updated
Tags  malay 
Characters Imna Safira, Khairul Adam, Aisha Hana, Jung Wooyoung, Jung Wookyung, Jeon Jungkook, Aira Hani
With 1 chapters, 2 votes, 2 subscribers, 290 views, 2036 words
Status Subscribers Only

MARRY YOU : CINTA + MELODRAMA + FANFICTION Menyimpan perasaan suka dan cinta terhadap seseorang telah menyebabkan nasib seorang gadis bernama Imna Safira seringkali ditimpa malang. Bermula dengan tiga kali pertemuan sahaja, pera

COTTON CANDY

By littlecupid_ Updated
Tags  drama   malay   romance   yakuza   originalcharacter   yandere 
Characters Original Character || Rowoon || Jaehyun
With 4 chapters, 3 subscribers, 400 views, 5706 words
Status Subscribers Only

Jun Ahrin merupakan seorang jurugambar di salah sebuah studio fotografi terbaik di wilayah Tokyo. Di sebalik gambar yang cantik dan menarik, tersimpan seribu satu makna yang tidak semua orang mampu ungkapkan dalam perkataan. Ini telah menyebabkan Ahrin ditugaskan untuk mengambil gambar di sebuah majlis perkahwinan orang ternama memandangkan pelanggannya sangat menyukai hasil

The Story Of Kim's Family

By Azita002 Updated
Tags  family   malay   taengsic 
Characters Taeyeon .Jessica. Yoona. Irene. Winter. and more...
With 17 chapters, 7 votes, 6 comments, 41812 words
Status [M], Completed, Subscribers Only

Kisah Kita

By SmiLeY02 Updated
Tags  malay 
With 3 chapters, 220 views, 861 words

 Aku cuba senandungkan kisah kita walaupun aku tau kita takkan bersama. At least, aku dapat merasa secebis bahagia :)

BOOMBOOM Short Story [OPEN for 6 request and HIRING] [4/6]

By k-hope Updated
Tags  kpop   malay   request   shortstory   fanfics   bts   seventeen   boomboom 
With 19 chapters, 7 votes, 42 subscribers, 4900 views, 36 comments, 57189 words
Status Subscribers Only

Home

Wasilah Antara Kita

By fiqahhh Updated
Tags  malay      mpreg   chanyeol   kyungsoo   baekyeol   kaisoo   chanbaek 
Characters Park Chanyeol | Byun Baekhyun | Do Kyungsoo | Jung Daehyun | Kim Jongin
With 11 chapters, 7 votes, 62 subscribers, 1820 views, 19 comments, 18866 words
Status Subscribers Only

  Byun Baekhyun. Umurnya 31 tahun dan masih belum berkahwin. Bukan tidak mahu atau takut dengan komitmen namun, masih belum menemui pasangan yang tepat. Bercinta? Tidak pernah sekali pun sepanjang 31 tahun dia hidup di muka bumi ini. Belajar dan membaca. Dia membesar dengan melakukan dua perkara itu. Bosan? Ya, hidupnya memang bosan. Malah, lebih membosankan jika mahu dibandingkan dengan subjek kegemarannya, Sejarah.   Namun, tid

Rumah Kanak-kanak Haji Suho

By Unicorn_Zhangyixing Updated
Tags  comedy   friendship   malay   exo   bts   seventeen   orphanage 
Characters Seventeen, EXO, BTS (cameos)
With 9 chapters, 6 votes, 64 subscribers, 2330 views, 14 comments, 6217 words

Mengisahkan tentang kehidupan 13 orang anak-anak yatim dengan pekerja-pekerja rumah itu yang boleh dikatakan agak bertanggungjawab.   "Ok Vernon, mulai sekarang kau tinggal kat sini." Kata Rap Monster, jiran sebelah rumah Vernon. Sebenarnya Vernon sudah seminggu kehilangan ibu bapa yang meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya. Sebagai jiran yg bertanggungjawab dan mengamalkan prinsip rukun tetangga, Rapmon menghantar budak itu ke rumah anak yatim yang agak mewah itu

Handsome Lady

By AiSyah98 Updated
Tags  comedy   highschool   malay   romance      exo   kai 
Characters Kai | D.O
With 180 views, 188 words

Mata bundar dan kening garang rawr rawr, hati Kai terpikat oleh Kyungsoo. Senior sekolah menengah tinggi perempuan sebelah sekolahnya. Andai cinta itu buta, Kai tiada common sense. "Eh Kyungsoo, kenapa masuk tandas lelaki?".

8 Makes 1 Kurma (ATEEZ Dibulan Romadhonnn~)

By Wonsik_Sai Updated
Characters ATEEZ OT8 Dan Mungkin Ada Lah Tetamu Lain
With 1 chapters, 370 views, 1972 words

Melihat dari keadaan semasa, 8 anak muda yang berasal dari mana-mana mereka duduk sebelum ini berhasrat untuk menjalankan perniagaan kurma di sekitar Sungai Petani sepanjang ramadan. Dan ini reaksi para peniaga di bazar ramadan yang ditemu ramah sebentar tadi: SANtana_RWA: Kurma? Laku ke niaga kurma kat bazar tu? WOOMakAiGorgos: Weh. Orang niaga Nasi Ayam pun tak laku, ada hati nak niaga kurma. JOONGJOONGinai: Saya ingin menekankan disini bahawa kami menerima sesiapa s

HEARTFELT

By vjinerds Updated
Tags  malay   sliceoflife   jin   yoongi   bts   malayfanfic   jungkook   taehyung 
Characters BTS MEMBERS
With 1 chapters, 860 views, 2006 words

¬† heartfelt [ňąh…Ďňźtf…õlt] ADJECTIVE (of a feeling or its expression) deeply and strongly felt; sincere. ¬† Taehyung, seorang pemuda yang dilahirkan dalam sebuah kehidupan yang penuh dengan penderitaan akhirnya mati akibat kemalangan yang tidak pernah diduga. Namun, itu bukanlah pengakhirannya¬†apabila dia tersedar yang dia sebenarnya¬†berada di dalam seb

[Est. 2022] Coffee That Grant Your Wish

By my_caffeine Updated
Tags  kpop   malay   malayfanfic   malayroleplay   straykidsfelix   itzylia 
Characters Lia Itzy, Felix Stray Kids
With 1 chapters, 1 subscribers, 270 views, 1326 words

  If A Cup of Coffee can Granted Your Wish, What would you wish for?

Arjune Armanda [OG]

By baehwililly Updated
Tags  angst   malay   romance   you   army   actionromance   malayfanfics 
With 12 chapters, 1 subscribers, 150 views, 25326 words
Status Subscribers Only

Dua kali sang gadis menjadi hero itu membuatkan Arjune tidak senang duduk dengan kehadiran cucu bekas Ketua askarnya itu. Dia cuba mengenali gadis itu dan dia tidak suka sang gadis menjadi hero buat kedua kalinya dalam misi bahayanya itu. " Kau penganas tu kan ?, kau jan

Phoenix

By fiqahhh Updated
Tags  mafia   malay      mpreg   exo   baekhyun   chanyeol   chanbaek 
Characters Park Chanyeol | Byun Baekhyun | Kim Jongin | Oh Sehun | Do Kyungsoo | Lu Han
With 5 chapters, 11 votes, 130 subscribers, 1450 views, 12 comments, 13815 words
Status Completed, Subscribers Only

Bagi seorang mafia sepertinya, Byun Baekhyun ada prinsip hidupnya sendiri yang sudah dipegang utuh sejak dulu.  Berkahwin? Tidak pernah berada dalam kamus hidupnya namun, Park Chanyeol hadir membawa suatu rasa asing bersama.

Oh! Mawar Khayalan

By Wonsik_Sai Updated
Characters Yunho x Miya (OC the Yunhopower) dan member ATEEZ yang lain sabajap Si Penaip nak menaip...
With 3 chapters, 1 subscribers, 400 views, 1 comments, 4846 words

"Oh mawar khayalan Bawaku terbang tinggi Jauh di dasar awan Dari duniaku yang..."   Tahun 2012 ni mana wujud Tiktok? Zaman tu pun Twitter tak naik lagi. Smartphone? Mana ada iPhone. Yang ada cuma Samsung Corby ja. Tapi kalau kawan? Entah... Cari takkan jumpa. Tapi ada ja yang selalu ada dengan Miya waktu susah senang. Kalau nak cerita pasal si mam

[OPEN REQUEST] ONE-SHOT FANFICTION

By fiqahhh Updated
Tags  malay   oneshot   fanfiction   openrequest 
With 1 votes, 3 subscribers, 230 views, 3 comments, 165 words

Hi! Saya buka request untuk one-shot, it could be any pairing.¬† Rules for the One-Shot: 1) I would greatly appreciate requests that are very detailed! Like if you want a specific moment to occur within the one-shot then do not be afraid to write it down! It gives me a little bit more insight into what y'all are thinking! 2) You guys are free to request anything! However, I will say that Mpreg is usually what I focus on ūüėāūüėā¬† 3) I'm also taking request for MXF pai

The Given Fighters

By rillakuma9 Updated
Characters rayne (oc) | jake | heeseung | jay | sunghoon | sunoo | jungwon | niki | others
With 4 chapters, 1 votes, 1 subscribers, 220 views, 3 comments, 4977 words

"Sebenarnya, DCA bukannya akademi biasa. Dia akademi untuk...orang macam kita..."      Apa akan terjadi bila seorang gadis harus belajar berlawan untuk menyelamatkan diri daripada serangan musuh yang tak disangka? Tapi, dia bukannya berseorangan. Masih ada 7 jejaka lain di akademi itu yang mempunyai nasib yang sama sepertinya.

One Wish Dimension

By WhiteRunes Updated
Characters Hwiyoung (SF9), Taeyang (SF9), Chani (SF9), Jaeyoon (SF9), Zuho (SF9), OC.
With 5 chapters, 2 subscribers, 360 views, 1 comments, 7580 words

Hwiyoung mendapati dia menjadi 'dirinya' yang lain di dimensi lain selepas mati di dunia asalnya. Terjebak didunia mafia, mengetahui keluarga sendiri yang benci dirinya sendiri dan merupakan hacker terkenal di Underworld di South Korean. 

Fight My Pain

By IlaikaEleezka Updated
Tags  horror   jaemin   malay   murder   sad   psycho   fanfiction   nct   najaemin 
Characters Na Jaemin, Yoon Mi Ga (OC / READERS), NCT.
With 3 chapters, 230 views, 7916 words

Yoon Mi Ga menangis kerana kesakitan, kelelahan. Jiwanya tenang namun sekejap. Sekejap hanya ketika wajah seorang lelaki menyinggah dipandangan mata. Sejurus raut itu menghilang dia terduduk lagi. Menyepikan diri. "Iqga, appa tak larang kamu nak sukakan sesiapa. Pergi, ikut pilihan hati. Appa boleh sendiri. Tapi kamu kena janji, bila ka

He's mine (with Park Jimin from BTS)

By syaleese28 Updated
Tags  malay   schoollife   sweet   you   jimin   bts   malayfanfic   parkjimin 
Characters Park Jimin (BTS) You (Other Character)
With 1 chapters, 5 votes, 194 subscribers, 2880 views, 11 comments, 3740 words
Status Completed, Subscribers Only

A lil bit teaser :3   "Actually, thankyou to your kaki juga sebab... sebab kaki tu la yang boleh buatkan dia duduk dekat dengan orang tadi." - Jimin ....

JUST YOU?

By AQFXQX Updated
Tags  angst   fluff   malay   originalcharacter   exo   kai   mino   winner 
Characters hanri [oc] | kai | songmino
With 3 chapters, 1 subscribers, 110 views, 4255 words
Status Members Only, Subscribers Only

Hanri.      Cinta? Perasaan itu akan hadir bila ia datang mencari kita. Jatuh cinta? Jawapan di mulut mungkin tidak bersedia tapi di hati? Tiada siapa yang tahu. Mungkin ya, jika kita bernasib baik mengenali lelaki yang sering membuat kita tersenyum. Mungkin tidak, jika lelaki itu yang seringkali menyakiti hati kita.