Malay (5,375 malay stories)

Promoted - Advertise

The Feather that floats through time/ Kaisoo

Jongin found a magical Feather; which can bring anything to him, and he asked for one thing; true Love

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

K A P S U L

By Iefa_San Updated
Tags  malay   sad   sliceoflife   exo   bittersweet 
Characters Soo Ae (OC) | Byun Baekhyun | Park Chanyeol | Kim Jongdae | Bae Joohyun
With 3 chapters, 1 votes, 2 subscribers, 440 views, 2 comments, 3467 words

  "Kalau kata mesin masa tu wujud, agaknya waktu bila kau nak kembali?" tanya lelaki tinggi lampai itu pada Soo Ae. Soo Ae tersenyum dengan pertanyaan polos lelaki itu. "Hmmm... Aku nak balik pada zaman aku kecik-

Masih mencintaimu

By starlightkim_ Updated
Tags  malay   romance   sad   exo   chanyeol   kyungsoo 
Characters Park Chanyeol | Jung Soo Yeon | Do Kyung Soo | Lee Hye Ri
With 7 chapters, 3 votes, 14 subscribers, 780 views, 7 comments, 7425 words
Status Subscribers Only

 Kalaulah masa boleh diundur,takkan ada kesilapan dalam dunia ni,kan?           Sungguh Park Chanyeol menyesal!Dia menyesal kerana telah membuang seorang gadis yang begitu tulus mencintainya.Andai mampu dia undur waktu,pasti dia akan cuba berubah untuk Jung Soo Yeon.Dan akhirnya,dia hidup dengan penuh penyesalan.   Namun,mereka dipertemukan seka

My Otome Prince

By CHArmyBlossom Updated
Tags  fantasy   jpop   malay   romance   bts   otome 
Characters MC, KPOP (BTS/etc), JPOP (Random)
With 1 chapters, 40 views, 1667 words

    Korang tahu tak Otome Game? Pernah install kat play store? Pernah main tak?? Kalau pernah, hmm...watak mana yang korang dah jatuh hati?   S

Wasilah Antara Kita

By fiqahhh Updated
Tags  malay      mpreg   chanyeol   kyungsoo   baekyeol   kaisoo   chanbaek 
Characters Park Chanyeol | Byun Baekhyun | Do Kyungsoo | Jung Daehyun | Kim Jongin
With 10 chapters, 5 votes, 50 subscribers, 1250 views, 17 comments, 17515 words
Status Subscribers Only

  Byun Baekhyun. Umurnya 31 tahun dan masih belum berkahwin. Bukan tidak mahu atau takut dengan komitmen namun, masih belum menemui pasangan yang tepat. Bercinta? Tidak pernah sekali pun sepanjang 31 tahun dia hidup di muka bumi ini. Belajar dan membaca. Dia membesar dengan melakukan dua perkara itu. Bosan? Ya, hidupnya memang bosan. Malah, lebih membosankan jika mahu dibandingkan dengan subjek kegemarannya, Sejarah.   Namun, tid

Freak Me Out

By AiSyah98 Updated
Tags  comedy   malay   romantic 
Characters OC / Sehun
With 20 views, 288 words
Status [M], Subscribers Only

Weirdos Family: Born To Sengal (BTS)

By k-hope Updated
Tags  malay   bts 
Characters BTS
With 1 chapters, 2 votes, 12 subscribers, 1140 views, 2 comments, 1150 words
Status Members Only, Subscribers Only

Weirdos family. Panggilan yang paling sesuai untuk mereka. Siapakah mereka? Tak lain dan tak bukan Jin and The Geng a.k.a BTS. Hahaha. Dengan perangai yang pelik mereka,kadang-kadang menyusahkan orang lain.   "OMG! Taehyung! Yang kau pergi

Doppelganger

By k-hope Updated
Tags  fantasy   malay 
Characters KIM TAEHYUNG
With 1 chapters, 4 subscribers, 290 views, 1 comments, 305 words
Status Members Only, Subscribers Only

"Aku tak bersalah!" Aku tak tahu kenapa terjadi seperti ini. Tanpa kerelaan aku...dalam sekelip mata aku dijadikan sebagai dalang dalam kes '101'. Kenapakah aku dituduh? Jujur aku katakan bukan aku yang terlibat. Aku bersumpah. Tapi...mereka semua yakin yang aku sebagai dalangnya. Kenapa? Tuhan,tolong beritahu aku yang ini semua seka

Just One More

By k-hope Updated
Tags  angst   malay   iujieun   jungkook   ongseongwoo   wannaone 
Characters Jeon Jungkook, Na Yowon (IU) , Ong Seongwoo
With 1 chapters, 1 votes, 12 subscribers, 820 views, 3 comments, 1409 words
Status Subscribers Only

“God…please give me just one more chance to meet her again. Just one more...” Jeon Jungkook menyedari sesuatu yang ajaib dan mistik berlaku kepada dirinya. Sepatutnya dia sudah mati akibat kemalangan kereta tersebut tapi apa yang sedang berlaku ialah masa kembali ke 40 hari yang lepas.

Hello Cik PA!

By k-hope Updated
Tags  malay 
Characters kang daniel, jeon somi, wanna one
With 2 chapters, 1 votes, 1 subscribers, 230 views, 528 words
Status Subscribers Only

"Bumi ni bulat. Bila-bila masa je kita boleh ke atas ataupun ke bawah. Tapi, kau perlu juga ingat, disebabkan ianya bulat, ia tiada penghujung. Jadi, kita akan sentiasa bertemu, Cik PA."   Pertemuan semula Kang Daniel dan si perosak hati, Jeon Somi telah mengikat Somi dengan satu perjanjian. Dirinya dulu seorang playgirl dan selalu mempermainkan hati para lelaki telah menerima balasannya apabila keluarga Somi ditimpa muflis manakala lelaki y

Erased

By k-hope Updated
Tags  malay   ongseongwoo 
Characters Yoon Eunbyul dan Ong Seongwoo
With 3 chapters, 4 subscribers, 250 views, 3 comments, 1276 words
Status Subscribers Only

"I wanna disappear from this cruel world. Can I?"   Tiada sesiapa akan faham, Tiada sesiapa akan kisah, Apabila hidup penuh kesunyian, Penipuan lebih manis daripada kebenaran, Kerana diri telah dibutakan oleh ke

A Letter to Myself

By k-hope Updated
Tags  malay   romance   suicide   bts   taehyung   kangdaniel 
Characters Jeon Soyeon (oc) , Kim Taehyung , Kang Daniel
With 2 chapters, 1 votes, 7 subscribers, 1410 views, 4 comments, 979 words
Status Subscribers Only

"Hargai hidup ni barulah hidup kita bahagia." Hanya dengan satu ayat, hati aku tergerak untuk mengubah hidup aku. Berharap satu MIRACLE wujud dalam kehidupan aku tapi bukankah 'dia' merupakan salah satu MIRACLE yang telah muncul dalam hidup aku? Hadir ketika SUSAH dan SENA

BOOMBOOM Short Story [OPEN for 6 request and HIRING] [4/6]

By k-hope Updated
Tags  kpop   malay   request   shortstory   fanfics   bts   seventeen   boomboom 
With 20 chapters, 7 votes, 41 subscribers, 4300 views, 37 comments, 54877 words

Home

아주Nice Recommendation

By k-hope Updated
Tags  malay   recommend 
Characters FF best untuk dibaca yg ditulis oleh penulis2 yg hebat2 belaka~
With 10 chapters, 4 votes, 47 subscribers, 1400 views, 7 comments, 1314 words
Status Subscribers Only

Ayo Waddup Uolls~Tak tahu nak baca apa?Of course korang tengah tercari-cari cita yang best-best kan?Kalo macam tu mari sub cita saya kalo nak tahu cita apa yang best.......... Banyak cita best yang saya dah baca dan semuanya bagus-bagus belaka!!!  Amaran:Cita ini semua akan diberi kritikan peribadi dari saya~So,jangan marah ye.....

Our Love Story (Re-write)

By k-hope Updated
Tags  malay   romcom   bts   bangtan   jhope 
Characters Jung Hoseok(J-hope),Kim So-hyun as Shin Younghee dan character2 yg lain.
With 3 chapters, 8 votes, 29 subscribers, 1550 views, 20 comments, 1363 words
Status Subscribers Only

Shin Younghee.Dia seorang yang agak low-profile dan sering menyendiri. Namun,selepas kehadiran Hoseok dalam hidupnya membuatkan dirinya seakan-akan berubah menjadi lain. Berubah menjadi seorang yang lain dari yang sebelum ini. Boleh dikatakan berubah menjadi lebih baik.

CANNIBAL

By k-hope Updated
Tags  fantasy   malay   cannibal   bts   got7   triller 
Characters Bambam,Yerin,Jaejoong
With 3 chapters, 14 subscribers, 680 views, 5 comments, 1002 words
Status Members Only, Subscribers Only

"Kanibal. Mereka pemakan manusia."           Satu tajuk berita yang hangat telah terpapar pada muka akhbar. Sudah menjadi buah mulut ramai apabila ada yang membangkitkan isu kehilangan pelajar tahun dua di Sekolah Tinggi Kyunggi sebagai sebuah kes

Cik Maskot Encik Gula

By k-hope Updated
Tags  fantasy   malay   bts   suga   sejeong 
Characters Min Yoongi ( Suga BTS ), Cik Maskot ( Sejeong Gugudan )
With 2 chapters, 1 votes, 12 subscribers, 610 views, 4 comments, 2167 words
Status Subscribers Only

 CIK MASKOT     ENCIK GULA   Encik gula.

The Dark Palace and 7 Princes [ BTS x IU]

By k-hope Updated
Tags  malay 
Characters BTS x IU
With 1 chapters, 1 subscribers, 150 views, 1 comments, 365 words
Status Members Only, Subscribers Only

Lee Jieun, 21 tahun, seorang model bebas yang mengalami kesempitan hidup kerana diberhentikan kerja.  Akibat tekanan hidup, dia cuba membunuh diri. Namun, dengan takdir tuhan, dia diberi peluang kedua untuk hidup...tapi...pada zaman lampau? Mungkin lebih kepada zaman kuno era Joseon...   "Aku...di mana?"   Disebabkan dia dihidupkan kembali sebagai golongan hamba, sesuatu yang tidak diingini bakal berlaku. Dia bakal dijadikan korban untuk penyembahan disebabkan

Wishing Upon A Star

By k-hope Updated
Tags  malay 
Characters Kang Daniel (ex-Wanna One) and Jihyo (TWICE)
With 2 chapters, 1 votes, 2 subscribers, 100 views, 3 comments, 549 words
Status Subscribers Only

"Setiap hari aku berdoa agar kita ditakdirkan untuk bertemu semula...wahai lelaki misteri." Kerlipan bintang yang tergantung pada langit malam sentiasa menjadi santapan mata Jihyo. Setiap kali dia melihat tahi bintang jatuh, dia akan segera berhajat akan sesuatu. Namun, tiada sesi

I'm The Killer

By k-hope Updated
Tags  malay   psycho   exo   killer   bts   seventeen   twice 
Characters BTS,Twice,Gfriend,Exo,Seventeen
With 6 chapters, 3 votes, 33 subscribers, 1340 views, 11 comments, 5560 words

*ALERT: 15 TAHUN KE ATAS* Semakin banyak pembunuhan berlaku di kalangan pelajar Junghwa Highschool. Hal ini menimbulkan persoalan kepada mereka dan sedikit demi sedikit misteri kematian seorang pelajar di sekolah itu terungkai setelah sekian lama dirahsiakan. Dari situ timbul satu salah faham antara mereka dan saling menuduh antara sa