Malay (5,319 malay fanfics)

Please log in to enable more search filters and sort options
Promoted - Advertise

The Last Sorceress (Now on Part III)

(Gifting this ad to the author!) 18-year-old, Terra-born Atelier Rosche learns that she is meant for something far greater than anyone in her world can even begin to comprehend. She's Tierra Gloriosa's 49th sorceress, and she will be the last.

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

ūü§£Sf9 dan momo challenge ūü§£

By Jiajia_Marchlover Updated
Tags  malay   taeyang   chatroom   jaeyoon   youngbin   comedycrack   inseong   rowoon   chani   sf9   hwiyoung   zuho   dawoon 
Characters Sf9
With 1 chapters, 1 subscribers, 20 views, 219 words
Status Subscribers Only

Apasal ada yang mati selepas main momo challenge. Sebenarnya yang bodoh je ikut cakap momo tu. ???   Sebab game tu agak famous d kalangan rakyat malaysia. Apasal aku cakap macam tu, sebab orf malaysia ni kebanyakkan suka membawang dan kaki kecam.    Termasuk aku juga. Hahah..    Korang tahu kan momo challenge. Game ni tidak sesuai dengan orang yang tak dapat berfikir secara rasional.    Jadi, sekarang kita nak tengok macam mana m

Antara Subuh dan Senja

By tenmachan Updated
Characters WannaOne
With 11 chapters, 2 votes, 8 subscribers, 860 views, 8 comments, 32432 words
Status Comment Bonus

Antara Subuh dan Senja. Antara kegelapan dan cahaya. Kebenaran dan kepalsuan. Kesilapan di masa lalu ingin ditebus untuk membersihkan namanya. Namun langkah dan perjalanannya tidak semudah dengan pelbagai rintangan yang dihadapi. Perjalanan Ha Sungwoon, Park Ji

Time

By iemacute Updated
Tags  angst   fantasy   iusinger   malay   romance   sad   suzy   exo   exok   exokai   exom   kai   sehun   baekhyun   chanyeol   kyungsoo   suho   suzymissa   bts   bangtan   btsjin 
Characters Kai(EXO) | IU | Jin(BTS) | Suzy
With 3 chapters, 2 votes, 9 subscribers, 150 views, 4325 words
Status Subscribers Only

  Sebuah diari lama telah membawa seorang pemuda merentas masa ke tahun 1986. Di sana, dia bertemu dengan seorang gadis yang berjaya menyentuh hatinya. Namun, takdir yang telah tertulis buat mereka bukanlah seindah yang disangka.      Watak Utama:

Seeking for Love (Malay version)

By behindtheworld Updated
Tags  infinite   malay   sunggyu   woogyu   woohyun   mpreg   gyuwoo 
With 24 chapters, 2 votes, 7 subscribers, 1700 views, 5 comments, 96934 words
Status Comment Bonus

Cerita ini adalah terjemahan daripada 'Seeking for Love' yang saya tulis dalam bahasa Inggeris sebelum ini. Pertama sekali kedua dua versi cerita ini diadaptasi daripada sebuah novel melayu yang saya baca. Jalan cerita akan ada yang sama dan selebihnya datang daripada saya. Full kredit kepada penulis novel tersebut.

BOOMBOOM Short Story [OPEN for 6 request and HIRING] [3/6]

By k-hope Updated
Tags  kpop   malay   request   shortstory   fanfics   bts   seventeen   boomboom 
With 15 chapters, 7 votes, 38 subscribers, 2940 views, 31 comments, 49920 words
Status Subscribers Only, Comment Bonus

Home

Tentang Kita

By mpreggoland Updated
Tags  boyxboy   malay      mpreg   jongbin   woosuk   binsuk 
Characters Woobin | Jongsuk | Others
With 4 chapters, 5 votes, 9 subscribers, 320 views, 11 comments, 4037 words

  Dia berlari dan terus berlari sehingga dia tiba di sebuah rumah agam. Pintu diketuk sehinggalah tuan rumah membuka pintu dan terkejut melihat dirinya yang kelihatan dalam kesusahan.   "Kenapa ni?"    "Awak

Janji Aku

By FluffyCats Updated
Tags  crime   family   malay   romance   wannaone 
Characters Ong Seongwoo | Lee Nayoung (OC)
With 2 chapters, 7 subscribers, 1 comments, 3456 words
Status Subscribers Only

  Lee Nayoung di lahirkan mempunyai keistimewaan yang tidak ramai orang miliki.

STAY WITH ME [kaisoo]

By KimShinYeong88 Updated
Characters Dokyungsoo`Kimjongin`Byunbaekhyun`Kimjongdae
With 21 chapters, 1 votes, 43 subscribers, 550 views, 1 comments, 7839 words
Status [M], [TW], Members Only, Subscribers Only, Comment Bonus

Keluarga Strawberi

By ROVIXAYEE_96 Updated
Tags  family   leeteuk   malay   suju   vixx   hakyeon   sojung   taekwoon   strawberry   gfriend   eunha   twice   gugudan 
Characters Leeteuk (SJ); Sowon, Eunha (GFRIEND); N, Leo (VIXX); Taeyeon (SNSD) dan banyak lagi Kpop grup yang bakal timbul...
With 5 chapters, 7 subscribers, 150 views, 3650 words
Status Completed, Members Only, Subscribers Only

Satu keluarga yang sangat meminati strawberi kini sudah membuka ladang strawberi di belakang rumah. Anak-anak En. Leeteuk sudah melompat-lompat kegembiraan bila diumumkan saja hendak ‚Äėmembuka ladang‚Äô. Mereka tu apalagi? Tolong ibu bapa mereka tanam strawberi jawabnya. Inilah mereka digelar sebagai ‚ÄėKeluarga Strawberi‚Äô. Namun, mereka tidak kecil hati bila

RenLe Fanfiction

By Jiajia_Marchlover Updated
Characters Renjun X Chenle
With 5 chapters, 2 subscribers, 120 views, 4521 words
Status Members Only, Subscribers Only

Just Renle Fic.  For Renle Shippers.  i hope u like this.  thanks.

Limitless

By Jiajia_Marchlover Updated
Tags  angst   arrangedmarriage   comedy   malay   romance   2tae   bap   moonjongup   hurtandcomfort   switchgender   ten   leetaeyong   johnnyseo   johnten   comedycrack   nct   moontaeil   nct2018   joyah 
Characters Taeyong and Taeil
With 2 chapters, 7 subscribers, 90 views, 2973 words
Status Members Only, Subscribers Only

Perjodohan memang klise dan kuno. Kita biasa lihat dalam tv. Begitulah Lee Taeyong dan Moon Taeil. Mereka dijodoh oleh orang tua masing masing. Dahlah mereka musuh sejak sekolah menengah lagi disuruh pula kahwin dan hidup bersama.  nama dah musuh, bagaimana tidak bergaduh setiap hari, Terutamanya si Taeyong yang selalu menyakat Taeil.  "Jangan ganggu aku boleh tak?!"Taeil "Apasal pula? Aku suka tengok kau marah. hahahaha"-Taeyong.  Selalunya kalau kau terlalu b

Our Story

By Jiajia_Marchlover Updated
Tags  comedy   malay   romance      schoolife   chanbaek   switchgender   jungwoo   markhyuck   parkjisung   renle   nomin   jisungxsamuel   samuelk 
Characters NCT Dream Ft Samuel Kim
With 5 chapters, 23 subscribers, 1210 views, 6 comments, 9773 words
Status Subscribers Only, Comment Bonus

Aku Park Jisung. Budak tingkatan 3 Ace. Bersekolah di SMK Neo culture Technology atau SMK NCT. Sekolah tu tiada perempuan, hanya pelajar lelaki dan guru lelaki. Sekolah ini boleh dikatakan sekolah lelaki. Tak hairanlah kalau ada kunyit kat sekolah ni. Korang tahu kan apa itu kunyit, bukan yang korang makan tu okay. Kunyit ini ialah gay. Meh aku kenalkan kawan kawan aku. *keluarkan album gambar lalu diselak.* Ini Mark atau nama korea dia Lee Minhyung. Dia dari Canada tapi sesat