Malay (5,298 malay fanfics)

Please log in to enable more search filters and sort options
Promoted - Advertise

Sea prince

Sehun is a rebellious prince of the sea, he's naive and stubborn. Falling in love with a ground-walker(human) wasn't enough but he had to leave the ocean and come to the surface in search of the man he saved and believed him to be his lifebond.

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

You are the one

By Itsmethatright Updated
Tags  family   malay   hyewon   eunbi   sakura   miyawakisakura   sisterbond   yena   99line   kwoneunbi   choiyena   izone   kanghyewon 
Characters Hyewon, Yena
With 11 chapters, 7 subscribers, 590 views, 1 comments, 2140 words

Life is like Roller coaster....  

Hey Housemate!

By haseungwon Updated
Tags  malay 
Characters Baekhyun dan Chanyeol
With 10 views, 143 words
Status Members Only, Subscribers Only

Warning : gay stuff and some mature content   Mengisahkan Baekhyun yang baru berpindah ke sebuah apartment selepas dia lari rumah. Disebabkan penyewa menawarkan harga sewa yang murah, Baekhyun tanpa berfikir panjang menerimanya.

Mahogany

By twenty-six Updated
Tags  malay 
With 5 chapters, 1 votes, 1 subscribers, 90 views, 2 comments, 2182 words

The Silent Boy, Teacher & Me.

By ElSoon Updated
Tags  krystal   malay   minhyuk   schollife   teenficion 
Characters Krystal, Minhyuk, BoA, Myungsoo, IU & others.
With 6 chapters, 2 votes, 7 subscribers, 610 views, 1 comments, 7678 words
Status Subscribers Only

BoA senyum penuh makna, "Pertolongan ini akan menyatukan cebisan-cebisan kepercayaan..."   Jung Soojung, seorang gadis yang sangat periang,

Childhood Sniper

By Seasony Updated
Tags  action   angst   malay   revenge   bts   malayfanfics   ikon 
Characters Taehyung Hanbin Rana (OC) Taeyeon
With 26 chapters, 4 votes, 56 subscribers, 2550 views, 79 comments, 42977 words
Status Completed, Subscribers Only

Persahabatan yang dahulunya penuh dengan gelak tawa kini menjadi api yang menyambar. Inspektor Hanbin, sangat terpukul apabila mengetahui penjenayah yang dicarinya adalah sahabat sewaktu kecilnya, Taehyung. Keadaan menjadi semakin huru-hara apabila Taehyung menculik tunang kepada Hanbin, Jung Rana.

MY OTHER HALF IS MADE FOR YOU

By qilahe Updated
Tags  arrangedmarriage   malay   jimin   bts   taehyung   junhoe   irene   redvelvet   ikon 
Characters bts red velvet ikon
With 7 chapters, 1 subscribers, 150 views, 1 comments, 7383 words

''Tu kontrak dan syarat yang kau kena patuh sepanjang kau jadi isteri aku..selesai baca kau sign..'' Aku membaca satu persatu satu dan yang membuatkan aku tergamam di situ tertulis bahawa aku tidak boleh meminta cerai dan hanya dia sahaja boleh menceraikan aku.. ya memang dia mahu membalas dendam kepada aku..kalau aku gagal mengikuti syarat ini aku kena bayar 15 ribu kepadanya cash ya..mana lah aku ada dui

Ramadan Equation: VIXX Dapat Hidayah!

By Wonsik_Sai Updated
Tags  comedy   friendship   malay   exo   nuest   leo   hyuk   btob   vixx   hakyeon   ravi   ken   hongbin   bigstar   24k   sanghyuk   jaehwan   taekwoon   wonsik   islamic   islamik   gugudan 
Characters VIXX, gugudan (jiran sebelah), kelibat 2k12 boygroups termasuk EXO, B.A.P, BTOB, NU'EST, Cross Gene, 24K, 1OO%, Big Star dan para jemaah yang lain
With 20 chapters, 3 votes, 20 subscribers, 880 views, 41 comments, 11995 words
Status Completed

"Woi! Mana ais krim aku?!" "Alamak! Minyul makan depan aku. Sabo..." "Alaaa.. Bagi laa kat kitew ayam gowlek half pwice. Abang kan encem." "Rindu nak main dengan Bontot... Haram jadah aih!" "Aku rasa aku dah dapat hidayah la..." "Kalau awak nak tau, ni la geng meriam buluh yang paling berjaya kat Sungai Petani." Ye puan puan dan tuan tuan, inilah situasi yang bakal dilalui oleh enam jejaki- eh? Jejaka sebenaqnya bagi menghadapi hari hari puasa s

Bunga Terakhir (Amboi Tajuk Klise Bebenor)

By Wonsik_Sai Updated
Tags  apink   comedy   friendship   malay   romance   schoollife   namjoo   hyuk   btob   sungjae   vixx   bts   nayoung   taehyung   gugudan 
Characters Apink Namjoo, BTS V, VIXX Hyuk, gugudan Nayoung, BTOB Sungjae, 95 liners
With 12 chapters, 1 votes, 8 subscribers, 450 views, 14 comments, 7845 words
Status Subscribers Only

Benda yang paling manusia takut selain masuk mahkamah dan cicak: masa depan dan hilang keseronokan semasa di bangku sekolah. Ye ke?   Namjoo, seorang gadis yang sukar melupakan masa indahnya di sekolah. Ditemani Taehyung, seorang jejaka misteri yang amat menyukai Namjoo sejak di bangku sekolah. Umpama Mak Cun dan Pak Akob, bersama rakan seperjuangan meniti hari menjadi belia yang berwawasan, berkalibel dan... Banyak masalah? Oh! Dan tak lupa jugak ki

Ardere sicut drámatis

By Blackonblack02 Updated
Tags  comedy   malay   romance      romcomdrama   winkun   yusol   nctu   nct127   dongsicheng   nctdream   renle   huangrenjun   qiankun   zhongchenle   nct2018   wayv 
Characters Winwin x Kun
With 15 chapters, 1 votes, 17 subscribers, 480 views, 18 comments, 20646 words
Status [M], Subscribers Only

THE WHITE PRINCE

By -Scarletly021- Updated
Tags  friendship   malay   romcom   schoollife   you   love   mingyu   hyuk   jaehyun   vixx   bts   seventeen   jungkook   got7   yugyeom   nct 
Characters jungkook | oc
With 23 chapters, 10 subscribers, 330 views, 1 comments, 15293 words
Status Subscribers Only

Hitam melambangkan kekuatan, Putih melambangkan kelemahan, Dua warna yang berbeza,   Dia tahu, dia bukanlah ‘black prince’ yang semua orang harapkan, Tapi apa yang dia tahu, warna putih dalam dirinya kian mencorak apabila dia bertemu seseorang.     “Lawak kan…masalah orang lain aku boleh selesai, masalah se