Islamic (51 islamic stories)

Promoted - Advertise

56%

"We look at each other for a little too long to be just friends."

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

8 Makes 1 Kurma (ATEEZ Dibulan Romadhonnn~)

By Wonsik_Sai Updated
Characters ATEEZ OT8 Dan Mungkin Ada Lah Tetamu Lain
With 1 chapters, 170 views, 1972 words

Melihat dari keadaan semasa, 8 anak muda yang berasal dari mana-mana mereka duduk sebelum ini berhasrat untuk menjalankan perniagaan kurma di sekitar Sungai Petani sepanjang ramadan. Dan ini reaksi para peniaga di bazar ramadan yang ditemu ramah sebentar tadi: SANtana_RWA: Kurma? Laku ke niaga kurma kat bazar tu? WOOMakAiGorgos: Weh. Orang niaga Nasi Ayam pun tak laku, ada hati nak niaga kurma. JOONGJOONGinai: Saya ingin menekankan disini bahawa kami menerima sesiapa s

Ramadan Equation SEASON 2: PKP (Perintah Kawalan Puasa)

By Wonsik_Sai Updated
Tags  malay   shinee   taemin   exo   kai   commedy   leo   hyuk   btob   vixx   hakyeon   ravi   ken   hongbin   sanghyuk   jaehwan   taekwoon   nnn   seventeen   kimmingyu   wonsik   joshua   islamic   ikon   jeonghan   scoups   gugudan   theboyz   verivery   ateez   groovl1n   xydo   coldbay   chillinhommie 
Characters VIXX, Jelpi Island dan GROOVL1N FLEX. Bersama-sama retis dan grup yang bakal ditag.
With 11 chapters, 1 votes, 14 subscribers, 600 views, 14 comments, 12079 words

Keenakkan buah kurma dari timur tengah. /Bisik/ Yusuf Tayoob~ Kelazatan buah kurma yang tiada tangdingannya. /Bisik/ Yusuf Tayoob~ Kurma KeYonggukkan, Hajj Suho, Bugi JR, Cha Diva, MemeKwang dan banyak lagi. /Bisik/ Yusuf Tayoob~ Pastinya menjadi pilihan di bulan Ramadan yang mulia ini. Edaran esklusif... /Bisik/ Nakamoto Yuta~~

Best. Absolute. Puasa [B.A.P] Kembali !

By Jelly_Warrior Updated
Tags  comedy   malay   bap   malayfanfics   seventeen   islamic 
Characters B.A.P, Seventeen and Others as Cameo
With 12 chapters, 11 votes, 79 subscribers, 3570 views, 93 comments, 35746 words
Status Completed, Subscribers Only

Bila enam manusia dengan ragam yang berbeza menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan, habis huru-hara rumah jadinya !(Ayat cliche season lepas) Ya ! Mereka datang lagi ! Enam sekawan yang sama-sama sengal dan pelik ini kembali untuk memeriahkan bulan puasa anda. Kali ini dengan gelagat yang lebih menyakitkan menghiburkan hati. Ada yang gatal nak mengorat mak janda, ada juga yang kononnya nak jadi usahawan muda d

Ramadan Equation: VIXX Dapat Hidayah! + EXTEND [VIXXTRA!]

By Wonsik_Sai Updated
Tags  comedy   friendship   malay   exo   nuest   leo   hyuk   btob   vixx   hakyeon   ravi   ken   hongbin   bigstar   24k   sanghyuk   jaehwan   taekwoon   wonsik   islamic   islamik   gugudan 
Characters VIXX, gugudan (jiran sebelah), kelibat 2k12 boygroups termasuk EXO, B.A.P, BTOB, NU'EST, Cross Gene, 24K, 1OO%, Big Star dan para jemaah yang lain
With 20 chapters, 3 votes, 24 subscribers, 1750 views, 43 comments, 11994 words
Status Completed

"Woi! Mana ais krim aku?!" "Alamak! Minyul makan depan aku. Sabo..." "Alaaa.. Bagi laa kat kitew ayam gowlek half pwice. Abang kan encem." "Rindu nak main dengan Bontot... Haram jadah aih!" "Aku rasa aku dah dapat hidayah la..." "Kalau awak nak tau, ni la geng meriam buluh yang paling berjaya kat Sungai Petani." Ye puan puan dan tuan tuan, inilah situasi yang bakal dilalui oleh enam jejaki- eh? Jejaka sebenaqnya bagi menghadapi hari hari puasa s

KISAH SERAM SEBENAR ( Malay ver )

By Qee_Ha Updated
Tags  creepy   horror   malay   originalstory   realstory   islamic 
Characters My Story And Yours
With 33 chapters, 37 votes, 678 subscribers, 15360 views, 229 comments, 20158 words
Status Subscribers Only

  Ini adalah cerita sebenar. Sebarang persamaan dengan individu yang masih hidup atau yang sudah meninggal dunia adalah kebetulan. Mungkin apabila kamu membaca, akan ada sedikit perasaan gementar dan takut. Jadi saya sarankan membacanya bersama dengan teman anda.          

Best. Absolute. Puasa [B.A.P]

By Jelly_Warrior Updated
Tags  comedy   malay   bap   malayfanfics   islamic 
Characters B.A.P, Seventeen and Others As Cameo
With 7 chapters, 24 votes, 98 subscribers, 6460 views, 60 comments, 17244 words
Status Completed, Subscribers Only

Bila enam manusia dengan ragam yang berbeza menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan, habis huru-hara rumah jadinya ! Macam-macam peristiwa yang terjadi.  Ada yang ponteng puasa, ada yang mengelat time nak solat terawih dan ada jugak yang liat nak bangun sahur. Oh tak lupa jugak, yang main meriam buluh sampai masuk hospital dan menyusahkan orang. Heh…naik pening kepala dibuatnya !    

SEOULMATE (Light, Love & Baek Gu)

By angelily95 Updated
Tags  malay   romance   ocs   islamic 
With 18 chapters, 42 votes, 193 subscribers, 7910 views, 109 comments, 47884 words

Dasar Pandang Ke Timur - antara dasar Malaysia utk mencontohi budaya kerja mahupun cara hidup penduduk Jepun dan Korea Selatan. Kemajuan negara ini memberi peluang utk dijadikan sebagai model contoh Malaysia.   Dasar Tak Nak Pandang Langsung - merupakan dasar yang dicetuskan oleh seorang gadis bernama Saerah terhadap seorang lelaki Korea yang kacak. Kisah pertembungan dua manusia dari dua buah negara berbeza. Saerah, gadis dari Malaysia yang tak sukakan komitmen. Baek Gu, lela

Kun Faya Kun

By HayatDiqqie Updated
Tags  malay   exo   suho   islamic 
Characters Kim Junmyeon || Nur Hazmira Alwani || EXO
With 8 subscribers, 410 views, 207 words
Status Subscribers Only

Kim Junmyeon atau lebih dikenali sebagai Suho seorang lelaki yang happy go lucky serta ceria. Tetapi suatu insiden telah menukarkan dirinya menjadi seorang lelaki playboy yang hanya tahu menghabiskan duit mak bapak, berjoli bersama perempuan-perempuan, beclubbing, mabuk dan lain lain. Suho juga seringkali rimas apabila pembantu rumahnya, salah seorang saudara islam membaca Al-Quran dan Yassin. Akibat termakan hasutan syaitan, Suho telah pun bersuara bahawa Agama Islam tidak benar dan dia tida

Kim Jongin

By wadihah Updated
Tags  malay   exo   kai   ocgirl   islamic 
With 1 votes, 2 subscribers, 290 views, 92 words
Status Subscribers Only

Kisahnya bermula apabila seorang nelayan yang bernama Nizal berumur 40-an terlihat seorang mayat lelaki yang sedang terapung berhampiran dengan sampannya di tengah-tengah laut. Setelah mengangkat mayat tersebut ke dalam sampannya, Nizal meneliti badan lelaki itu dari kepala sehingga ke kaki dan mula berasa simpati terhadapnya. Luka dan lebam bersepah atas badannya dan kulitnya kelihatan sungguh pucat seperti tiada darah yang sedang mengalir. 

Cinta Di Hari Raya...

By Yana_xoxo Updated
Tags  comedy   contest   fluff   malay   romance   islamic   fearlessb 
With 61 chapters, 56 votes, 17240 views, 333 comments, 108923 words
Status Completed, Subscribers Only

"Hei ! aku dah sampai..."      "Tunggu sekejap, aku pergi ambil."     "Cepat sikit, dah mandi peluh aku dekat sini."   

Suamiku, Ustaz Sekolah

By NurulNajwaNajwa4 Updated
Tags  comedy   malay   romance   schoollife   forcedmarriage   jungkookbts   islamic 
With 1 chapters, 2 votes, 18 subscribers, 2100 views, 3 comments, 1726 words

[Cinta Islamik]   Aku dan dia, si Ustaz Sekolah

Nur Safwa

By TheBammin Updated
Tags  malay   bts   taehyung   islamic   namgyeong 
Characters Taehyung,Namgyeong(Yuna),Safwa(OC)
With 4 chapters, 1 votes, 29 subscribers, 1020 views, 6 comments, 5888 words
Status Subscribers Only

"Kita diberi pilihan..diam atau bersuara,tipu atau jujur,suka atau tak suka,terima atau tak terima..cuma satu yang kita tak boleh elak.Dan ini memang takda pilihan lain.Hidup atau Mati" -safwa   "Sekarang,saya cuma ada dua orang wa

It All Begin With Hallyuwood

By TheBammin Updated
Tags  malay   jimin   bts   jhope   jungkook   taehyung   islamic 
With 12 chapters, 5 votes, 77 subscribers, 2130 views, 13 comments, 12670 words
Status Subscribers Only

Aku gadis bertudung.Aku dididik dengan didikan agama sejak kecil.Kebebasan diberi selagi tidak melanggar batas-batas agama.Aku ialah pelakon tanah air.Aku taklah famous seperti Elfira Loy dan Ezzra Loy yang berlakon sejak kecil seperti aku.Tapi,mengapa aku yang dipilih. Sejak aku mengenali negara 'hantu' itu,aku bertekad untuk tidak kesana lagi setelah pulang ke tanah air.Orang kata aku salah!Tak

Alamak

By Syafiqasehun99 Updated
Tags  comedy   malay   schoollife   islamic 
Characters Adam(Sehun) ,Ali(Luhan),Bella(OC),Jamal(Baekhyun),KaiRadzi(Kai),Danial(D.O),Juliana(OC)Daim(Chanyeol),Afieq(Daehyun),Aidil(L),Haziq(Gikwang)
With 5 chapters, 2 votes, 12 subscribers, 560 views, 2 comments, 2510 words

 "Apa ni?"                         "Duh,Ni asam boi""Apahal mende alah ni rasa pelik?"                              "Buto mu,mentang2 lah duduk bandar.Poyo nak mampus.Asam boi pun xtau. "Adam merupakan seorang budak bandar yg poyo dan sombong.Kerana keputusan examnya yg teruk.Ibubapanya bercadang untuk menghantarnya ke kampung,iaitu di kawasan pendalam Kedah.Bagaimanakah kehidupan Adam disana?"Kalau boleh..Aku nak duduk sini lama..Selama lamanya.."

Unexpected Wife

By will_xoxo Updated
Tags  malay   sad   islamic 
Characters Zaliff Mohammad| Asmyaliana Ariffin| Natrah| Fazzy
With 1 chapters, 1 votes, 8 subscribers, 350 views, 581 words
Status Subscribers Only

ASMYALIANA ARIFFIN... Dia tidak sangka nasib hidupnya berubah dalam sekelip mata. Terpaksa berdepan dengan ujian, Mya reda menjadi umi dalam sekelip mata, menjadi isteri tak dijangka. Demu menjaga maruah diri, dia harus mengkhianati dan melukai hati seseorang.      Atas alasan itu, Mya dan AZLIFF MOHAMMAD disatukan atas ugutan Mya sendiri setelah dirinya dinodai lelaki itu. Biarpub sudah beristerikan NATRAH yang merupakan kakak angkat

Tteokboki Love

By naajwa_nurul Updated
Tags  fluff   malay   romcom   islamic 
Characters Jin I OC I and other as cameo
With 1 votes, 8 subscribers, 280 views, 128 words

→ Tteokboki Love →   ♦ Hanya kerana tteokboki, Hadirah atau dikenali sebagai Rai sanggup melarikan diri dari rumah per

We're In Kampung

By VampireLuxury Updated
Tags  malay   originalcharacter   romanticomedy   bts   islamic 
Characters BTS, OC, and other as cameo
With 2 chapters, 5 votes, 33 subscribers, 1010 views, 7 comments, 2834 words

Pertemuan pertama diantara Hidayah dan BTS merunsingkan kepala masing-masing. BTS yang sebenarnya mahu berlepas ke LA kini tersesat di Malaysia. Malah lebih teruk, dia tidak mengenali sesiapa pun di Malaysia. Nur Hidayah, gadis kampung yang brutal pada mulanya tidak menyetujui agar tujuh lelaki itu tinggal serumah dengannya. Namun atas desakkan abangnya, dia terpaksa bersetuju.  

Strawberry Crush [Side Story of Vans and Converse All Star : Kai version]

By LovelyIna Updated
Tags  malay   exo   kai   ocs   bap   islamic   comedy00angst 
Characters Kai | (You) Song Lina | Baekhyun | Daehyun | Chen & Others
With 9 chapters, 26 votes, 95 comments, 25572 words

      Strawberry? Mesti semua orang rasa, eleh! Buah je pun, masam dan mahal. Apa istimewanya buah ni?       Kenapa dalam banyak-banyak buah, Kau pilih Strawberi Kai? Tak sangka jugak, Playboy se-antero alam ni suka Strawberi? Hahah! Jambu siot! - Baekhyun.    Wei, Apa kau ni? Dah strawberi tu, strawberi

Untuk Kedua Kali.

By Loteh_ Updated
Characters Aeril Zafrel ♥ Wawa Zainal
With 4 chapters, 6202 words

  MASA DEPAN FATIMAH EZZAHRAH MENJADI GELAP GELITA APABILA SEORANG LELAKI YANG SAMA SEKALI TIDAK DIKENALINYA MEMAKSA FATIMAH EZZAHRAH UNTUK BERKAHWIN DENGANNYA.     PELBAGAI PERKARA YANG TERJADI SEM

Where Is My Destiny?

By nisa_luhan Updated
With 1 votes, 8 subscribers, 350 views, 2 comments, 189 words

  Dia hanya seorang manusia biasa. Mempunyai satu minat iaitu obses terhadap Kpop dan segala waktu dengannya. Dia sanggup mengabaikan agamanya. Dia sanggup lari dari kehidupan asalnya. Dia sanggup tinggalkan semuanya. Hanya demi suatu impian. Impian yang mustahil diterima logik akal orang sekelilingnya.     Dialah Haira Humaira. Seorang gadis yang bakal mengubah hidupnya 100% disaat umurnya 16 tahun. Kehilangan ibu bapanya membawa impak yang besar dalam hidupnya. M

Aku nak balik!!(Ramadhan special)

By TheBammin Updated
Tags  malay   oneshot   jungkook   islamic   ramadhan   aidilfitri 
Characters Jungkook,You
With 1 chapters, 1 votes, 49 subscribers, 990 views, 3 comments, 1467 words
Status Completed

//Calit calit phone// //nangis// //Calit calit phone// //nangis// //Calit calit phone// //nangis// "Boleh tak dalam sehari takda sorang pun kawan aku update gmbar,tweet,status,blog dan sama waktu dengannya psal balik kampung,balik raya,blablabla"

Gara-Gara Karipap Izzah

By CaramelStory Updated
Tags  comedy   malay   oneshot   schoollife   exom   luhan   islamic 
Characters OC Izzah Najihah & Luhan & EXO-M (70% BASED ON TRUE STORY)
With 2 chapters, 2 votes, 5 comments, 1578 words
Status Subscribers Only

Gara-gara karipap Izzah mereka ketagih, gara-gara karipap Izzah si dia semakin jatuh cinta, gara-gara karipap Izzah mereka meroyan, gara-gara karipap Izzah mereka menghadap bilik disiplin, gara-gara karipap Izzah juga si harimau menjadi kucing. Semua gara-gara karipap Izzah!

Cinta Upahan

By raudhahasyiela Updated
Tags  exopink   islamic   sad00drama   yuriandyoona 
Characters Park Chorong, Kim Joonmyeon, Yoon Eun Hye
With 1 chapters, 180 views, 1 comments, 351 words

Raudhah Asyiela's present CINTA UPAHAN   Characters: Pa

KASIH SEORANG LELAKI

By sishawa Updated
Tags  sad   love   familyandlove   islamic   malaystory 
With 2 chapters, 4 votes, 7 subscribers, 870 views, 5 comments, 1610 words
Status Completed

Distance

By presence-of-light Updated
Tags  contest   fantasy   ftisland   malay   fluffy   islamic   jubilant 
Characters Choi Min Hwan & Aisyah(OC) & Aiman(OC)
With 5 chapters, 9 votes, 1100 views, 24 comments, 8189 words
Status Completed

Damainya hati  Yang dulu resah dan keliru  Tiada yang menjadi impian  Selain rahmat kasi

Flawless

By Nisafi Updated
Tags  love   islamic 
Characters KARA Young Ji
With 2 chapters, 1 subscribers, 230 views, 2018 words

Dalam sebuah era kemajuan teknologi, mindanya masih ditakhluki sangkar memori silam.   Dalam minda yang ditakhluki sangkar memori silam, dia bertemu seorang gadis.   Dalam bertemu seorang gadis, dia kenal erti disayangi.   Dalam kenal erti disayangi, baru dia sedar bahawa sangkar memori silam itu ada kuncinya. Begitulah kehidupan Zuhayl, penuh liku dan liku, penuh persoalan dari benak. Sehinggalah gadis itu. Ya, gadis itu mencoraknya.