Malayfanfic (186 malayfanfic stories)

Promoted - Advertise

Tempted By Fate (Baekhyun X OC)

Jia, finds herself in an arranged loveless marriage with the famous, but arrogant CEO, ​Byun Baekhyun. A man who is in love with a high class proud model. What happens when Baekhyun starts feeling Jia's pain, sadness and happiness.

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

CINTA KU..GADIS SI KAKI PUKUL

By LixingYifan Updated
Tags  malay   schoollife   violence   mingyu   comedyromance   malayfanfic   soobin   blackpink   straykids   ryujin   ateez   itzy 
Characters Soobin (TXT),Ryujin (ITZY),MINGYU (SEVENTEEN),STRAYKIDZ,ITZY
With 5 chapters, 3 subscribers, 160 views, 12120 words
Status Completed, Subscribers Only

Seorang pelajar lelaki yang tinggi.. Digelar oleh rakan sekelasnya sebagai.. SI KEPALA BESAR Selalu dibuli.. Kerana dia.. Seorang yang penakut.. Tiada keyakinan diri Anti sosial.. Tak pandai bergaya.. Suatu hari,akibat dari satu salah faham.. TELAH MENEMUKAN DIA DENGAN CINTA PERTAMANYA..

Oh! Mawar Khayalan

By Wonsik_Sai Updated
Characters Yunho x Miya (OC the Yunhopower) dan member ATEEZ yang lain sabajap Si Penaip nak menaip...
With 3 chapters, 1 subscribers, 120 views, 1 comments, 4846 words

"Oh mawar khayalan Bawaku terbang tinggi Jauh di dasar awan Dari duniaku yang..."   Tahun 2012 ni mana wujud Tiktok? Zaman tu pun Twitter tak naik lagi. Smartphone? Mana ada iPhone. Yang ada cuma Samsung Corby ja. Tapi kalau kawan? Entah... Cari takkan jumpa. Tapi ada ja yang selalu ada dengan Miya waktu susah senang. Kalau nak cerita pasal si mam

Encik Bank, Cik Pramugari

By Lala_Lullaby Updated
Tags  lovestory   malay   romantic   fanfiction   malayfanfic 
With 2 chapters, 160 views, 2489 words

CHARACTER  

He's mine [UPDATED CAUSE I CHANGED THE STORYLINES] Please re-read! :3

By syaleese28 Updated
Tags  malay   schoollife   sweet   you   jimin   bts   malayfanfic   parkjimin 
Characters Park Jimin (BTS) You (Other Character)
With 1 chapters, 5 votes, 191 subscribers, 2670 views, 11 comments, 3740 words
Status Completed, Subscribers Only

A lil bit teaser :3   "Actually, thankyou to your kaki juga sebab... sebab kaki tu la yang boleh buatkan dia duduk dekat dengan orang tadi." - Jimin ....

STALKER KILLER (MALAY VERSION)

By whitepalehunxx Updated
Tags  malayfanfic 
Characters EXO, BLACKPINK, CHANYEOL, KAI, SEHUN, BAEKHYUN, SUHO, CHEN, LAY, D.O, XIUMIN, LISA AND ROSÉ
With 90 views, 167 words

Chanyeol mempunyai kembar iaitu Chanyeollie. Mereka berdua tidak duduk satu rumah dan terpaksa berpisah dan duduk berasing. Chanyeol seorang remaja yang kerja keras dan juga seorang yang paling popular, dia selalu adakan interview di mana mana social media, surat khabar, majalah dan juga televisyen. Chanyeol bekerja sebagai CEO di syarikat ayahnya di Korea. Chanyeollie adik kembar kepada Chanyeol, dia masih study lagi

POLOS

By izziey_98 Updated
Characters Taehyung x Saera (OC)
With 7 chapters, 4613 words
Status [M], Subscribers Only

The Ghost and Her Lover | B.BAEKHYUN

By taenovella Updated
Tags  angst   fantasy   ghost   malay   paranormal   romance   sad   originalcharacter   exo   love   baekhyun   malayfanfic 
Characters BAEKHYUN x OC
With 25 chapters, 6 votes, 52 subscribers, 2120 views, 19 comments, 20860 words
Status Completed, Subscribers Only

Sejak kecil lagi Byun Baekhyun telah dianugerahkan dengan suatu kebolehan luar biasa yang membolehkan dia untuk melihat roh-roh yang masih berkeliaran di muka bumi ini.  Namun seluruh dunianya bagaikan terhenti apabila Baekhyun berjumpa dengan roh teman wanitanya, Do Jihee. 

Tigasuque: Pencarian Manuskrip One Shot

By angelily95 Updated
Tags  malay   exo   bap   btob   vixx   red   aoa   bts   malayfanfic   clc   seventeen   winner   ikon   gfriend   velvet   twice   blackpink   nct127   pristin   wannaone   gidle   ateez 
Characters Kita semua penulis fanfic, YAY!
With 5 chapters, 1 votes, 2 subscribers, 380 views, 2639 words

Tigasuque sedang mencari beberapa buah one-shot (cerpen) untuk diterbitkan dalam buku antalogi (koleksi cerita pendek) pertama kami! Berminat?  

THAT DA** WRONG CONFESSION

By ssak97_ Updated
Tags  malayfanfic 
Characters V BTS, BAE HA EUN (OC)
With 773 words

Keluarga Encik Bae telah menerima tetamu yang dihantar oleh anak sulung mereka dari Jepun. Tetamu tersebut dikatakan kawan baik anak sulung mereka (Bae Nam Hyuk) yang sedang belajar di Jepun, yang meminta bantuan daripada keluarganya untuk menumpangkan Kim Taehyung di rumah itu selama sebulan. Di rumah serba sederhana itu hanya tinggal Encik Bae, adik Nam Hyuk (Bae Ha Eun) dan adik tiri Nam Hyuk (Bae Jin Ah). Bae Ha Eun baru masuk usia 20 tahun dan hanya ingin berseronok dan menghabis

Because I'm A Girl

By vjinerds Updated
Tags  malay   romcom   schoollife   you   exo   sehun   malayfanfic   session1 
Characters EXO AND YOU
With 62 chapters, 15 votes, 366 subscribers, 9030 views, 40 comments, 63173 words
Status Completed, Subscribers Only

Because I'm A Girl   Featuring You (Kim Nara) and EXO  

NUDOPHOBIA? (Versi Melayu sebab Si Penaip ada buat versi inggeris wuuu~)

By Wonsik_Sai Updated
Tags  angst   fluff   malay   romance   originalcharacter   ocs   baekho   nuest   nuestbaekho   malayfanfic   kangdongho   melayu   kangbaekho 
Characters NU'EST Baekho and O/C
With 3 chapters, 1 votes, 75 subscribers, 750 views, 1 comments, 10096 words
Status [M], Completed, Subscribers Only

24 HOURS (with Yanan from Pentagon)

By syaleese28 Updated
Tags  malay   oneshot   you   complete   malayfanfic   survive   pentagon   yanan   straykids 
Characters Yanan (Pentagon), Minhyung (You), Pentagon, Stray Kids. dll.
With 3 chapters, 1 votes, 4 subscribers, 360 views, 3501 words
Status Completed, Subscribers Only

24 HOURS   WATAK-WATAK   PENTAGON - YANAN

I LOVE YOU

By baekkieqtpie Updated
Tags  bts   malayfanfic   hoseokxoc 
With 1 chapters, 240 views, 2848 words
Status Completed, Subscribers Only

Just a random thought yang tiba- tiba datang bila dengar lagu Love Maze by BTS. 

❛chaos&crazy❜ malay writing contest; WINNER ANNOUNCED!

By Seasony Updated
Tags  malay   malayfanfics   malayfanfic 
Characters Block B and You
With 16 chapters, 11 votes, 52 subscribers, 4770 views, 37 comments, 4366 words
Status Completed

My Boyfriend And His Rival

By Seasony Updated
Tags  infinite   malay   myungeun   malayfanfic 
Characters Naeun, Myungsoo, Woohyun & All Infinite member.
With 3 chapters, 3 votes, 20 subscribers, 1090 views, 2 comments, 8193 words
Status Subscribers Only

Ada saja kerenah Woohyun dan Myungsoo dalam setiap pertemuan. Tatkala perkahwinan Myungsoo dan Naeun menjelang, Myungsoo semakin hilang sabar dengan keakraban Naeun dan Woohyun. Sehinggalah cemburu Myungsoo itu diketahui Naeun.

Forever Love [ J.JK]

By ruzcacious_zephyr Updated
Characters BTS JEON JUNGKOOK, TWICE NAYEON
With 2 chapters, 1 subscribers, 640 views, 989 words
Status Completed

MY CAFE IS EVERYTHING  BUT... SURE YOU ARE MY WORLD. MY ONLY WORLD

Antara Subuh dan Senja

By tenmachan Updated
Characters WannaOne
With 20 chapters, 3 votes, 14 subscribers, 3740 views, 15 comments, 60858 words

Antara Subuh dan Senja. Antara kegelapan dan cahaya. Kebenaran dan kepalsuan. Kesilapan di masa lalu ingin ditebus untuk membersihkan namanya. Namun langkah dan perjalanannya tidak semudah dengan pelbagai rintangan yang dihadapi. Perjalanan Ha Sungwoon, Park Ji

Bukan Milikku

By gemalasari Updated
Tags  malay      gay   boyslove   malayfanfic   malaysian   gaymelayu   fiksyenmelayu   qiemilio 
Characters Malaysian
With 8 chapters, 2 subscribers, 700 views, 3 comments, 15638 words
Status [M]

Budak Baju Kuning

By tenmachan Updated
Tags  malay   school   bus   malayfanfic   fluffyandcute   sopa   kangdaniel   parkjihoon   wannaone   nielwink   wannaonefanfic   danhoon 
Characters Kang Daniel & Park Jihoon
With 1 chapters, 1 subscribers, 900 views, 2451 words

"Siapa budak baju kuning ni?"  "Aku tak tahu"  Gerak kakinya kecil. Langkahnya berjalan. Rambutnya yang menutupi dahi. Pakaian yang muat di badannya. patung arnab kecil yang

PINOCCHIO'S BRIDE

By EpilogueG Updated
Tags  drama   fantasy   malay   writingcontest   bts   malayfanfic   fluffandromance   magicau 
Characters OC JUNGKOOK (BTS) TAEHYUNG (BTS)
With 2 chapters, 2 votes, 12 subscribers, 2 comments, 10476 words
Status Completed, Subscribers Only

  "ARE YOU SURE?" Akhirnya soalan tu memecahkan kesunyian. “Sure of what?” “Of this decision you’re making,”

Elle 2.0

By iamqueenie Updated
Tags  malayfanfic 
With 4 chapters, 350 views, 2453 words

Beauty Blacklist

By hana_raeee Updated
Tags  thriller   malayfanfic   pyscho 
Characters Suzy, Sehun, Sungjong, Sohee, Seulgi, Sohyun, Sulli etc
With 7 chapters, 2 votes, 52 subscribers, 940 views, 21 comments, 4450 words
Status [M], [TW], Members Only, Subscribers Only

Origami, Send My Regards to...

By strongbabyazie Updated
With 2 chapters, 2 subscribers, 410 views, 2 comments, 1756 words

"Kau sure ke apa yang kau cakap tu jujur?" "Eh, betul lah. Kau ingat Choi Jiae ni selalu menipu ke? Aku diajar sejak kecil untuk tidak menipu." Matanya tidak berani memandang mata Jung Daehyun. So, she looked away.

Lebih Sempurna

By ParkSuha01 Updated
Tags  drama   family   malay   sad   you   fluffy   romancecomedy   malayromance   bts   malayfanfic   jungkook   namjoon   romancebtsyou   btsmalayfanfic 
With 5 chapters, 5 subscribers, 740 views, 7 comments, 8855 words

Hidup Kwon Marcell, penuh dengan cacian, benci dari keluarganya sendiri. Entah kenapa dia dibuang keluarga. Papanya pula meninggalkannya dan membiarkan Marcell tinggal dengan mamanya dan adik tirinya Hana. Rasa dicintai dan disayangi jauh sekali dirasai, bahkan dia rasa dia tak diperlukan tapi dipergunakan. Pertemuan Kwon Marcell dengan Kim Namjoon, tak seharusnya menjadi kenyataan. Lelaki itu menawarkannya bekerja dengan harapan cinta lelaki itu dibalas Marcell. Dengan kuasa yang ada

Bila Hati Dilanda Rindu

By ichikoatinie Updated
Tags  fluff   leejieun   malay   romance   exo   marriage   baekhyun   chanyeol   kyungsoo   dokyungsoo   hatetolove   malayfanfic 
Characters Do Kyungsoo(D.O.), Lee Jieun(Oc), Baekhyun, Jongin(Kai), Chanyeol, Sooyoung(oc)
With 2 chapters, 7 subscribers, 590 views, 1 comments, 4370 words
Status Subscribers Only

Lee Jieun, Orangnya cantik putih bersih bagaikan puteri salji tetapi sayang jika mempunyai raut wajah yang cantik hatinya penuh dengan kesombongan dan keegoan. Apa yang dihendakinya akan segera di tunaikan. Dia dilayan bagaikan permaisuri di tempat belajar. Bahkan jelingan matanya sering menjadi kegilaan sang lelaki di universiti Kyunghee. Kerana kesombongan dan ketamakan dirinya untuk menjadi lebih agung dari semua pelajar di Universi

TO BE THE ONE

By fanfic_reader_12 Updated
Characters wannaOne LAIGUANLIN, oc Hwang Hana
With 4 chapters, 1 subscribers, 590 views, 2 comments, 3770 words

HWANG HANA adalah seorang pelajar di gangnam highschool...mempunyai seorang abang yang sentiasa sibuk dengan pekerjaan sebagai seorang doktor...namun seseorang datang mengubah detik hidupnya...  LAI GUAN LIN seorang pelajar pertukaran dari china yang datang ke kehidupan Hana dengan secara tiba-tiba...mengubah detik hidup Hana HWANG MINHYUN seorang doktor di gangnam hospital university sebagai doktor pakar kanser...terlalu sibuk aka

The First Snow

By kkammong Updated
Tags  exo   malayfanfic   oneshotexokai 
Characters exo kai, you
With 1 chapters, 1 subscribers, 200 views, 1093 words
Status Completed

Kau sedang duduk termenung sambil melihat keluar tingkap. kau teringat mimpi semalam. Kau cuba untuk mengenali lelaki yang masuk kedalam mimpi kau itu. Sedang kau asyik termenung.

BEST FRIEND

By myworldyura Updated
Tags  highschool   sliceoflife   originalcharacter   jiwon   malayfanfic   hanbin   bobby   ikon 
Characters ikon, bobby. jiwon, b.i, hanbin, oc
With 1 chapters, 400 views, 813 words
Status Subscribers Only

    Se-klise tajuknya, cerita ini adalah mengenai persahabatan diatara 3 orang sahabat baik iaitu Han Yoora, Kim Jiwon dan Kim Hanbin. Mereka bertiga telah berkawan baik sejak berumur 8 tahun dan seperti yang semua ketahui mer