Malayfanfics (36 malayfanfics stories)

Promoted - Advertise

Tempted By Fate

Jia is a simple, but stubborn young lady with a brave, fearless and strong personality. What's happens when a single mistake from the proud, arrogant and famous rock star, Byun Baekhyun leads to a compulsory marriage between them.  

Latest
/
Newest
/
Oldest
/
Completed
/
One Shots
/
Views
/
Subscribers
/
Comments
/
Votes
/
Chapter Count

Show stories only
Show non-rated stories only

Best. Absolute. Puasa [B.A.P] Kembali !

By Jelly_Warrior Updated
Tags  comedy   malay   bap   malayfanfics   seventeen   islamic 
Characters B.A.P, Seventeen and Others as Cameo
With 12 chapters, 11 votes, 70 subscribers, 3050 views, 89 comments, 35746 words
Status Completed, Subscribers Only

Bila enam manusia dengan ragam yang berbeza menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan, habis huru-hara rumah jadinya !(Ayat cliche season lepas) Ya ! Mereka datang lagi ! Enam sekawan yang sama-sama sengal dan pelik ini kembali untuk memeriahkan bulan puasa anda. Kali ini dengan gelagat yang lebih menyakitkan menghiburkan hati. Ada yang gatal nak mengorat mak janda, ada juga yang kononnya nak jadi usahawan muda d

Childhood Sniper

By Seasony Updated
Tags  action   angst   malay   revenge   bts   malayfanfics   ikon 
Characters Taehyung Hanbin Rana (OC) Taeyeon
With 26 chapters, 4 votes, 65 subscribers, 3000 views, 79 comments, 42977 words
Status Completed, Subscribers Only

Persahabatan yang dahulunya penuh dengan gelak tawa kini menjadi api yang menyambar. Inspektor Hanbin, sangat terpukul apabila mengetahui penjenayah yang dicarinya adalah sahabat sewaktu kecilnya, Taehyung. Keadaan menjadi semakin huru-hara apabila Taehyung menculik tunang kepada Hanbin, Jung Rana.

❛chaos&crazy❜ malay writing contest; WINNER ANNOUNCED!

By Seasony Updated
Tags  malay   malayfanfics   malayfanfic 
Characters Block B and You
With 16 chapters, 11 votes, 52 subscribers, 4220 views, 37 comments, 4366 words
Status Completed

Best Friend

By Daevil_1004 Updated
Tags  malay   rose   jaejun   malayfanfics   junhoe   lisa   ikon   blackpink   trei 
Characters Junhoe Rose Jaejun
With 3 chapters, 1 comments, 5223 words
Status Subscribers Only

Typical cinta 3 segi antara 3 orang remaja yang berkawan sejak sekolah rendah lagi.  

Who Are You [REMAKE from DRAMA]

By fanfic_reader_12 Updated
Characters 2pm Ok taecyeon, actress So Yi Hyun, Actor Kim jae wook
With 1 chapters, 1 votes, 1 subscribers, 330 views, 2 comments, 1033 words

Seorang anggota polis wanita yang mati otak selama 6 tahun disebabkan sebuah kejadian kini kembali tersedar namun sesuatu telah mengganggunya...juga seorang polis junior yang diturunkan pangkat....kemunculan seorang lelaki misteri yang yang kerap kali muncul dihadapannya...   Dapatkah dia mencari apa yang dikehendaki lelaki tersebut? 

Nama Yang Tidak Akan Dilupakan

By tenmachan Updated
Characters Kang Daniel & Park Jihoon
With 4 chapters, 2 votes, 12 subscribers, 2060 views, 7 comments, 10694 words
Status Completed

Kisah pertemuan mereka berdua. Kang Daniel. Park Jihoon  

Best. Absolute. Puasa [B.A.P]

By Jelly_Warrior Updated
Tags  comedy   malay   bap   malayfanfics   islamic 
Characters B.A.P, Seventeen and Others As Cameo
With 7 chapters, 24 votes, 96 subscribers, 5950 views, 60 comments, 17244 words
Status Completed, Subscribers Only

Bila enam manusia dengan ragam yang berbeza menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan, habis huru-hara rumah jadinya ! Macam-macam peristiwa yang terjadi.  Ada yang ponteng puasa, ada yang mengelat time nak solat terawih dan ada jugak yang liat nak bangun sahur. Oh tak lupa jugak, yang main meriam buluh sampai masuk hospital dan menyusahkan orang. Heh…naik pening kepala dibuatnya !    

My Friends is INFINITE

By YoonSuho Updated
Tags  infinite   you   malayfanfics   romantic0comedy 
Characters Infinite and you
With 21 chapters, 1 votes, 10 subscribers, 4 comments, 15511 words
Status Subscribers Only

mengisahkan suka duka antara infinite dan inspirit...    

My Dreams Come True (Seventeen)

By JiaePark1004 Updated
Tags  malayfanfics 
Characters Izzah Erydany Inhwa Sena Ahsoo Yoora Nara Yein Apink Seventeen Exo Bts Gfriend Boyfriend Shinee
With 80 views, 174 words

"My Dreams Come True" cerita yang mengisahkn tentang seorang budak perempuan yang berumur 14 tahun dan kawannya bercita-cita ingin menjadi artis di Korea. Tetapi ibu dan bapa mereka menghalang cita-cita mereka. Mereka berusaha untuk pergi ke Korea dan menjadi artis seperti apa yang mereka mahu. Tanpa pengetahuan ibu dan bapa mereka, mereka pergi ke Korea dan tinggal di sebuah hotel. Setelah berada di Korea buat beberapa hari, mereka pergi berjalan-jalan dan terfikir bagaimana mereka hendak me

The Precious Mate

By miesya Updated
Tags  malay   exo   marriage   malayfanfics   fluffangstmalay 
Characters Kai | Kim Shin Yeong | Sehun ○ D.O ○ Ryu Hye Ju
With 7 chapters, 4 votes, 55 subscribers, 12 comments, 8047 words
Status Subscribers Only

Kai  jejaka berumur 24 tahun  telah dipaksa berkahwin dengan seorang gadis yang  tidak pernah dikenalinya. Dia akur, dia tidak mahu mengulangi sejarah silamnya bersama Ryu Hye Ju.  Mereka dipaksa berkahwin atas satu perjanjian yang dibuat oleh Datuk masing-masing. Datuk Kim dan Datuk Shin merupakan rakan akrab .  

Boom Clap ! It's Zombie !

By Jelly_Warrior Updated
Tags  comedy   malay   bap   zombie   malayfanfics 
Characters B.A.P and Other as Cameo
With 9 chapters, 19 votes, 86 subscribers, 3480 views, 74 comments, 24885 words
Status Completed

ENAM manusia. ENAM perwatakan. ENAM cerita.

My Real Bro

By Ellie_Chanyeol61 Updated
Tags  malayfanfics 
Characters Hyori(you) , Kris, Luhan and others
With 1 chapters, 362 words

"Siapa abang aku? Mana abang aku? Kenapa aku tk pernah nampak muka dia macam mana? Kenapa dia selalu busy? Sekarang ni mak ayah aku dah tkde. Siapa lagi yang aku ada kalau bukan abang aku?"  

Housemate Tiga Bulan

By Jelly_Warrior Updated
Tags  malay   zelo   bap   malayfanfics 
Characters B.A.P(Zelo,Jongup,Yongguk,Himchan,Daehyun dan Youngjae)
With 41 chapters, 23 votes, 137 subscribers, 7310 views, 252 comments, 63239 words
Status Completed

WARRIOR!!! HUH!!! DIGIDIGIDUM..DIGIDIGIDUM~~

The Challenges Of A Manager

By yuliqosim Updated
Tags  malay   comedyromance   bts   malayfanfics   kimtaehyung 
Characters oh sena and kim taehyung
With 3 chapters, 3 votes, 31 subscribers, 7 comments, 4257 words
Status Subscribers Only

Kim Taehyung . seorang idol yang digilai ramai wanita . Oh Sena diberi peluang bekerja sebagai manager BTS di syarikat appanya sendiri atas kehendak nya . Taehyu

My Lifestyle

By syayeonexo Updated
Tags  malayfanfics 
With 1 chapters, 210 views, 1263 words

Hi semua!Ni sy author nim awk semua,Syayeon!Ok,ni first time sy tlis ff.So apa2 pon enjoy lh eh reading my ff ni!And bole x buat pinkly promise ngan sy yg awk semua mesti baca ff ni smpai chapter yg pling last?Ok thanks  ^^                         http://25.media.tumblr.com/4fe0c28f4819ac86741d350478fbfdd5/tumblr_mgultwK7tV1rq8m8wo