Darah dan Emosi

Please Subscribe to read further chapters

Description

“Darah dan emosi?”
Darahnya merah pekat, mengalir keluar dari dalam mulutnya. Matanya merah berurat dan hidungnya berasa panas. Tangannya sejuk dan uratnya akan tegang, saling menyakiti. Kukunya menjadi rapuh dan jarinya seperti mengeras. Adakala, dia tidak berasa sakit akan darahnya yang mengalir keluar. 


Emosinya tidak stabil, kerap kali dia akan berasa marah, bengang, dan naik radang. Dia akan mengamuk dan melepaskan geram pada sesiapa sahaja, apa sahaja. Dia tidak takut akan perkara yang mungkin menyakitinya, dia tidak takut akan darahnya yang mengalir. Dia takut akan cahaya yang mengaburi matanya, dia takut akan panas yang mengeringkan darahnya. Adakalanya dia menangis, meraung sambil memberontak marah. 


Dia sendiri tidak memahami dirinya, dia sendiri tidak mengenali dirinya dan dia sendiri tidak sedar yang dirinya bertukar menjadi.... zombie. 

 

Foreword

"Dunia akan bertukar kuasa, dan kalangan mereka, aku akan berkuasa."-J

Perebutan kuasa dilakukan dalam pelbagai cara, termasuk mengawal manusia dalam bentuk perubahan sains. Byun Baekhyun dan Kim Taehyung terperangkap dalam dilemma mencari penyelesaian masalah tersebut. Antara zombie dan manusia, mampukah mereka menjalankan tanggungjawab masing-masing? permasalahan cinta, persahabatan, konflik rakan sekerja diluah dalam bentuk yang betul atau salah?  mampukah mereka mencari identiti J yang sebenar ? 

Darah dan Emosi mempersembahkan Baekhyun dan Taehyung sebagai watak utama berserta watak pelengkap lain iaitu Joy, Jin,Sungjae, Leeteuk, Eunhyuk, Jimin, Taeyeon, Sandara, 

 


"Kalau saya bertukar jadi zombie, awak akan tinggalkan saya tak?"


Poster and Background image:

Cherry Blossom Graphic Shop                                                                                  #1704 || Graphic & Review Shop

                                     

Comments

You must be logged in to comment
sunshine234 #1
Chapter 20: Let's me say it in one word. Amazing. I'm glad I'm reading your fanfic to be honest. I'm so in love with the plot, characters , and the twist. Although yeah it lucky that they still alive, if it was me, I might kill everyone hahahaha *evil laugh* anyway thank you for spending time writing this amazing fanfic. And it must be difficult for you but yeah you managed to end this amazing story. I wish it will turn out to be a real movie cause heck for sure I will watch it.
Park_Rafa88 #2
Akhirnya! Completed! ^^ Tahniah! Saya suka akan ending nya macam tengok drama gitu~ Tapi kenapa Baekhyun tak maam lead pun LoL~ Tak apa saya lagi suka baca cerita yg macam tak ada lead dan saya suka ff awak dari ff kerana cinta sampailah yg ni sangat daebak! Tahniah lagi sekali dan hope awak tak berhenti tulis ff genre macam ni sebab awak je satu-satunya author yg boleh ff sejjang ini~ Hehehe hope jumpa awak di ff yg lain~ *Komen pepanjang pula >< *
Netflixandchillrp
#3
WOAHHHHHHHHHHHHHHHH ITS GOOD
-FantaesicBae #4
Chapter 20: Tahniah akak penulis! Seriously ni cerita genre zombie yg paling best pernah saya baca. Jjang ! From plot to ending, daebak betul! Semoga akak terus berjaya dlm dunia penulisan ni!! Fighting~
Mila_xiumin #5
Chapter 13: Author nim , palli , huhuu . Sambungkan chapter. Tk sabar nk tngk apa jadii lepas ni . huhu
aty_izzaty
#6
Chapter 12: Chapter 12: Sungjae? Huh? Joy? So, sungjae pura-pura rpt dgn joy sbb rncgn virus ni? Haha. Mati-mati fikir J tu Jimin...
tyhah_nad #7
Chapter 12: WHATTTTTTT ????!!!!! Sungjae omg..
aathirah28 #8
Chapter 11: Best..update lagi ^^
5days_fin #9
Chapter 4: wahhh... bagus ye cerita no. Buat saya trtanya siapa J tu yg sbnr ye. apa kaitan leeteuk dgn jin? J tu jin ke? curious gler xD
little_me96
#10
Chapter 2: bagus awk susun cerita..daebak!!!...wtk baekhyun mmg cool ke apa ni...wah..fighting authornim!!!