EPILOG

7 Days...Saranghae ~~

“Nae yeppeun buin , naneun jongmal saranghae . Narang kyoronhae jullae ?” , aku membaca ayat di atas sebuah padlock yang pernah aku lihat 2 tahun lalu.Aku tersenyum sendiri.Kedinginan  hari itu memaksa aku membeli secawan kopi panas dari ‘vending machine’.Akhirnya aku kembali kesini selepas dua tahun.Memang sukar untuk aku lupakan segala yang terjadi disini.

 

Annyeong , nae wifeu ~ “ dari belakang aku dengar suara orang yang sangat aku rindui .

 

Min Woo shii~ ottokhae …..” belum sempat aku menghabiskan kata-kata ,Sungje dan Hyujong datang kearah aku .

 

‘Memang tak boleh simpan rahsia lah diorang ni’marahku dalam hati.

 

Selepas bersalaman , mereka meninggalkan aku dan Min Woo berdua-duaan.Aku masih membisu.Janji-janji manis yang dilemparkan tidak dia penuhi.Kononnya ingin bertemu aku di Malaysia jika aku tidak kembali ke Korea.Dua tahun aku menunggu akhirnya aku sendiri yang datang kesini.

 

I know you are angry ~ but please ……. don’t stay quiet like this. You know how much I miss you ~ “ Min Woo cuba memujuk aku.

 

Aku masih lagi diam tanpa memberi apa apa respon.Air kopi ditangan ku teguk sedikit demi sedikit . Melegakan sedikit kesejukan ku .

 

Have you read my padlock ?” Tanya Min Woo kepadaku .

 

Aku memandang sekilas ke arah padlock dihadapanku tadi.Minwoo tiba –tiba mendekati ku , dia mengangkat tangan kiriku.

 

It’s still here ? “ dia tersenyum .

 

Dia menarik keluar gelang atau lebih tepat rantai yang digulungkan menjadi seutas gelang yang diberikannya kepada ku dan membukanya. Sebentuk cincin dimasukkan ke dalam rantai tersebut . Dia bergerak kebelakang dan memakaikan rantai tersebut dileherku .

Semasa memakaikan rantai tersebut dia berbisik betul-betul ditelingaku.

 

Narang Kyoronhae jullae ? Will you be my real wife?

 

Bisikkan yang paling romantik yang pernah aku dengar.Air mata jatuh dipipiku.Aku mengangguk tanda setuju.Selepas beberapa saat , kelihatan bunga api mewarnai langit malam itu. Teralu indah untuk aku gambarkan . Hari ini akan aku simpan didalam memori hidupku .

 

THANKS KIM MIN WOO , I LOVE YOU ~

 

THE REAL THE END --------------------

THANKSSS FOR READING .. I'll post my other story ~ Sorry lah bahasa melayu ku sangat teruk . haha . 

 

 

Comments

You must be logged in to comment
L_oppa #1
Chapter 9: annyeong~ love the story. part tu memang sad gile! saya ni dah la senang menangis. haha..please continue MR.Anonymous and write wonderful story like this ;)
Kim_DH
#2
Chapter 1: annyeong ~ love your story.. :) harap buat banyak lagi fanfics yang mcm ni :)
_shuhidah
#3
Woah~ best la citer awak!sedih saya.hehe anyway buat lagi taw citer yg mcm nii~ sweet :)
afina_exotics99
#4
Chapter 9: Ahh, sweetnya! Please buat lagi story macam ni, tapi jalan cerita lain and chapter yang banyak eh? Suka cerita ni,
Lillyttokki93
#5
Chapter 8: Perghhh memang best
HyoYoon
#6
Chapter 8: Best! But klau tukar watak laki tuu ngan Kpop artist, lg best xD