DAY 7 [ LAST DAY ]

7 Days...Saranghae ~~

Hari ini , awal pagi lagi aku telah bangun untuk mengemaskan pakaian dan segala barang kepunyaan ku . Gara-gara terlalu letih , sedih dan sebagainya aku terus tidur tanpa packing. Fikiran aku kusut . Kata-kata Minwoo masih terngiang-ngiang di telinga. Kenapa kata-kata dia memberi kesan terhadap aku ? Aku suka dia ? Mungkin .. Tapi siapalah aku untuk dia . Aku dan dia tidak ditakdirkan untuk bersama . That’s what he said yesterday. Aku tersenyum kelat. Kedengaran lagu ‘Miss Right’ berdendang , tertera nama Sungje di skrin .

 

Hello Sungje~”

 

Hello , when your flight ? “Tanya Sungje

 

“8.35.” jawabku sepatah .

 

We will pick you up at 7.40. okay ?

 

Ok” tiada mood untuk aku menyambung perbicaraan.

 

Bye.

 

Aku mematikan talian dan sambung mengemas barang . Fikiranku masih menerawang memikirkan seseorang .’We? Dia ada ke ?eh tak kot.Dia cakap aku takkan jumpa dia lagi’ aku bersoal jawab sendirian. Jelas aku mengharapkan dia hadir. Aku ingin sekali berjumpa dengan ‘Husband’ku itu untuk yang terakhir kalinya.

Tepat jam 7.40 pagi , sebuah kereta datang menjemputku. Harapan ku hancur berkecai seperti kaca terhempas ke batu , dia memang tiada, cuma Sungje dan Hyujong.Aku masuk ke dalam kereta.Mereka mengajukan pelbagai pertanyaan .Aku menjawab acuh tak acuh sahaja .

 

“Soo , are you okay ? You look so tired and …..sad . Did something happen between you and..”

 

No . Im just … 7 days are too short . I love Korea . Sad to leave this place and both of you.” belum sempat Sungje menghabiskan ayatnya aku terus memotong. Senyuman plastik ku paparkan dibibir.

 

Kami tiba di lapangan terbang pada pukul 8.00.Selesai semua urusan kami duduk di bangku sambil menunggu pintu dibuka.Beberapa minit kemudian penerbangan ke Malaysia diarahkan ke pintu berlepas. Aku memeluk Hyujong dan bow sedikit dihadapan Sungje.

 

“Thanks  for everything Sungje , Hyojung , I appreciated it . If you visits Malaysia , I’ll be there for you .And … say thanks too Min Woo.. “, kataku kepada mereka.

 

Aku melangkah longlai , selepas beberapa langkah , aku terdengar suara seseorang yang aku ingin sangat jumpa sebelum meninggalkan tempat ini.

 

Soo yaa !”, lelaki itu menjerit dari jauh .

 

Aku melihat dia berlari kearah aku . Selepas beberapa inci jaraknya dari aku dia berhenti .

 

Min Woo shii~”,jawabku lembut.

 

Kerana ketinggiannya , aku terpaksa mendongak untuk memandang wajahnya buat kali terakhir.. mungkin .

 

 “Mianhae …. Nae wifeu~ “terdengar suara ikhlas dia meminta maaf.

 

It’s okay.I’m sorry too. Thanks for everything and thanks for….. coming”, jawabku sambil memandang tepat kearah nya .

 

Dia maju beberapa langkah kehadapan .

 

About what I said yesterday. Yes . It was true that we are not meant to be but ……”, kata-katanya terputus disitu .

 

But ?”, dengan perasaan ingin tahu aku bertanya.

 

Kali ini , dia mendekatkan mukanya ditelingaku . ‘Apa pula dia nak buat ni ‘ gusar ku didalam hati .

 

Saya … cinta … kamu  ~ “, dia berbisik di telinga ku sambil tersenyum manja.

 

Slang korea membuat perkataan itu menjadi lebih comel dari biasanya. Air mata mula bergenang di kelopak mata . Bukan sedih atau terharu tapi pengakuan itu benar benar memeranjatkan aku.

Dia membuka rantai kesayangannya dan menggulung-gulung sehingga menjadi seperti seutas gelang lalu disarungkan ke tangan aku .

 

Take care of it . This represent me . If it’s hurt , I’m hurt . And yeah ~ if you miss me , you can freely kiss it . You can’t kiss me right?” katanya seperti memerli kejadian semalam.

 

Senyum sinisnya membuat jantungku berdegup laju.

 

Thanks ~ I don’t know when I can be here again. I hope you can meet a suitable girl and live happily ever after. We are not meant to be but …………. Saranghae … nae nampyeon~ “,kata-kata terakhirku kepadanya sebelum aku melangkah menuju ke pintu pelepasan.

 

Aku melemparkan senyuman terakhir kepadanya sambil melambai-lambai Sungje dan Hyujong.

 

Didalam kapal terbang

 

Aku mengeluarkan telefon bimbit untuk menukar kepada mod penerbangan.Baru aku teringat , dari semalam aku menukar mod telefon kepada senyap untuk mengelakkan gangguan.

 

”2 message ?”,tanyaku sendiri.

 

Tanganku menekan butang open .

 

[Yesterday]

Minwoo > I wanna tell you something …please hang up the phone …

 

[Today]

Minwoo > I’ll wait for you forever. Don’t worry ~ I’ll meet you there. I’ll never leave my wife. I know it’s not enough time for us. Hmm… 7 days….saranghae~ *wink*

 

“Mwoya ~”,aku tersenyum . Kebahagiaan menjalar di dalam hatiku . ‘Aku pun akan tunggu kau handsome HUSBAND ’.

 

7 hari yang paling bermakna dalam hidup aku.

 

-THE END-

Komen anda  ??????????

 

 

 

Comments

You must be logged in to comment
L_oppa #1
Chapter 9: annyeong~ love the story. part tu memang sad gile! saya ni dah la senang menangis. haha..please continue MR.Anonymous and write wonderful story like this ;)
Kim_DH
#2
Chapter 1: annyeong ~ love your story.. :) harap buat banyak lagi fanfics yang mcm ni :)
_shuhidah
#3
Woah~ best la citer awak!sedih saya.hehe anyway buat lagi taw citer yg mcm nii~ sweet :)
afina_exotics99
#4
Chapter 9: Ahh, sweetnya! Please buat lagi story macam ni, tapi jalan cerita lain and chapter yang banyak eh? Suka cerita ni,
Lillyttokki93
#5
Chapter 8: Perghhh memang best
HyoYoon
#6
Chapter 8: Best! But klau tukar watak laki tuu ngan Kpop artist, lg best xD