Lemon Candy Malay Roleplayer [closed]

Description

           - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 Lemon Candy 
           - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -    tumblr_maa5wjfRCd1rys93ao3_250.giftumblr_ma512hHI9Q1rys93ao1_250.giftumblr_maa5wjfRCd1rys93ao4_r1_250.gif
SALCM | February 3 2013 | Founded by L.Joe | Current Head admin is Yoon Bomi | Currently have 3 beautifuls and cutiepie admin. | Naeun | Bom

*Link on their picture above*

   tumblr_madigcmUtb1reei1po1_500.pngsalcm~
»Kami telah bertapak disini selama setahun. Jadi to all Malay, Malaysian or
people that understand and can speak Malay are really welcome here ^_^





 

 

tumblr_maju9mWZ901r81wtbo1_500.jpgroleplayer status.
»Busy | Clean | Open | Hiatus | Close
» This RP have been clean so we're really need new member to join us here ^_^


 

 



tumblr_maqatz3DRn1r29v69o1_500.jpgit isn't called life when you don't have friends.
»(Leggo join here and we can be friends.)
»(Handsome. Cute. Pretty. Ugly or what kami layan dengan baik. Tiade pilih kasih ^_^)

 

 

NOTE&NAVIGATIONS

[ShupaAwesomeLemonCandyIsAFACEBOOKBasedRP]

Rules and Guides+

Idol List+

Admins+

Groups+

Wishlist+

Event+

 

Foreword

 

 

` (    lemoncandymalay, role player   )

the beginning

 

 

 

 

Friends. Senang dicari tak mudah dilupa. Menempuh derita kita bersama. Di singgahsana kita bersenda. Menanti hari hari esok kan tiba. Duhai sahabat, kita berkawan. Bertahun atau sedetik tetap sahabat.  - Park Bom

Hai everyone! This is Bom~ Our album just came out and its called  C  R  U  S   H!  kkk  Takdelah actually nak beri info untuk korang sebenarnye [info lah sangat xD] RP   nie teramat lah memerlu kan member baru yang  aktif!aktif!aktif! gile!~ Sebab RP nie baru kitorang  buat clean freak  [LOL?] pada Jan yang lepas.

Jadi kepada korang! Korang! Korang! and korang! yang tersangat aktif tuh ! Dialualukan untuk join SALCM ^_^ Kalau korang join SALCM, nanti admin Bomi lanje cokelat NINI celup! celup! xDD

Ape itu SALCM?  salcm ialah singkatan untuk  Shupa AwesomLemonCandyMalay RP ^_^ Jadi kalau korang semua berminat untuk menjadi salah satu daripada rakyat jelata negara Lemon jom check Masterlist and wishlist untuk bantu korang pilih idol! JOM JOM!!

 

 

 

Poster and Ads : I D I O S Y N C R A S & BAEKHUG'S ADVERTISMENT

 

 

credits to fallen angel

 

 

Comments (522)

You must be logged in to comment
Eunskoll #1
nak jd character suho exo
taehngx
#2
THANK YOU FOR JOINING US! -bomi
xxsnowflakesxx #3
Chapter 62: rindunya aku kat korang- ;;
vyoung
#4
Chapter 39: for the first time ever join dunia rp hereu.banyak sanagt kenangan dekat sini(';
AhnChanByul #5
Chapter 61: rp dekat aff yg pertama aku masuk ;__; aku nak ucapkan terima kasih sbb koranglah rp paling kecoh :3
dan aku tak tahu nak kata apa sbb aku ni sng sngat mati akal, dan terima kasih skali lagi. aku tahu lambat dah, dan mesti korang tak perasan komen aku ni.. takpelah. aku tetap sayang korang semua :D

+ex kim jongin kayi.. peace yoww
CookiezDoe
#6
Admin from "a cup of tea" rp
We are shutting down due to inactivity so please delete us off your list
Thank you for being affies with us
Goodluck on your rp btw
Hwaiting !
Sachiko_Mikio
#7
Chapter 60: rp malay pertama yg aku msuk. ;___; ku inging berterima kasih kepada nenek kpoppers yg masih anonymous sbb promote rp ni dkt fb aku.

mintok maaf jka pernah sakitkan hati korg semua. DX aku syg rp ni. syg sgt sgt. u_u /kesat air mata. thabks for the memories that we've built together.

goodluck yg akan duduk atas kerusi, dalam dewan, hadap kertas ujian 8) /slapped. goodluck kpda yg spm, pmr/pt3(apa jadah aku tak tau nama dia. mentally bunuh kpm.) dan upsr. goodluck ♥

yehet syg korg semua.

kalau rindu aku, mentiom lah dkt twitter, @tinkeobelle, klau tak pun wc, jellochan__ (selfpromote, slapped.)

+ ex Laynicorn hensem. ;)
Nadz_Inspirit13
#8
Chapter 65: Salcm rp pertama yg aq masuk.. tu pon sbb kwn aq yg promote.. klo x aq xde laa jumpe kwn2 baru yg awesome mcm korg u.u aq xkn lupekn rp ni sampai last breath aq /bkk lagu breath sm the ballad/ k, xde kne mengena.. hahaha.. thanks sbb sudi kwn ngan aq walaupon aq ni sombong, annoyying ect. Aku akn syg korg smpai bile2.. tak tau laa klo lps ni aq bole join rp lain sbb salcm ni dh mcm 'first love' aq dah XD hahaha.. goodluck dlm kehidupan korg.. we are one ! Saranghaja /k, tetibe xD/
-ex pokok mukmin namu =_=
[deactivated] #9
Chapter 65: Thanks sebab promote Salcm kat wall aku yang bersawang dulu. Sejak aku join, wall aku ceria je. Okay, aku dah merapu xD Nie first rp yang aku join. Dari sini aku jumpa ramai kawan baru and masih lagi contact macam biasa. Bomi and Krystal, thanks and good luck untuk spm :) Leader of 97-liner here xD Ok. Tak lawak. Salcm forever <3

-Ex Xiumin milo
vogurt_
#10
Chapter 65: first rp yang aku join .first ape yg aku kene kicked then join balik .then kene kicked lagy then then then . ta kan pernh lupar rp nyh . mcm mne mase2 mula2 rp nyh ditubuhkan .waaaa ; ; gonna miss this crazy and the best rp ever .thanks for everything to salcm family and love salcm always <33333333333


+ ex Minah Raiyaaa +