Kerana Cinta

Description

 

                                                                                  


Bila awak menyentuh saya perlahan,saya dapat rasa kehangatan

Bila awak memandang mata saya, saya rasa dihargai

Bila awak ke arah saya, saya rasa berdebar-debar

Bila awak mengucapkan kata cinta, saya sedar saya dari angan-angan

Foreword

 

   

 Nama : Jung Soo Jung 

Asal : Kaesong, Korea Utara

Tinggi : 165 Cm 

Jenis darah : A

Misi : mencuri maklumat sulit Setiausaha Korea Selatan

Nama Kod : Ejen 411

 

Nama : Oh Sehun

Asal : Seoul Korea Selatan

Tinggi :  181 Cm

Jenis darah : O

Status : Pelajar Tahun Akhir Universiti Seoul

 

 

 

Nama : Lee Eunhyuk 

Asal : Pyeongyang Korea Utara 

Tinggi : 176 Cm

Jenis darah : O

Misi : melindungi Ejen 411 dalam melengkapkan misinya

Nama Kod : Ejen 044

 


Nama : Choi Sulli

Asal : Yangsan Korea Selatan 

Tinggi : 170 Cm 

Jenis darah : O

Status : Pekerja Kafe

 

 


apabila seorang ejen jatuh cinta ketika melakukan misi


Kerana Cinta II ( Pertempuran Takdir : http://www.asianfanfics.com/story/view/839077/pertempuran-takdir-kc-sequel-malay-sestal-kaili )


Review daebak oleh Yana_xoxo : Rainbow Galaxy Review ☆ミ☆彡

Poster : ✴✴✴ GALAXY GRAPHIC SHOP ✴✴✴

Trailer:  ♦ Starlight Tears Production ♦

tenmachan
13/8.. sikit je lagi..

Comments (51)

You must be logged in to comment
young_girl
#1
Chapter 16: Anyeong saya baru habis baca fanfiction ni sriously banyak betol feels saya dpt T.T
noami95
#2
Chapter 2: New readers here huhu sestal shipper here \○/
Emmy_Kpopers
#3
Chapter 16: huwaa.. TT^TT dah habis... sob sob..
Anyway, congrats and thanks sesangat2 kpd author-nim krne buat citer camni. Best kut,, romance-action,, dlm malay lg tuh! wkwk xD
#Alamak_Dah_Tersuka_Sestal_Lah_Pulak !! xP
Eum.. Author-nim~ Sequel juseyong~ *puppy eyes*
[deactivated] #4
Chapter 16: alaaa....
dh habis ke?
tak suka! tak suka!
smbunglh lagi...
kesian soojung dn sehun...
ChanBaekLu #5
Chapter 16: Ain-ie eonnie!! Fighting!!!!bestlah cerita eonnie ni!!sambunglah cerita ni~~*puppy eyes* buat Kerana Cinta 2 please??~~^^
mieyhyun
#6
Chapter 16: wah kak ain daebaklah... saya teringat bila kak ain post kat blog macam mana nak buat ending cerita... tp saya tak sangka pulak kak ain buat ending macam ni.. *mental breakdown kejap*.. kak ain, saya betul2 speechless sekarang ni... mula2 saya pun bengang dengan Eunhyuk, ingatkan dia tu jahat sesangat.. tp rupa2nya dia cheonsa... saya mati2lah ingat Sehun dah mati.. baru nak nangis.. tp bila dia terpisah dengan Soojung lepas tu hilang ingatan, makin sedih pula rasanya... kesian Soojung, mesti dia fikir Sehun betul2 dah tak de..
apapun kak ain, ending cerita memang bestlah.. dan tak cliche... saya harap kak ain boleh buat cerita yang best macam ni lagi.. :) fighting kak ain!!
nanamail #7
Chapter 16: Tahniah author-nim btw nk sequel boleh ? Daebak lah citerrr ni !
[deactivated] #8
Chapter 16: OhMyGod! This story was so damn good lah~
Just, Lee Eunhyuk, I love you, I love you, I love you, really really love you. asdfghjkl. You so kinddd
Eunhyuk sayang, saya baru fikir nak benci awak tapi bila dah baca chapter terakhir... I love you till eternity ~ <333
Dan... ending dia.. Saya baru ingat nak campak laptop tapi... tak apalah. Please please please please pleaseee buatlah Sequallll...
Okay, saya ada plan. Krystal tak jadi nak lari then dia ada mission, then dia jumpa Sehun sebab Sehun ni ejen Korea Selatan pulak dan YADA YADA dan akhirnya Happily Ever After.
Okay... Maaf, saya terlampau excited. Sorry tak komen sebelum ni, saya tunggu chapter akhir. XD
Woah! Fanfics ni memang bagus! Please~ Sequel~

Hmmm... Fake ending sebelum ni hampir buat saya menangis~ T_T Real ending pulak buat saya berdebar-debar ~ T^T
Good job, authornim! Saya BETUL BETUL suka ff ni!
Song_Raein #9
Chapter 16: tahniah author-nim! Sbb dah complete cte ni.. Ohoho.. Nk sequel boleh? Hehe
galaxy_here
#10
Chapter 15: sequel please ^^