Jadikan Saya Sebagai Alasan

Please Subscribe to read further chapters

Description

 


Cinta itu sesuatu yang tidak dirancang dan sesiapa pun boleh jatuh cinta. Namun, sesiapa juga tidak dapat melarikan diri daripada dugaan bercinta. 


Jadikan Saya Sebagai Alasan

Setiap percintaan ada dugaan. Mampukah Baekhyun sebagai bapa tunggal mengatasi dugaan tersebut dalam membesarkan anak tunggalna setelah kematian isteri. siapakah Kim Taeyeon yang hadir dalam hidupnya? Mampukah Baekhyun membawa pulang seorang ibu buat Hana

Foreword

 


Byun Baekhyun

 Seorang anak muda yang belajar erti hidup dari seorang perempuan bernama Kim Taeyeon. Masa membuatkan lelaki ini semakin matang dalam setiap tindakan. Kehilangan isteri dan pengorbanan masa dalam menjaga anak perempuannya bersendirian memberi pengalaman berharga buat dirinya


Kim Taeyeon

Seorang perempuan yang aktif tapi mudah dipengaruhi. Dia mendambakan kasih sayang orang sekelilingnya. Sifatnya yang mudah dipengaruhi membuatkan kadangkala dia keliru tapi tetap dia seorang yang tabah. 


Byun Hana 

Seorang anak yang ceria,berdikari dan pandai menyesuaikan diri. keadaan sekeliling dan pengaruh membesar dalam keluarga yang tidak sempurna membuatkan anak ini matang tapi dalam masa sama masih bersifat keanak-anakan 


    Kim Taehee/ Ham Eunjung/ Shim Changmin/ Byun Boram

 

tenmachan
8/8 sye edit semula, semua ksalhn tatabhasa n ejaan yg ade,, hee,,

Comments (74)

You must be logged in to comment
baekyeon12 #1
Chapter 20: omo~so daebakkk!! best la..nanti unnie buat la lagi...
sabrinaadawiyah #2
Chapter 20: Chapter 20: Baru hbes baca.. Author-nim!! Igeon fanfic jeongmal daebak!! Buat la lgi!!! ^_^
xoxogirl2 #3
Wah daebak ahh cite dia ni
ren16zaizen
#4
Chapter 20: Yeay, dah abih baca!!!
Rasa macam baca novel pendek pun ada..heheh
Best arr cite ni.. *thumb up*
Teruskan usaha anda. Fighting!
love_baekhyun95 #5
Chapter 15: Omg! Bez giler! Saya mmg ship sgt BaekYeon ^^ due2 bias sye, hehehe, Baekhyun my hubby, kekeke, ur ff mmg daebak la!! Saya baca dlm sehari je, hehehe, buat la lgi ff baekyeon please ^_^ bez sgt, love ur ff, hihihi
MonsterZ #6
Chapter 20: best fanfics niey ... (Y)
---Kendall #7
Chapter 20: Bestnya citer ni! Tak sangka pulak day habis :( My first Malay fanfic and memang best sangat! Saye baca dari mula sampai habis tau!
allya_safia #8
Chapter 20: Woah~~~
This story is really-ii DAEBAK
Neomu neomu daebak!
Best gile cite ni
Saye x tau nk komen ap lgi tapi ff ni srs ckp best!
Baekyeon~~!!
Keep calm
And
Support
Baekyeon
♡♡♡
choco_chim
#9
Chapter 20: best lah ff ni author-nim..!
daebak!baru first time writing dah boleh ff yang gile gila mantap nie?
btw..gud luck for your other fics..jiayou!~ //wink//
k_nana #10
*I meant first-time writing BaekYeon fic