Dilarang Masuk

Please Subscribe to read further chapters

Description

 

Apabila larangan diendahkan, satu demi satu misteri berlaku. 

Baekhyun menerima satu surat misteri yang mencabarnya menyelesaikan kes. Sebagai timbalan presiden kelab 'Sherlock', sebuah kelab penyiasatan Universiti Seoul, Baekhyun membawa beberapa ahlinya bersama. Di Villa Chiyaki, Baekhyun bertemu dengan sekumpulan lagi detektif dari Universiti Henry diketuai Jackson. Di Villa Chiyaki, berlaku beberapa perkara pelik ketika detektif-detektif ini cuba merungkai misteri kes. Mampukah Baekhyun dan Jackson melindungi ahli masing-masing? mampukah misteri kes yang diterima dirungkaikan? mampukah mereka keluar dengan selamat dari tempat yang dilarang masuk itu?  

"その  ときわ  ちゃんと さがしえて  よ"

Sono Toki Wa Chanto Sagashiete yo

Foreword

 

Pelajar Universiti Seoul

 

Pelajar Universiti Henry 

Baekhyun//Yubi//Jackson//Youngji//Naeun//Namjoo//Choa//Jungkook//Kris//Suho

Please baca bab by bab kalau tidak mahu spoiler 


 

 

Tajuk cerita : Dilarang Masuk 

Tarikh mula : 8 Julai 2015

Tarikh akhir : 16 Oktober 2015

Status : Tidak lebih 20 bab.

Khas untuk : Kris VS kai EXO XOXO - nickynick's writing contes malay 

 

Poster : YuNick Designs For Malay Fanfic

Poster kedua (Currently up!) : Camoflage Studio

Review oleh Danbo Shop! 

   

 

tenmachan
Errie!! Kris jumpa Errie..

Comments (61)

You must be logged in to comment
mynameisxxx #1
sejujurnya la kan.... saya sangat sukakan cerita awak ni T^T I'M SERIOUS !! Jalan cerita dia buat saya nak baca cerita ni sampai habis. walaupun karakter yang ada bukan favorite singer saya,tapi serious awak buat saya curious pasal Chiyaki Errie dan Kai (saya sangka Kai ialah Jongin rupanya Kris xD) Saya suka semua watak kecuali Baekhyun cx dia tu macam annoying sikit. Tapi saya sedikit musykil la kan, macam mana Kris boleh bawak mayat errie dari Jepun ke Korea? eue (Ok, mungkin Kris macam suho,ada pesawat sendiri. #abaikansoalanini haha) Apapun, keep it up author-nim !! Harap author nim akan tulis lagi fanfic genre mcm ni. Congratulations for 107 subscribers !!
taeliaa
#2
Chapter 17: i dont regret reading this till the end sampai tak tido T_T best! ni probably first time saya macam bersemangat nak baca genre sebegini sampai habis. pastu cam saspens gila sampai at one point ni rasa cam nak tumbuk kris sebab geram hahaha. thumbs up authornim!!
sunshine234 #3
Kalau ada tulis fanfic genre ni jgan lupa bagi tahu tak, suka sangat story yang awak tulis ni and awak sangat pandai mengolah, saya memang minat genre mcm dan tengah belajar cara untuk menulis genre. You did well. Oh, saya suka jungkook and choa's character. Harap choa lebih berani dgn hantu lepas ni, hehe. Bias saya yg kat sini adalah suho. Ajar saya bahasa jepun, hehe
hana_raeee #4
Chapter 18: Dah agak dah kris xD tp jln cerita susunan ayat dgn pnggunaan bhasa mmg jjang la! :) dpt jgk spend msa lapang huhuhu //pdhal nk dkt exam dh. XD//
happineseu
#5
Chapter 18: COOL!! HEBAKK GILOO XD
anniiin
#6
Chapter 18: Wowowowowwowow
Serious. Cerita awk memang best. And awk sangat bijakk xD
Saya suka penggunaan bahasa awk huhu
LNAmethyst #7
Chapter 18: No wonder nama2 watak (dlm jepun) ff ni macam familiar... authornim ambik reference dari anime rupanya... waktu scene kereta meletup tu pun mmg saya terbayangkan detective conan punya scene hahaha XD anyway good job authornim, congrats sbb berjaya buat ff bergenre horror/mystery yakni genre minority di sini :3
lugege_
#8
Chapter 18: Ingatkan watak Kai tu, Kai EXO rupenya bukan xDDD Btw keep it up. Cite ni best sgtttttttttttttttt <3
KrisMaya #9
Chapter 17: serios la fic ni boleh buat movie. nn comfirm laku (only if actors and actresses dia cun) haaa
bubble_na_baebeul #10
Chapter 18: Lol..haha..sis.the best ..
Mmg best.
Just one word.nope.two word..
*Amazing
*Best
Anyway.tu jungkook..thats my bias.tpi x kisah pun.sbb sya x ksh kongsi bias.hikhik
*Ada yg kna hempuk lps ni*
Hehe
Skrng ni pun sya tngah dngar lgu diorang.
#So 4 more.bts
Anyway fighting k.klau ada nk buat ff yg lain.horror punya.inform ekk.x sbr.hehe