CHAPTER 8

Mr.Anonymous

Selepas puas mengimbau kenangan manis ,Hyunseung membuat keputusan untuk menghantar Suzy pulang ke rumah.

Di hadapan Rumah Suzy

“Gumawo~~  “ Suzy membuka pintu  kereta sambil melambai-lambai ke arah Hyunseung.

“Jaljayo Suzy yaa ~ Saranghae” Hyunseung sempat berkata sebelum Suzy menutup pintu keretanya.

Suzy melemparkan senyumannya.Selepas memerhatikan kereta Hyunseung berlalu pergi dia melangkah ke arah pintu masuk rumahnya.Tiba-tiba, langkahnya terhenti.

“Aisssshhhhhhhh~” Dia mengetuk kepalanya sendiri.

“Hoonie~~~~~!” Suzy berpatah balik, dia berlari ke Café Dae dengan harapan kawan baiknya masih ada disitu menanti dirinya.

Sampai sahaja dihadapan Café tersebut , Suzy berhenti dan melemparkan pandangan kosong.

‘CLOSE’

Suzy mengeluh panjang.

“Pabo! Ya Suzy !! Neo paboya !!” Suzy  menampar lembut mukanya.Air matanyanya bertakung.

“Dah dua kali kau mungkir janji! Dia kawan baik kau.Dia selalu dengan kau bila kau susah tapi tengok apa kau buat dekat dia !!” Suzy mengomel sendiri. Jelas dia marah dengan dirinya sendiri yang tidak mampu membahagikan masa.

Suzy menyeluk poketnya dan mengeluarkan telefon bimbit.

‘Hoonie’

Dia menekan butang memanggil.

TUTT TUTT TUTT TUTT

Yae yobuseyo ~” Terdengar suara Ilhoon lemah dicorong telefon.

Hoonie yaa~ Mianhae ….seriously sorry hoonie yaa ~~ “ Suzy menahan air matanya.Dia tidak mahu Ilhoon risau tentang dirinya.

Neo eodiya ? Jibae ?” Ilhoon menukar topik perbualan.

An~~ Yae ~~ Yae.. jibae .” bohong Suzy

Hoonie yaa~ aku ada benda tak cerita kat kau. Boleh aku cerita sekarang?” Sambung Suzy.

Myungsoo~” Suzy memandang langit.

Emm geu namja wae irae ?” Ilhoon bertanya lemah.Dia tahu Suzy masih menunggu lelaki itu pulang semula ke pangkuannya.

Aku dah jumpa dia. Hyunseung ~~ Dia Myungsoo .” Suzy berhenti sebentar memberi ruang Ilhoon memberi reaksi.

Aaa~ jinjja ? Good then…” Ilhoon menjawab dengan nada perlahan.Akhirnya terjawab juga persoalan yang bermain di kepala Ilhoon.

Hoonie yaa ~ kau marah aku ke ? Tadi aku keluar dengan Myungsoo .. Aku betul betul lupa. Aku minta maaf. Kau faham aku kan ?” Nada Ilhoon berkata-kata membuatkan Suzy berasa bersalah.

HAHAHA! YA PABOYA ! KAU NI ~ Aku tak marahlah sengal ~~~ Buat apa aku nak marah .” Ilhoon tidak mahu Suzy terasa terbeban dengan apa yang berlaku, dia berlagak seperti biasanya.

Emm lagi satu ! Baguslah kau dah jumpa Myungsoo kau tu, tak payah aku jaga kau lagi sekarang . Dia ada , dia boleh jaga kau kan ?” Suzy mendengar sahaja apa yang Ilhoon katakan.

Ok lah Suzy.Aku dah mengantuk ni. Jumpa kau esok! Bye~” Ilhoon memutuskan talian telefon.

‘Baguslah kau dah jumpa Myungsoo kau tu, tak payah aku jaga kau lagi sekarang.’ Kata-kata Ilhoon memberi kesan yang mendalam terhadap diri Suzy. Dia duduk di bangku berhampiran café tersebut.Air matanya tidak dapat dibendung lagi. Dia kalah…kalah dengan diri sendiri.Air matanya bercucuran dipipi.

“Hoonie~ Kenapa aku rasa sakit sangat bila kau cakap macam tu,” Dia meletakkan tangannya didada sambil teresak-esak.Malam itu dia menangis sepuas-puasnya.Segala kenangan antara dia dan Ilhoon muncul difikiran menambahkan lagi penderitaan dihatinya.

Dia berharap semua yang berlaku itu hanyalah mimpi tapi malangnya semua yang terjadi adalah realiti. Sebuah realiti yang harus di tempuhinya sebagai seorang insan biasa. Mungkin juga sebagai insan yang menyimpan perasaan terhadap kawan baiknya sendiri?

 

To be continue....................

For this chapter banyak bahasa korea but still yang simple.

hope korang faham :)

Kalau ada yang tak faham inform me . Saya bagitahu maksud dia okay?

EMM 

I REALLY WISH I CAN WROTE THIS IN ENGLISH BUT I CANT

IM NOT GOOD IN ENGLISH WRITING SOBSS 

SORRRRYYYYYYYYY .

 

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe