CHAPTER 7

Mr.Anonymous

Dalam Kelas

Suzy melangkah masuk ke dalam kelas.Matanya meliar mencari susuk tubuh seseorang yang ingin sangat dia temui.

“Mana pulak Hoonie ni~” Suzy memerhati bangku kosong milik Ilhoon.

Seminit kemudian Ilhoon masuk dengan langkah lemah.Dia berjalan kearah tempat duduknya tanpa memandang hadapan.

Suzy berdiri tegak dihadapan Ilhoon menyebabkan Ilhoon memberhentikan langkahnya.Dia mengangkat kepala lemah memandang Suzy.Suzy melemparkan senyuman lebar kepadanya.Selepas membalas senyuman Suzy, Ilhoon bergerak ke tempatnya.

“Hoonie~~ mianhae … “, Suzy mengikuti langkah Ilhoon.

“Untuk apa kau minta maaf ?” Tanya Ilhoon sambil memandang Suzy.

“Semalam..aku tak datang…seriously weh aku lupa..Mianhae hoonie ya~” kata Suzy sambil mengenggam kedua-dua tangannya  dan meletakkannya dibawah dagu.

Ilhoon tersenyum.’Macam mana aku nak merajuk dengan kau kalau kau selalu buat macam ni depan aku Suzy.’ Bisik hati kecil Ilhoon.

Suzy menyambung percakapannya.”Okay ! Apa kata petang ni kita keluar ? Aku belanja kau ! eh~ eh~ eh~ jeballlll~~” Dia membuat muka comelnya sekali lagi.

“Suka hati lah.” jawab Ilhoon. Hubungan mereka kembali pulih seperti biasa.

Rumah Suzy

‘Noona~~~Noona~~~Nooooooonaaaaaaaa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~’ handphone Suzy berbunyi nyaring.

“Myungsoo?” Suzy membaca nama yang tertera ditelefon bimbitnya.

“Yobuseyo~ “ Suzy menyapa Hyunseung.

“Suzy shii ~Saya nak awak siap sekarang. Cepat~ Saya nak ajak awak date hari ni.Saya dah ada dekat luar ni” kata Hyunseung.

PIN! PIN PIN !

Terdengar bunyi hon kereta Hyunseung diluar rumah.Suzy cepat cepat naik kebilik dan menyiapkan diri.Dek kerana terlalu teruja untuk keluar bersama kekasihnya, dia sekali lagi terlupa perjanjiannya dengan Ilhoon.

Café Dae

Ilhoon asyik melihat jam. Suzy masih belum sampai ditempat yang dia janjikan.

“Dia lupa lagi ke ?”, Ilhoon bertanya sendiri.Dia meraba poket seluarnya untuk mengambil telefon bimbit.Malangnya, kedua belah poketnya kosong.Dia sedar telefon bimbitnya telah tertinggal dirumah.Dia mengeluh panjang.Hari ini untuk kali kedua Suzy mengecewakan dia.Akhir-akhir ini dia merasa kehilangan Suzy.

’Apa sebenarnya terjadi ? Kenapa dia tak ada cerita apa apa kat aku ? Pasal lelaki yang dia peluk dan jalan sama sama pagi tadi.’Ilhoon tertanya-tanya.

Setelah berjam jam menanti ,dia akhirnya putus harapan.Ilhoon pulang ke rumah.

Coex Mall

Suzy dan Hyunseung berpegangan berjalan di dalam pusat membeli belah tersebut.Terserlah kebahagian dimuka mereka.Suzy mengajak Hyunseung ke tempat permainan yang biasanya mereka kunjungi dulu.

“Suzy jom main tu” Hyunseung menunjuk kearah permainan bola kerajang. Sebelum Myungsoo menghilang , dia dan Suzy sering bermain permainan itu.

“Macam biasa , kurang 120 mata 3 kiss dekat tempat biasa ”,kata Hyunseung  sambil memandang Suzy yang sedang mencebik.

Suzy Flashback

“YES !” Myungsoo melaung kegembiraan.Sekali lagi Myungsoo mendapat mata lebih 120 dan Suzy semestinya kurang dari 120.Suzy memandang dengan pandangan tidak puas hati.

“Jom! Dah tak sabar nak 3 kiss ni.”Mereka bergerak menuju ketempat kesukaan mereka.

Tempat yang dikelilingi pokok pokok besar.Musim bunga menambahkan lagi kecantikan suasana pada waktu itu.Suzy dan Myungsoo duduk di bawah sebatang pokok yang telah terukir nama mereka.Banyak benda yang Suzy ukirkan disitu membuatkan pokok itu istimewa buat mereka.

“So , Suzy agashhi where’s my 3 kiss ?” kata Myungsoo menyuakan pipinya kearah Suzy sambil menutup mata.

“1”,Suzy mengangkat tangan kanannya dan meletakkan dipipi Myungsoo.

“2”, Suzy meletakkan tangan kanannya dipipi Myungsoo yang sebelah lagi.

Myungsoo yang tidak berpuas hati membuka mata.

“3 !” Suzy menolak dahi Myungsoo sambil tertawa.Melihat Suzy tertawa Myungsoo turut tersenyum.

End of flashback

“YA SUZYYYYY ! “ Hyunseung melambai-lambaikan tangannya dihadapan muka Suzy.

Suzy tersedar dari lamunan.Mereka bermain permainan tersebut dan yang paling mengejutkan Suzy menang kali ini.Hyunseung mendapat mata kurang dari 120.

Mereka bergerak ke tempat biasa.Mata Suzy berkaca melihat tempat tersebut masih seperti dulu.Dia menyentuh sesuatu dipokok tersebut. Air matanya yang ditahan akhirnya jatuh dipipi.Dia menangis teresak esak.

“we are together even when we are apart” Hyunseung datang dari arah belakang dia memegang kedua bahu Suzy sambil memusingkan badannya menghadap hadapan.Hyunseung memegang wajah Suzy menggunakan kedua belah tangannya dan mengesat air mata Suzy.

“1”Hyunseung meletakkan bibirnya dipipi kiri Suzy.

“2” Kemudian pipi sebelah lagi. Dan yang terakhir bibirnya menghampiri bibir Suzy .Suzy menutup mata.Hyunseung tersenyum.

Suzy terasa sesuatu yang hangat didahinya lalu membuka mata.Hyunseung menjauhkan bibirnya dari dahi Suzy dan memandang Suzy .

“and 3~ ” kata Hyunseung sambil melemparkan senyuman.

“I love you, Suzy. Thank you for waiting …….” Suzy jatuh kedakapan Hyunseung.Dia membenamkan kepalanya didada Hyunseung.’I….love…. mianhae Myungsoo. Aku tak tahu kenapa aku masih belum mampu cakap tiga perkataan tu dekat kau’ Suzy bermonolog dalam hati.

Daun-daun yang berguguran menambahkan lagi keromantisan suasana pada saat itu.

 

TO BE CONTINUE.........

MAAFKAN SAYA

BM PUN TERUK MCM MANA NAK BUAT BI LOL

KORANG RASA SUZY END UP DENGAN HYUNSEUNG/MYUNGSOO KE ILHOON?

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe