CHAPTER 6

Mr.Anonymous

Sambil berjalan beriringan, Suzy mula membuka bicara. “Myungsoo ya ~ so macam mana awak boleh jadi Hyunseung ?”  Dia memaut lengan Hyunseung. Hyunseung tersenyum memandang Suzy.

“Semua ini terjadi disebabkan kemalangan 6 bulan lepas.” Suzy memandang Hyunseung . Redup mata Hyunseung mengingatkan dia kepada Myungsoo yang dulu. Memang seiras. Dia tersenyum sendiri.

“Omma, appa terkorban dalam kemalangan tu . Cuma saya yang selamat , Suzy.” Dia memandang Suzy. Air matanya bergenang.”Awak rasa saya sanggup ke balik kesini lepas semua tu? Tak Suzy . Saya tak sanggup nak balik ke sini.Mujur ada seorang ahjusshi membantu saya.Dia membiayai semua kos perubatan selama saya sakit dan……”, airmata Hyunseung akhirnya jatuh kepipi. Hati Suzy terusik melihat kesucian air mata Hyunseung.’Tak sia sia aku tunggu kau myungsoo. Tapi entah kenapa aku masih rasa kehilangan’ Suzy berbisik dalam hati. Tangan Suzy lantas mengeluarkan sapu tangan dari poket uniform sekolahnya. Dia mengelap air mata kekasih yang telah lama dia tunggu itu. Hyunseung memegang tangan Suzy yang masih dipipnya.” Dan.. Inilah saya yang sekarang. Kemalangan itu menyebabkan muka saya cedera teruk. Dia mencadangkan saya untuk membuat plastic surgery.” Hyunseung berhenti berbicara memberi ruang untuk Suzy berbicara.

“Tapi macam mana awak boleh dapat identity Jang Hyunseung sedangkan awak Kim Myungsoo ? Siapa Jang Hyunseung yang sebenar ? Apa jadi dengan Kim Myungsoo ?” Suzy petah bertanya membuatkan Hyunseung tertawa kecil. Suzy yang aneh hanya memandang Hyunseung dengan pandangan kosong.’Masih macam dulu budak ni.’ Ngomel Hyunseung dalam hati.

“Emm.. Ahjusshi yang tolong saya ada anak tapi anak dia hilang dalam kemalangan kapal terbang.Jang Hyunseung tu lah anak dia.Sebabkan dia dah anggap saya macam anak dia,dia suruh saya pakai identity Jang Hyunseung. The End ~~~ Oh ya ! pasal Kim Myungsoo . Awak anggaplah yang Kim Myungsoo bertopengkan Jang Hyunseung.” Katanya kepada Suzy.

“Myungsoo ya ~” Suzy memanggil Hyunseung

“Ye~” Hyunseung memandang pelik.

“Siapa sampai dulu dekat depan tu , dia menang !” Suzy pantas berlari meninggalkan Hyunseung dibelakang

Hyunseung tertawa lagi.’Suzy shii ~ Saranghaeyo . Nomu saranghae ~ Aku takkan pernah lepaskan kau dekat tangan orang lain lagi.’

 

 

Rumah Suzy

Suzy membuka baby myungsoo dan mula menaip.Dia ingin berkongsi kegembiraannya dengan teman mayanya .

 

Suzy berhenti menaip. “OMO ! Habislahhhh . Aku terlupa ~ Date aku dengan hoonie. Aduhhh!” dia menepuk kepalanya. Suzy cepat-cepat mencapai handphonenya dan mendail nombor Ilhoon.Malangnya talian Ilhoon sedang sibuk.”Alamak siapa pula yang kau telefon memalam buta ni hoonie,Hoonie sorry …”.Setelah berkali kali mencuba akhirnya Suzy mengalah. Dia menyambung kerjanya yang tadi.Selepas menekan butang post.Dia membuat keputusan untuk tidur.Esok Hyunseung berjanji untuk jalan sama sama kesekolah. Tidur suzy disulami mimpi mimpi indah bersama Hyunseung.

Rumah Ilhoon

Ilhoon memandang handphonenya dari jauh. “Suzy , sampai hati kau . Minta maaf pun kau tak nak .hmm” Ilhoon bercakap sendiri.Tiba-tiba Ilhoon teringat akan gadis kecil molek yang dia langgar petang tadi. Dia mencapai handphone dan mencari nombor telefon gadis tersebut.

“Budak Kecik” Ilhoon tersenyum melihat contact name tersebut. “Tulahh~ siapa suruh tak bagi nama.” Dia tertawa sendiri.

Selepas beberapa kali ‘bip’ , terdengar suara kecil seorang gadis dicorong phonenya.

“Yobuseyo~~ ?”

“Yobuseyo~~ Ini saya yang terpijak cermin mata awak semalam. Ingat ?” Ilhoon bertanya.

Ilhoon dan gadis tersebut berbual hingga tidak sedar malam sudah larut.Ilhoon seronok berbual dengannya.Telatah gadis tersebut tidak kurang comel seperti wajahnya.Perbualan telefon ditamatkan oleh gadis tersebut.Mereka sempat menetapkan hari untuk pergi membeli cermin mata.

“Lee Ji Eun~~ Hmm” Ilhoon melelapkan mata.Mimpinya tidak seindah mimpi Suzy.Dia masih kecewa dengan apa yang berlaku petang itu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Keesokan harinya,Ilhoon siap awal daripada hari hari lain. DIa bercadang untuk ke rumah Suzy, mengajaknya ke sekolah bersama-sama.Tiba sahaja dia di persimpangan berdepan dengan rumah Suzy, dia melihat Suzy bersama Hyunseung berjalan beriringan sambil berpegangan tangan.Suzy kelihatan begitu bahagia bersama lelaki tersebut. Mereka berjalan kearah sebuah anak jalan yang istimewa bagi Ilhoon.

Ilhoon flashback

"Weh !" Suzy memaut lengan Ilhoon. Ilhoon membiarkan sahaja. Dia tahu perangai kawan baiknya memang begitu.

"Hoonie ~ Jalan ni .. Aku dengan kau je tahu taw ! Kau jangan ajak orang lain lalu jalan ni..Kalau kau bawa siap lah kau ! AKu belasah ." kata Suzy sambil menumbuk bahu Ilhoon.

End of flashback

"Kau yang mungkir janji Suzy. Jalan kita ? " Ilhoon tersenyum sinis dari jauh sambil melemparkan pandangan ke arah pasangan bahagia tersebut.Akhirnya dia tertunduk sedih.

 

 

TO BE CONTINUEEEEEEEE~~~~

SORRY SEBAB ADA TYPO HEHE .

HMMM .

BORING ?????

THANKS FOR READING EVEN CERITA TAK BEST SOBSS ;')

Comments

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe