CHAPTER 3

Mr.Anonymous

 

Suzy's POV

 

Mataku tidak dapat dialihkan daripada sebentuk cincin yang berada ditangan aku . ‘Ah ~ Kebetulan mungkin . Semua orang boleh buat cincin macam ni’ Hatiku berbisik sendiri . Aku teringat sesuatu . ‘MS ! ’ , aku cepat cepat mebelek cincin ditanganku . Belum sempat aku meneruskan pencarian . Tangan ku diraut kasar . “Maaf , Saya kena pergi !“, kata Hyun Seung sambil mengambil cincinnya semula .

 

End of Suzy's POV

 

Suzy yang terperanjat dengan kelakuan Hyun Seung , tergamam . Serta merta dia menjerit “ Woii ! aku tak hamak lah kau punya cincin tuh ! Aku tak nak lah . Yang kau panas pehal !!!! ”. Lega rasa hati yang tadinya panas membara kerana perlakuan lelaki yang dia ingatkan ‘gentle’ . “A-a-a-a-a arghhh ! “ Dia meraung kesakitan. Terasa rambut nya ditarik oleh seseorang  . “ Eh , kau kenapa dah macam omma aku ni jerit-jerit huh ? Aku tunggu kau punya lama dekat kantin tadi , kau pergi mana ? “ kata Ilhoon sambil tangannya terus menarik rambut Suzy . “Sakit lah ~~ “, balas Suzy sambil menepis tangan Ilhoon . Perlahan  lahan dia melepaskan rambutnya , kesian mungkin , melihat Suzy yang tengah ‘moody’ semacam .Mereka berjalan menuju ke kelas. Perut Suzy masih berkeroncong tetapi peristiwa tadi menyebabkan nafsu makannya hilang begitu sahaja . ‘Tak sangka dia macam tu . Rasanya pagi tadi dia baik gila . Pasal cincin tuh pun dia nak naik angin’ celoteh Suzy dalam hati . Tanpa disedari , dia melepaskan keluhan . Ilhoon yang hairan dengan sikapnya mula melakukan penyiasatan . “Suzy shii ~ waeyo ? no gwenchana ? wae ? ada orang sakitkan hati kau ye ? kenapa kau jerit-jerit tadi ? Kau jerit dengan siapa ? lelaki ke perempuan ?....  , ” Belum sempat Ilhoon menghabiskan ayat-ayat terakhirnya , Suzy memintas  , “Wahai Detective Ilhoon , kau kalau nak buat investigation pun , satu-satu lah . Ni tak , habis semua soalan kau tanya aku . Macam mana aku  nak jawab. ,“ . “Yelah . Sorry . Emmm , okay kenapa awak marah ye Agashhi ? “ Ilhoon bertanya sambil menghulurkan genggaman tangannya yang diibaratkan seperti ‘microphone’ . Senyuman terukir dibibir Suzy . Dia sedar Ilhoon sering membuat dia gembira apabila dia dalam kesedihan . ‘Mungkin kalau aku jumpa kau dulu , kau akan jadi orang yang paling aku sayang .’ Dia hanya memandang muka Ilhoon tanpa menjawab pertanyaan . “Suzy shii ! aku tahu aku comel , tak payah lah nak pandang sampai macam tuh sekali,” Ilhoon mematikan lamunan Suzy sambil mempamerkan wajah ‘aegyo’ nya .

 

 

Tamat waktu persekolahan

 

“Suzy , suzy ! “, terdengar suara memanggil namanya . Dia menoleh ke belakang . ‘Apa yang dia nak ni ? huh ! ‘ Suzy melajukan langkahnya menuju ke perhentian bas . Kelihatan dari jauh Hyun Seung berlari mendapatkannya . Dia menarik lengan Suzy .  Suzy memandangnya dengan lirikan mata menakutkan .“Suzy , saya nak cakap dengan awak ,” kata Hyun Seung sambil melepaskan lengan Suzy . “Aku nak balik dah ni . Lain kali je lah eh . Oh ya ! sebelum aku lupa , cincin tuh ~ sorry lah . Tangan aku kotor . Mana boleh pegang cincin mahal kau tuh lama-lama . Memang patut pun kau marah sampai macam tuh kan ?” Suzy menjawab dalam nada memerli .Hyun seung tidak sempat berkata apa-apa . Suzy berjalan meninggalkannya .

 

 

Rumah Suzy

 

Suzy merebahkan badannya yang keletihan . Fikirannya masih menerawang memikirkan cincin yang dipegang pagi tadi di sekolah . Oleh kerana kebuntuan akhirnya dia terfikir untuk meminta bantuan daripada rakan-rakan ‘maya’ nya. Dia mengambil Baby Myungsoo dan mula menaip . Jari jemari  runcingnya menaip laju diatas papan kekunci . 

 

 

 

“OK ! Siap ! Laparnya ~~~ Ni semua pasal mamat tuh lah . Kalau tak aku dah melantak nasi goring dua pinggan dengan hoonie .“ Dia menekan butang ‘post’ sambil bercakap sendirian . Suzy mengangkat punggungnya lalu menuju ke dapur . Ibunya yang sedang menonton ‘ Scent of Women’  pasti tidak mengendahkan kehadiran Suzy apabila menonton drama kesukaannya itu. Suzy mengambil mangkuk dan memulakan operasi mengisi perutnya yang kosong .

-----------------------------------------------------------------

Malam itu , selepas dia menyelesaikan segala kerja-kerja yang dibekalkan oleh gurunya , Suzy membuka blog kesayangannya untuk melihat feedback rakan-rakannya yang digelar 'cutie pie'  .  '25 komen ? fuyyooo ramainya care pasal ni ' Dia tertawa riang . Dia mengharapkan ada solusi bagi masalahnya itu . Dia menekan link comment ... 

 

 

 

Matanya terpaku pada satu nickname yang sangat dia kenali . "MR.ANONYMOUS.....," mulutnya terkumat kamit membaca komen yang diberi oleh manusia tersebut . Dengan serta merta bulu romanya meremang . " S-s-s-sia-a-apa dia ni ? Huruf 'MS' . Aku tak pernah cerita dekat siapa-siapa tapi macam mana dia boleh tahu~~," Dalam nada ketakutan dia berbisik sendiri . Dia membuka post tentang cincin tersebut berulang kali untuk memastikan perkara tersebut . Sekali lagi dia dihantui oleh MR.ANONYMOUS . Perasaan ingin tahunya semakin berkobar-kobar ...

 

To be continued .......................

 

BORING KAN ~ ~ HAHA

 

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe