CHAPTER 2

Mr.Anonymous

 

Suzy melangkah longlai kearah katilnya . Dia merebahkan tubuhnya .Fikiran Suzy masih dibelenggu pelbagai pertanyaan. Myungsoo kah ? Tak kan lah ~ Matanya terasa sangat tidak berdaya untuk dibuka dan akhirnya dia terlelap bersama persoalan yang tidak terjawab.

 

“Suzy shi ~ buat apa tu ? “, Myungsoo menegur Suzy. “yey! Mission accomplish !”,sambil  menyapu-nyapu sesuatu di pokok. “we …  are …. together … even…. when we are apart .? ohhh , so selama  1 tahun kita ‘date’ dekat sini itu yang awak buat ye ? “ Tanya Myungsoo. Suzy mengangguk laju . “Sweet tak saya ? hehehe “. Suara ceria Suzy bertanya.Dengan perlahan Myungsoo menghampiri Suzy , “ Suzy shi ~ Saranghae . We will never be apart honey ,”Myungsoo memeluk tubuh Suzy. Kebahagian menyelubungi hati mereka.

 

 

----------------------------------------------

 

Suzy terbangun dari tidur. Tangannya merayap seperti mencari sesuatu . Dia mencapai jam diatas meja bersebelahan katilnya. “Mwo ? Baru pukul 3 pagi. Kenapa aku tak boleh nak tidur ni ? Takkan pasal komen dekat blog tuh? AAAAA~~ Micchigaesso ! “, ngomel Suzy sendirian . Dia bangun dari katilnya dan bergerak ke dapur . Selepas meneguk segelas air , Suzy kembali ke tempat tidur dan mencuba sedaya untuk menyambung tidurnya. Akhirnya tepat pukul 4.30 pagi , mata yang tadi tidak boleh tertutup akhirnya tertutup juga dengan bantuan IPOD nya.

 

Di Sekolah

 

Suzy tiba lebih awal dari biasa. Matanya agak kabur mungkin gara-gara tidak cukup tidur. Tanpa disedari , BUMM ! Beberapa buah buku berterabur diatas lantai . “ Aaa~ Mianhaeyo ~ mianhae ~ saya tak sengaja . mianh~~” Suzy yang berasa bersalah memohon maaf berkali-kali. “It’s okay . Salah saya juga sebab tak perasan awak kat depan”, kata lelaki itu. ‘Kenapa macam tak familiar je dia ni , takkanlah macam aku juga , tak menyerlah, hahaha’ Suzy tersenyum sendiri sambil memandang lelaki dihadapannya dari hujung kaki hingga hujung kepala. Sambil menghulurkan tangan , lelaki itu memperkenalkan dirinya, “Saya Jang Hyun Seung , new student here .  “, . ‘Oh , budak baru … patutlah ‘ Suzy masih bermonolog . “HEYY , HEYY ! “ HyunSeung melambai-lambaikan tangannya betul-betul dihadapan muka Suzy. “Ouh ~ yeah ~ Hi , Im Suzy , Baek Suzy “ Suzy tersedar. “Ok lah , I got to go . Bye . “, Dengan senyuman meleret , Suzy melangkah pergi dari tempat tersebut.

 

Di Kelas

 

Sambil meletak kan kepala diatas meja , Suzy melelapkan matanya sebentar . Belum sempat dia terlena , PUMM ! Badannya sedikit tersentak , dia membuka matanya perlahan-lahan . Susuk tubuh itu sangat dia kenali . “Hoi , awal kau datang hari ni , sayang ? “, Ilhoon mencuit hidung Suzy . Suzy yang masih tidak berpuas hati dengan Ilhoon mendiamkan diri. “lah ~ takkan marah kot . Aku gurau je . Kenapa ni ? Ada masalah ke ? Cecite cecite ? “ Ilhoon meletakkan kepalanya diatas meja sambil memandang kearah Suzy. “Tak , aku mengantuk sikit , semalam tidur lambat . Buat homework . “ Suzy menjawab sambil matanya masih lagi tertutup. “Ohhh buat homework , rajinnya  kawan aku ni,”Ilhoon mencuit sekali lagi hidung Suzy. “Woi , apa ni ? tak ada hidung ke ? Cuit-cuit hidung orang pulak . Aku tahu lah hidung aku comel kan-kan ?” Suzy yang suram kini kembali ceria.

 

----------------------------------------------

 

 

Suzy's POV

 

Aku berjalan keluar dari kelas menuju ke kantin. Perut sudah menyanyi riang. ‘Dah buat konsert dah perut aku ni.Music Bank ke Inkigayo ni ? Macam meriah je’, aku berbisik sendirian. Aku mengalihkan pandangan ke hadapan , mataku tertancap pada seorang lelaki yang sedang memasukkan tangannya di poket seluar. ‘Hyunseungkan tuh ? nak tegurlah ~~ ‘, aku tersenyum.

 

End of Suzy POV

 

“Ehh , mana pulak wallet aku ni . Tadi ada rasanya .” Hyunseung meraba poket seluarnya.”Ohh , dekat dalam beg kot”, sambil mengeluarkan tangan dari poket.Belum sempat Suzy melangkah , tiba-tiba , Ttting !!! Sebentuk cincin bergolek ke arahnya. Suzy menunduk dan mengambil cincin tersebut. ‘Cincin ni…..macam…. ‘ . “Awak ? Cincin saya . “, Hyunseung menghulurkan tangannya. “Cincin awak ? Tapi ….”, Suzy terdiam.

 

 

To Be Continued …………………

 

Bahasa Melayu saya agak serabut dalam chapter ni . HAHAHA

 

Comments

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe