CHAPTER 14

Mr.Anonymous

 

Sudah berkurun lama blog Suzy di biar sunyi. Hari ini dia bercadang untuk mencoretkan sesuatu. Hati dan kepalanya berserabut dek memikirkan semua masalah tadi. Mungkin dengan adanya coretan itu dapatlah dia menghilangkan sedikit bebanan di kepala itu.

 

 

“Aku harap diorang boleh bantu aku selesaikan kekeliruaan ni. Aku penat dengan semua ni.” Kata Suzy sendiri. Dia menutup baby myungsoonya dan bergerak menuju ke katil. Dia mencapai telefon bimbitnya yang diletakkan diatas almari disebelah katilnya dan berbaring.

 

Suzy memandang kosong skrin telefon bimbitnya.

 

‘Biasa malam malam macam ni Ilhoon mesti call aku.’

 

Dia mengeluh setiap kali teringat kenangannya dengan Ilhoon.

 

‘Aku tak patut buat dia macam tu. Aku kawan baik dia tapi aku lebih percayakan perempuan tu daripada dia. Ini tak adil untuk dia’

 

Secara tiba-tiba dia terfikirkan sesuatu.

 

“Siapa perempuan yang call aku haritu ?”

 

Dengan pantas jari jemarinya menaip laju nombor pemanggil telefon misteri itu tetapi malangnya nombor itu sudah tidak lagi digunakan. Sekali lagi terdengar keluhan kecil dari bibirnya. Selepas beberapa minit bertarung dengan hati dia akhirnya memutuskan untuk menelefon Hyunseung untuk bertanya kes kemalangan itu.

 

“Yeobusaeyo~ “ Suara manis Suzy terdengar ditalian.

 

“Ye sayang. Ada apa call I malam-malam ni ? Nak ajak I tidur rumah you ke ?” Terdengar tawa kecil Hyunseung ditelinganya membuatkan hatinya terubat.

 

“Awak jangan buat gila. Nanti kena pukul dengan omma baru tahu~” Suzy turut tertawa.

 

“So, awak nak apa call ni ?” Tanya Hyunseung lembut.

 

“Lahh, girlfriend saja nak call pun tak boleh. Ok ok fine!” Suzy memerli dan mematikan talian.

 

Rumah Hyunseung

Hyunseung tersenyum mendengar talian dimatikan.

 

“Eh perempuan ni~ Merajuklah pulak.” Katanya lembut.

 

Tangannya tergapai-gapai mencari sesuatu di laci sebelah katilnya. Kotak berwarna kelabu digenggamnya erat. Dia membuka kotak tersebut perlahan. Kelihatan sebentuk cincin bertakhtakan sebutir bilian tersemat kemas didalamnya. Dia membelek-belek dan berhenti di bahagian belakang cincin tersebut.

 

“HS” sebutnya perlahan. Dua huruf telah diukir disitu.

 

“Now, HS stand for Hyunseung and Suzy instead of Myungsoo and Suzy.” Dia seolah-olah berbicara dengan cincin tersebut.

 

Beberapa hari lagi, mereka akan tamat belajar dan Hyunseung bercadang untuk melamar Suzy. Dia tidak ingin Suzy terlepas dari genggamannya. Dia tidak mahu kalah dengan jejaka bernama Jung Ilhoon. Baginya tugas Jung Ilhoon sudah selesai semenjak dia kembali. Walaupun Hyunseung belum pernah berjumpa dan berbincang secara langsung dengan Ilhoon namun dia sedar Ilhoon sangat menyintai kekasihnya. Tak mungkin Ilhoon boleh bertahan dengan Suzy jika tidak kerna dia menyukai gadis itu.

 

“Mungkin, aku perlu bersemuka dengan dia.”

 

Rumah Ilhoon

Telefon Ilhoon bernyanyi riang.

 

“Siapa pulak call malam-malam ni?” Ilhoon bergegas naik ke kamar tidurnya apa bila terdengar kuat bunyi telefon bimbitnya. Malam itu, gara-gara terlalu banyak benda yang terjadi matanya sukar untuk dilelapkan dan akhirnya dia memutuskan untuk menonton televisyen  diruang tamu.

 

“Eh~ siapa ni..” Dia bertanya sendiri apabila melihat nombor yang tidak dikenali tertera dikaca telefon bimbitnya.

 

“Yeobusaeyo~”

 

“Jung Ilhoon ?”

 

“Ya. Saya Jung Ilhoon. Siapa ni ?”

 

“Ilhoon, ni aku boyfriend Suzy.”

 

Ilhoon senyap seketika.

 

“Oh Myungsoo.. Ya ada apa ?”

 

Kedengaran tawa Hyunseung sinis.

 

“Myungsoo ? Myungsoo dah lama tak ada. Tolong panggil aku Hyunseung.”

 

Senyap lagi.

 

“O-oh ok. Hyunseung, kenapa call aku malam-malam ni ?”

 

“Ilhoon, aku ada benda nak bincang dengan kau. Benda ni penting. Sangat penting untuk kebahagiaan Suzy. Esok kita jumpa boleh ?”

 

Dia senyap lagi. ‘Kebahagiaan Suzy ?’ hatinya tertanya-tanya.

 

“Ilhoon! Ilhoon! Hello ?”

 

“O-ooh. Ok. Esok. Tempat dan masa kau text aku..” Katanya perlahan.

 

“Ok. Bye. Sorry kacau kau malam-malam macam ni”.

 

Ilhoon mematikan talian.

 

“Apa yang nak dia bincangkan ni? Kebahagiaan Suzy ? Peduli lagi ke Suzy dengan aku untuk aku pedulikan dia ?” Ilhoon berteka-teka teki dengan hatinya.

 

Rumah Suzy.

“Sampai hati kau tak call aku balik!” Dia menonjol-nonjol jari telunjuk di kaca telefon bimbitnya. Jelas tertera gambar Myungsoo sebagai latar. Suzy terdiam sebentar. Dia mengimbas setiap ceruk wajah Myungsoo yang dulu.

 

“Aku rindu kau yang dulu. Dimple kau. Mata kau.” Dia tersenyum sendiri.

 

‘Aku rindu Ilhoon.’ Hatinya tiba-tiba berkata.

 

“Eh apasal aku ni. Tak boleh! Tak boleh!” Dia mengeleng-gelengkan kepalanya.

 

Dia berjalan kembali menuju ke meja belajar dan membuka Baby Myungsoonya.

 

“Okay! Let’s see how much comment dekat post aku.”

 

Hampir 15 orang memberikan komen terhadap post Suzy. Tetapi, hanya ada satu komen yang membuatkan hatinya berdegup kencang.

 

“Dia lagi ? Myungsoo ?”

 

MR. ANONYMOUS

Heart will never tell you lie, so trust your heart; you will get the answer of your question.

 

Suzy tersenyum.

 

“Esok aku akan suruh dia berterus terang tentang Mr.Anon ni. Saja je nak buat aku rasa takut.” Katanya riang tanpa tahu apa sebenarnya yang berlaku disebalik semua ini.

 

To be continue...

Ok thanks for the vote. Ok saya akan fikir betul-betul and hopefully korang stay tuned.. Tak lama je lagi nak habis ! Hehehe. Thanks for supporting Mr Anon. Untuk subscribers yang baru thanks subscribe ! <3 Bye

kalau gambar blog post tak boleh buka boleh tekan di sini :)

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe