CHAPTER 13

Mr.Anonymous

 

“ Nah!” Ilhoon memandang ke arah tangan yang menghulurkan sapu tangan kepadanya. Dia tersenyum dan mendongak untuk melihat pemiliknya. Namun senyumannya mati. Bukan seperti yang dia harapkan.

 

“Ji Eun aa~ Gumawo” Melihat Ji Eun tersenyum, dia turut melukiskan secalit senyuman sedih.

 

“Ilhoon shi ~ Gwenchanayo. I’m always here for you.” Ji Eun memandang tepat kearah mata Ilhoon.

 

“Even…not as a girlfriend, I’m here as your friend” sambungnya lagi.

 

‘Ji Eun~~’ Bisik Ilhoon dalam hati.

 

Dia akhirnya mendakap tubuh Ji Eun yang kecil. Ji Eun dengan senang hati membalas pelukannya sambil mengusap lembut belakang Ilhoon untuk menenangkannya.

 

Flashback.

“Ji Eun- ah ~ Wanna be my girlfriend?”

 

Ji Eun yang sedang menyedut air tersedak sedikit. Matanya bulat memandang Ilhoon.

 

Ilhoon tertawa kecil.

 

‘Comel’

 

“ Awak jangan bergurau macam tu lagi dengan saya. Nasib baik saya tersedak je. Kalau saya tengah makan tadi mungkin dah tercekik. HAHAHA” tawanya seperti dibuat-buat.

 

“But what if I mean it ? Awak nak tak jadi girlfriend saya ?” Ilhoon memandang wajah Ji Eun. Serius.

 

“Ilhoon shi~” Ji Eun meletakkan tangannya diatas tangan Ilhoon. Jelas tangannya terlalu kecil berbanding tangan Ilhoon.

 

“Saya tahu awak tengah susah hati. Fikiran awak bercelaru. Saya nak jadi kawan awak sampai bila-bila. Saya nak tolong awak. Tapi bukan jadi girlfriend awak walaupun, jujur saya katakan saya suka awak.” Ji Eun menambah lagi.

 

“Kalau awak ada apa-apa masalah, saya ada. So, I hope that will answer your question, Ilhoon shi`” Dia kembali tersenyum riang.

 

‘Ji Eun, kenapa kau tak datang sebelum Suzy. Kenapa mesti aku jumpa Suzy sebelum kau’ Ilhoon berbicara sendiri. Dan akhirnya tersenyum. Mereka menyambung perbualan seperti biasa. Hati Ilhoon sedikit terubat dengan kehadiran Ji Eun.

End of flashback.

 

Suzy mencepatkan langkahnya ke kelas namun dia terhenti separuh jalan dan menoleh kebelakang. Kosong.

 

“Kau tak nak kejar aku ke ?” Dia berbisik sendiri.

 

‘Mungkin aku kasar sangat tadi…Aku patut minta penjelasan dia.’ Hati Suzy menambahkan rasa bersalah.

 

Dia memutuskan untuk kembali ke tempat tadi dan meminta penjelasan lebih lanjut tentang apa yang sepatutnya. Dia mengakui dia terlalu mengikutkan perasaan.

 

Matanya bulat melihat dua kujur badan sedang memeluk erat. Si gadis mengusap-ngusap belakang lelaki tersebut. Suzy tertunduk.

 

“Patutlah tak kisah pasal aku.” Dia tersenyum sedih dan berlalu pergi.

 


 

Suzy berjalan sendirian menuju kerumahnya. Kenangan bersama Ilhoon terbayang-bayang di ruang matanya. Dia masih ingat lagi mereka sering berlumba siapa yang lambat sampai ke simpang hadapan, dia harus membeli makanan selama seminggu. Banyak lagi kenangan indah yang tak dapat Suzy lupakan.

 

Hyunseung yang melihat Suzy berjalan sendirian, memeluknya dari belakang. Suzy tersenyum gembira. Terlupa sebentar semua yang ada dalam fikirannya.

 

“Myungsoo shi!” Dia menjerit sambil memusingkan badannya.

 

“Ya! Saya bukan Myungsoo. Saya Hyunseung sekarang.” Hyunseung mengusutkan rambut Suzy.

 

“But you are my Myungsoo.” Suzy memandang Hyunseung.

 

Hyunseung merendahkan dirinya separas dengan muka Suzy.

 

“Suzy, saya nak awak kuburkan Myungsoo dalam hati awak dan cuba untuk terima Hyunseung.Saya tahu awak boleh dan saya nak awak tahu, Hyunseung sayangkan awak sebesar mana Myungsoo sayangkan awak.” Hyunseung berbisik perlahan dihadapan muka Suzy.

 

Suzy meneguk air liurnya. Semakin lama Hyunseung semakin dekat dengan wajahnya. Dan akhirnya dia terasa sesuatu yang hangat dibibirnya. Dia memejamkan mata.

 

‘Myungsoo~ what should I do? I love you and… I love Ilhoon too…’ Air mata yang turun membasahi pipi Suzy membuatkan Hyunseung ingin membiarkan waktu itu berhenti untuk selamanya. Dia sangat merindui Suzy dan dia tahu tak ada sesiapa pun yang boleh merampas Suzy daripadanya termasuklah .. Jung Ilhoon.

 

To be continue

Hi guys , another update ! YEY . Korang rasa Suzy akan end up dengan siapa ye ? or korang nak siapa yang end up dengan Suzy. Tinggalkan komen anda dibawah dan saya akan cuba consider yang mana should be at the end ! btw who was mr. anon ?

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe