CHAPTER 11

Mr.Anonymous

Ilhoon termenung melihat keluar tingkap Café Dae. Ji Eun yang sedang memesan kopi di kaunter memandang Ilhoon dari jauh.Pertemuan antara Ilhoon dan perempuan di pusat membeli belah tadi membuatkan Ilhoon mendiamkan diri sepanjang perjalanan mereka ke café sehingga sekarang.

 

“Miss, here ~~” Pelayan yang menjaga kaunter menghulurkan dua cawan kopi kepada Ji Eun. Ji EUn menyambut dan bergerak menuju ke meja mereka.

 

‘Perlu tanya ke tak ?’

 

Ji Eun berfikir sendiri.

 

“ Nahh~ Kopi awak!”

 

Ji Eun meletakkan kopi diatas meja  mengambil tempat berhadapan dengan Ilhoon.

 

Ilhoon mengalihkan pandangannya ke arah Ji Eun. Lemah .

 

‘Apa nak cakap ni ?’

 

Ji Eun berkata dalam hati. Akhirnya dia memutuskan untuk berdiam diri. Ji Eun menyedut minumannya sedikit demi sedikit walaupun hakikatnya dia sangat dahaga.

 

Ilhoon memerhatikan Ji Eun. Lama.

 

Dia tersenyum. Dia sedar gadis polos dihadapannya hilang kata-kata selepas apa yang terjadi di pusat membeli belah tadi.

 

“Ji Eun- ah ~ Wanna be my girlfriend?”

 

Ji Eun yang sedang menyedut air tersedak sedikit. Matanya bulat memandang Ilhoon.

 

Ilhoon tertawa kecil.

 

‘Comel’

 

____________________________________________________________________________________

 

 “Ilhoon tengah buat apa agaknya ~ hmm nak call ke tak?  nak call ke tak ?”

 

Suzy bercakap sendiri sambil melihat kearah telefon bimbitnya.

 

‘Messeji!!!’

 

Satu mesej dari nombor yang tidak dikenali masuk kedalam peti masuk telefon bimbitnya.

 

“Nugujii?”

 

Suzy membuka mesej tesebut.

 

From : 010 XXXXXXXX

Hi Bae Suzy. I heard your Myungsoo is back?? WOW congrats. HAHAHA Ilhoon must be upset because his plan not going well. Hmmm~ I feel sorry for him.

 

“Apa yang dia maksudkan ni ? Myungsoo dah balik Ilhoon sedih ? Tak berjalan lancar ?”

 

Suzy pantas menaip nombor penghantar mesej tersebut dan menyentuh butang ‘call’

 

Tutttt Tuutttt Tuuutttt~

 

“Awh hello Suzy agasshi !”

 

“Siapa awak ? Dan apa maksud awak dalam mesej tadi ?”

 

Penghantar mesej misteri itu tertawa kecil.

 

“Suzy suzy suzy ~ Kau tahu tak kau tu bodoh sebab percaya kan kawan baik kau ?” dia tergelak lebih besar.

 

“Kau tahu tak apa yang kawan baik kau tu dah buat huh ?”

 

Suzy yang hanya mendengar akhirnya bersuara.

 

“Apa yang kau cuba sampaikan ni? Apa yang dia dah buat ?”

 

“Myungsoo kau ~ Kau rasa kemalangan dia nampak natural ke ? atau mungkin dirancang ?”

 

Terlakar senyum sinis dibibir pemanggil misteri  itu.

 

YEYYYYY HIIIII IM BACK. Sorry sebab update lambat gilaaa ~ Saya akan cuba untuk habiskan cerita ni sebelum cuti saya berakhir so stay tuned. Sorry again ! Throw heart banyak banyak dekat subscribers ~ <3 ;)

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe