CHAPTER 10

Mr.Anonymous

ILHOON FLASHBACK

"Nana-ah ~ Aku minta maaf. Kita sampai sini je lah."

 

Aku menarik tangan ku dari genggaman gadis tersebut.

 

"Ilhoon-shi , andwae ! Maksud awak , kita putus ? Macam tu ?"

 

Dia memaut lenganku.

 

"Yes. Kita putus. Aku dah cuba sayangkan kau tapi aku tak boleh. Kau lebih tahu siapa yang aku sayang sebenarnyakan ? Aku harap kau faham Nana." 

 

Aku melepaskan lenganku dari tangannya.

 

"Saya dah buat macam-macam untuk awak. Awak nak putuskan saya macam itu sahaja ? Saya dah buat orang yang dia sayang kemalangan dan tinggalkan dia. Untuk siapa saya buat semua tu ? Untuk awak , Ilhoon~ NO !! Awak tak boleh tinggalkan saya macam tu je"

 

Aku tersentak mendengar pengakuan gadis cantik dihadapanku. 

 

'Kemalangan?'

 

"Maksud kau kemalangan kekasih Suzy ? Kau yang rancang semua tu ?"

 

Aku bertanya sambil menarik lengannya dengan kuat.Nampak riak wajahnya berubah menahan kesakitan. Aku mengurangkan sedikit kekuatan tarikan ku tadi.

 

"Ya, Aku yang rancang semua tu. Aku tak sanggup nak tengok kau sedih bila perempuan dan lelaki tu bersama.Aku buat semua itu untuk kau !"

 

Dia menjawab dalam nada tinggi sambil menolak-nolak dadaku.

 

'Suzy~ Maafkan aku.'

 

"Im Jin Ah ! Mulai dari hari ini, aku tak nak tengok muka kau lagi! Kau pergi dari hidup aku.Aku menyesal pernah kenal dengan orang macam kau.! "

 

Aku menjerit kepadanya.Dan bergerak beberapa langkah kebelakang.Belum sempat aku meneruskan langkah seterusnya, dia datang dan memeluk kakiku.

 

"Ilhoon please ~ I love you so much. Please , Jangan tinggalkan aku. Ilhoon please~"

 

Dia memohon kepadaku.

 

Tidak semudah itu aku bisa memaafkan kesalahan dirinya.Aku menepis tangannya dari kakiku dan terus pergi meninggalkan gadis yang terduduk disitu. Mungkin nampak kejam dimata orang lain, namun apa yang dia telah lakukan lebih kejam.Dia memang pantas dihukum,

 

End of Flashback

 

"Hoonie ~ gwenchanayo ?"

 

Ji Eun mematikan lamunanku. 

 

"Ji Eun, jom ! "

 

Ilhoon menarik tangan Ji Eun. Namun mereka dihalang oleh Nana.

 

"Wait honey~ Awh you are so snobbish. Im your ex , babe. Can't you say Hi at least ?"

 

Dia berkata sambil melenggok-lenggokkan tubuh badannya yang agak seksi itu.

 

"Get lost!"

 

Ilhoon membalas dengan nada marah sambil berlalu dan melanggar bahu gadis tersebut.

 

"JUNG ILHOON !"

 

Dia berteriak membuatkan Ilhoon dan Ji Eun terhenti tetapi tidak berpaling.

 

"I WILL RUIN YOUR LIFE. I SWEAR !!!!"

 

Setelah mendengar kata-kata tersebut , Ilhoon yang masih memegang tangan Ji Eun berlalu meninggalkan tempat tersebut.

 

'I will ruin your life. I swear'

 

Kata-kata Nana bermain-main didalam mindanya.Dia memikirkan apa yang akan dirancang oleh perempuan berhati busuk itu.

 

TO BE CONTINUED

 

P/S : Sorry lama sangat tak update cerita ni. So how ? Leave your comment.

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe