CHAPTER 1

Mr.Anonymous

Suzy’s POV

 

“Ya ! Ya ! Ireona ~ Ppalli ! Dah pukul 7 ni ! Kau tak nak pergi sekolah ke ? Ireona ~ . ”, terasa jari jemari kasar menepuk  lembut bahagian belakang tubuhku . “Omma , five minute ? Jebal ~~ “, Dengan muka aegyo yang macam minta penampar , aku memohon beberapa minit untuk aku teruskan perjalanan aku ke Dream Land. “Bangun pergi sekolah sayang . Dah , cepat cepat !. Ni mesti sebab sibuk update blog semalamkan ? Kalau kau tak nak bangun, Omma tarik ‘Baby Myungsoo’ kau tuh”. ’Eh! macam mana pulak omma tahu nickname ‘lappy’ aku ni. Dahsyat betul ugutan tu’ . Aku terpaksa mengalah . Katil masih lagi tidak membenarkan aku bangun tetapi kerana ugutan yang kejam aku terpaksa. Dengan perlahan, aku bangkit dari katil sambil mencapai tuala dan terus menuju ke bilik mandi.

 

-------------------------------------------------------------------------------

 

Rutin di sekolah  seperti hari-hari yang lain,masuk kelas - buka buku - baca buku - buat homework . Kehidupan di sekolah  memang  sangat  membosankan  bagi  Suzy. Dia tidak dikenali ramai dan tidak sepopular orang lain. Dia tidak menyerlah sehingga kan ramai guru yang tidak mengenalinya. Suzy melangkah lemah menuju ke mejanya. Dari jauh dia sudah dapat melihat senyuman nakal seorang lelaki yang sangat dia kenali , “Kau pehal senyum-senyum ? Aku bagi karang!”, Dia menunjukkan isyarat penumbuk . “Awalnya sampai ?”, perli Ilhoon , teman baiknya.  “Perli aku lah tuh! , Ok fine. Kita putus kawan!”. “Putus kawan konon, eh ! dah basi lah cara merajuk kau tuh , aku dah dengar benda tu 123456789 ribu kali lah”, balas Ilhoon dengan nada bersahaja. Suzy tersenyum riang sambil berkata ,“Yelah , Mana boleh aku putus kawan dengan kau. Kau segala-galanya bagi aku! Aku sayang kau lah “. Ilhoon hanya tersenyum melihat gelagat Suzy. ‘Suzy , kalaulah kau tahu aku sayangkan kau lebih dari seorang kawan sejak kali pertama kita terpaksa duduk semeja ’bisik hati kecil Ilhoon.

 

Ilhoon’s flashback

 

“Ilhoon , Suzy , come here ! This is your place. Please be nice and help each other, arasseo ?”. arah Mrs.Junghee sambil menunjukkan meja yang berada di depannya. ‘Alamak, aku dapat tempat sama dengan minah tak menyerlah ni.Ohh mesti bosan.’ Tanggapan pertama Ilhoon benar-benar tidak mengena. Keletah Suzy semakin hari semakin menarik hatinya. Dia semakin selesa berada di samping Suzy. Pada suatu petang, Ilhoon mengalami kemalangan yang agak teruk. Suzy bergegas ke hospital untuk menemuinya. “Hooniee , kau okay tak ? wey bangunlah , Kajima ! . Nanti siapa yang nak duduk dengan aku. Hooniee~~ “, Suzy tunduk menangis teresak-esak. Satu tangan menepuk keras bahunya  “ Woi ! Rilexlah , na gwenchana ~Okay tak sangka , kau sayang juga dekat aku kan”,Ilhoon tertawa. Pppang !! Satu tamparan tepat ke pipi Ilhoon, Suzy bangun dari kerusi , “Kau dah melampaulah ! Kau ingat aku suka kau buat macam tuh huh? “ sambil mengelap air mata, Suzy terus meleterinya. “Aku dah pesan jangan bawa kereta laju-laju, kau tak nak dengar ! kau ingat kau bagus sangat ! Kalau apa-apa jadi dekat kau siapa susah ?!”. Ilhoon tersenyum, dia menarik tangan Suzy , dan terus memeluk tubuh comel Suzy. “Janji dengan aku kau tak kan tinggalkan aku , kita BFF ? ”. Saat itu , detik itu , tiada lagi perempuan yang dia sayang melebihi Suzy.

 

End of flashback

 

‘BFF ?’ Ilhoon tidak mahu memungkiri janjinya dan disebabkan itu juga dia terpaksa merahsiakan perasaan sebenar dia terhadap Suzy. ”Hoi ! Kau ni mengelamun apa ? Rindu GF eh ?”, Suzy mematikan lamunan Ilhoon . “Yelah ,rindu GF lah.Tak kan nak rindu kau pula,”Ilhoon tersenyum hambar.  Suzy membalas senyumannya dengan aegyo face. Mereka kembali tertawa.

Tanpa mereka sedari , kelihatan sepasang mata memandang kemesraan mereka dengan penuh rasa cemburu. ‘Kawan ke ? Macam lebih dari kawan. Suzy, I’ll get you one day! ’ .

 

----------------------------------------------------------------------

 

Suzy’s POV

 

“Omma! Saya dah balik”,jeritku. Sambil menggalas beg , aku mendaki tangga satu persatu. Tiba sahaja dibilik, aku terus menuju kearah ‘Baby Myungsoo’ . “Baby, mesti baby rindu kita kan,”aku mengomel sendirian . Aku nak update blog lah . Rasa seperti berkurun lamanya tak update. Jari jemari runcingku menari-nari di papan kekunci.

 

Aku menekan butan post tanpa ragu-ragu. Terasa seperti ada yang bergayut di kelopak mataku. Setelah dipost aku mengambil keputusan untuk tidur.’But, wait!! . Someone comment on my post? What? Wow so immediately ‘,. Aku menekan link komen tersebut .

 
Aku tergamam , aku cuba melihat profile ‘MR.ANONYMOUS’  tetapi tidak ada apa-apa maklumat sama sekali. Siapa dia ? Adakah ………………………………………….. Oh tak mungkin ! pelbagai persoalan bermain-main di dalam mindaku.

 

To be continued .........

 

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!
kyungchannie
hiatus for awhile since classes start tomorrow

Comments (22)

You must be logged in to comment
trisyia_shin
#1
Chapter 17: Hyunseung x suji hahahahaha
kookie_taetae #2
Chapter 17: Iihoon and suzy juseyo T^T
Kkyungwifeuu12_
#3
Chapter 16: Chapter.16-Ilhoon~hohoho,,Sian dye T^T...Hyunseung tu real Myungsoo or fake myungsoo ? //Blur//...Rase mcm fake jerr..N,,Mr anony. tu ilhoon kn ?.. -_- ... BTW,,Bagi sye cerite nieyy best mudah untuk difahami^^ (For me,,sbb,,blur sikit when bce malay ff :3)
Chapter.17-Update soon^^
DevilDeer85
#4
Chapter 16: Ilhoon! Jgn nangis dh! Please Ilhoon!
Hyunseung, ko ni betul ke Myungsoo?
Ke ko ni org lain? Ish! Asal cm pelik je kau ni?
Update soon!
trisyia_shin
#5
Chapter 13: HyunSeung je senang
/angguk
chocolatealltheway #6
- THAT PLAYBOY IS MY HUSBAND -

Ayo Malaysian! Have your ever heard the title of "Playboy itu suami aku" ? I am pretty sure the answer are yes.

I am here for advertising my fanfic. Its a love between Kim Jongin and Do Kyungsoo. Mind to check it out? Its maybe similar on the title but I am pretty sure the story line having a lot of diffrences. So, here we go :

http://www.asianfanfics.com/story/view/839031
trisyia_shin
#7
Chapter 12: mana HyunSeung weyh?
trisyia_shin
#8
Chapter 11: apehal ni weyh? nugu nugu nugu?
trisyia_shin
#9
Chapter 10: Fuyoo, Nana...cayalahlah babe terbaekk..
LovelyPurple96
#10
Chapter 10: update soon,author...i'm waiting....hehe