DAY 4

7 Days...Saranghae ~~
 

Awal-awal lagi aku telah sampai di Nami Island. Pulau ini adalah tempat dimana pengambaran ‘Winter Sonata ‘ di jalankan.

 

Why don’t you go to Jeju Island? There are lot of thing you can do. Got nothing here ~”kata Minwoo kepadaku.

 

I’m doing my task.”ringkas jawapanku.

 

Pulau Nami sangat cantik maka tidak hairanlah ramai pasangan bersiar-siar disini.Suasananya agak romantik bagi pasangan yang sedang bercinta.Kamera ditanganku sentiasa bekerja hari ini.Aku tidak ingin melepaskan peluang untuk menangkap gambar keindahan pulau ini.Lagi pula, ini untuk tugasan aku.

 

Min Woo shi ~~!” seorang lelaki korea menegur Min Woo. Dia melemparkan senyuman dan menundukkan kepala sedikit apabila melihat aku disebelah Minwoo.

 

Nuguji ~ ? Yeoja chingu ?” lelaki itu bertanya dalam nada berbisik kepada Min Woo.Aku pura –pura 

tidak dengar.’Yes, I am’candaku dalam hati. Aku hanya tersenyum.

 

Ani~ Nae chingu ~ “ Minwoo menjawab.

 

Sampai disitu sahaja yang aku faham.Selebihnya aku tidak tahu.Aku hanya berdiri seperti patung cendana  disebelahnya .

 

Akhirnya mereka berhenti berbual.Mereka bersalaman dan lelaki itu meninggalkan kami.

 

Who is he? Your friend?” tanyaku .

 

Yes.My old friend.Long time no see.He’s handsome right ?”Minwoo menjawab sambil bertanya.

 

No. You are more ~more~ more ~more~~ handsome.”jawabku selamba. Aku boleh lihat pipinya kemerah-merahan.Menahan malu mungkin.’Syok juga kenakan mamat ni.’bisikku dalam hati.

 

I’m done here ~ Let’s back to Seoul “ sambungku lagi.

 

Di dalam kereta aku hanya berdiam diri.Tidak ada apa yang ingin aku bualkan dengan dia hari ini.Bila difikirkan kembali sebelum keadaan bertambah janggal lebih baik aku memulakan perbicaraan.

 

Don’t you like Nami Island? It is a romantic island in Korea I think

 

Dia masih membisu.

 

Nami is a beautiful island.Maybe it will be more exciting if you went there with your girlfriend right ?”aku mencuba lagi.

 

I already went there with my girlfriend today.” Dia memandangku sekilas.

 

Aku terkejut dengan jawapannya.Kali ini aku pula yang mendiamkan diri.

 

You are my girlfriend.” Sambungnya lagi dalam nada serius.

 

Right Soo ?

 

Girlfriend ?” aku  memandang Minwoo sambil bertanya.

 

You are not my boyfriend right? So you are my girl..friend. Clear?” katanya kepadaku.

 

Aku dapat rasakan kepanasan dipipi aku.Dia tertawa kuat .’Ohhh kau balas balik ye. Sedap-sedap je kau gelakkan aku . Aku punyalah nak cair dengar kau cakap aku ni girlfriend kau’ marahku dalam hati.

 

You look prettier when you surprised.” katanya dan menyambung gelak .

 

Aku berlagak biasa dan turut tertawa.Padahal dalam hati ini menyumpah seranah . Malu pun ada.

 

Next destination my girlfriend? “ Tanya Minwoo sambil mengeluarkan senyumannya yang mahal tu.

 

My hotel. Done for today~”aku menjawab lemah.

 

Hmmm …. Would you mind if we go to Everland ? Let’s have some fun.I’ll treat you.” Minwoo meminta izin untuk membawa aku pergi ke Taman Tema terbesar di Korea .

 

Rugi juga kalau aku menolak pelawaan dia.’Bila lagi aku nak pergi kalau tak dengan ‘boyfriend’ handsome aku ni.’bisik hati kecilku.Akhirnnya aku bersetuju dengan pelawaannya.

 

Everland merupakan sebuah taman tema yang sangat besar. Terdapat pelbagai keseronokan yang boleh di alami disini.Bermacam-macam jenis ‘roller coaster’ yang boleh kita cuba.Selain itu, terdapat ‘Zoo-topia’ dimana pelbagai jenis haiwan dipamerkan.

 

Selepas berjalan-jalan , Min Woo mengajak aku mencuba salah satu ‘roller coaster’ yang terdapat disana. Aku yang mulanya tidak mahu terpaksa bersetuju apabila dipujuk berkali-kali oleh ‘boyfriend’ handsomeku.

Memang tidak dapat dinafikan jantung aku seperti hendak tercabut dari badan.Ini adalah kali terakhir aku mencuba permainan seperti ini.MinWoo hanya mentertawakan aku tanpa henti. Aku mengalah , aku juga tertawa.

 

Kami mencari tempat untuk duduk.Sepasang suami isteri duduk disebelah kami.Min Woo berbual –bual dengan mereka dalam bahasa Korea.Aku yang tidak tahu berbahasa korea hanya duduk memerhati dan melemparkan senyuman.Kadangkala mereka tersenyum-senyum memandang aku.’Apalah yang diorang cakap agaknya’risauku dalam hati. Beberapa minit kemudian , Minwoo mengajak aku pulang. Aku bersalaman dengan Mak Cik tadi dan menunduk kan kepala .

 

 

Nampyeoneul juuihasibsio~ ”kata mak cik tersebut dalam dialek kampungnya sambil tersenyum kepadaku.

 

Kerana tidak faham aku hanya mengangguk dan membalas senyuman tersebut.Min Woo tersenyum dari jauh. Aku cepat-cepat pergi kepadanya.

 

“What did you said to her ? She said “Nampyeoneul juuihasibsio~” . Means ?” tanyaku sambil meniru gaya mak cik tadi bercakap.

 

Min Woo tidak menjawab. Dia hanya tersenyum dan menyuruh aku masuk ke dalam kereta.Di dalam kereta dia menceritakan segalanya. Rupa-rupanya Mak Cik dan pak cik tadi menyangka aku dan dia ‘newlywed’. Dan ‘Nampyeoneul juuihabsibsio’ itu bermaksud jaga suami elok-elok.Beberapa minit kemudian kami tiba dihadapan hotel .

 

Thanks ! “ ucapku sebelum keluar dari kereta.

 

Most welcome. Good Night ……… my wife” katanya sambil tertawa kecil.

 

Good Night too .. MY HUSBAND ! “ balasku sambil menekan suara pada perkataan MY HUSBAND. Aku berpaling dan terus masuk ke dalam hotel.

 

Jujur aku sangat gembira hari ini.Banyak hal yang terjadi dalam satu hari.Seperti rutin biasa, aku mencapai list dan menandakan tempat yang telah aku kunjungi.

 

“Tinggal satu je.Esok habis dah ~ “ aku tersenyum sendiri.

Telefon bimbitku berbunyi .

 

Sleep well , my lovely wife . Your handsome HUSBAND will pick you up tomorrow! *wink*

 

Hatiku berbunga riang.Aku menyentuh butang reply dan mula menaip.

 

Okay. Your lovely wife will sleep well. Don’t worry. You are the one who should sleep well actually ~ because HUSBAND will drive tomorrow. Hehehe . *wink*

 

Aku menghantar mesej tersebut. Senyuman dibibirku tidak lekang. Sekali lagi mesej masuk .

 

Never get tired and sleepy when I can see my wife beside me ~

 

OMG! Jantungku berdegup laju . Minwoo seperti bermain-main dengan perasaanku .Akhirnya aku memutuskan untuk menghantar mesej terakhir kepadanya.

 

Tomorrow 8.00 am. Ok bye . Good Night ! *wink*


Hari ke 4 hubungan aku dan Min Woo semakin rapat. Hari-hari disini semakin menyeronokkan

 

P/s : I LOVE THIS CHAPTER . HAHA

 

Like this story? Give it an Upvote! Thank you!

Comments (6)

You must be logged in to comment
L_oppa #1
Chapter 9: annyeong~ love the story. part tu memang sad gile! saya ni dah la senang menangis. haha..please continue MR.Anonymous and write wonderful story like this ;)
Kim_DH
#2
Chapter 1: annyeong ~ love your story.. :) harap buat banyak lagi fanfics yang mcm ni :)
_shuhidah
#3
Woah~ best la citer awak!sedih saya.hehe anyway buat lagi taw citer yg mcm nii~ sweet :)
afina_exotics99
#4
Chapter 9: Ahh, sweetnya! Please buat lagi story macam ni, tapi jalan cerita lain and chapter yang banyak eh? Suka cerita ni,
Lillyttokki93
#5
Chapter 8: Perghhh memang best
HyoYoon
#6
Chapter 8: Best! But klau tukar watak laki tuu ngan Kpop artist, lg best xD