DAY 2

7 Days...Saranghae ~~

Di hadapan Hotel S

 

Jam ditangan menunjukkan tepat pukul 7 pagi . Aku sengaja menunggu lebih awal supaya tidak terlewat . Hari ini aku mengenakan blouse tebal oversize berwarna biru lembut dan seluar jeans putih. Musim bunga di Korea menambahkan keseronokan aku disini .  Melihat bunga –bunga yang cantik dipokok menghilangkan sedikit kegusaran dihatiku. Oh ~ Indahnya ciptaan Allah . dari jauh aku terlihat satu pasangan menuju ke arahku . ‘Diorang ke ?’ tanyaku dalam hati.Mereka tiba dihadapanku dengan senyuman yang meleret.

 

Hi , are you Soo ?” tanya lelaki tersebut.

 

Yes , I am. Sungje ?” jawab ku sambil bertanya.

 

Yes ! Here ~ my girlfriend .. Hyujong” katanya sambil menunjuk kearah gadis Korea disebelahnya.

 

Gadis tersebut memberikan senyuman manis sambil menunduk. Telah menjadi tradisi orang disana menunduk hormat sesama sendiri.

 

 “So, what should we do now ?” aku bertanya kepada mereka.

 

Let’s go to … nearest café .We should wait for my friend .” balas Sungje .

 

Aku mengikut mereka ke café tersebut.

 

Dalam Café

 

Let’s sit~” katanya kepadaku.

 

Mereka berdua telah pun duduk . Aku masih lagi berdiri sambil memerhati sekeliling .’Fuyooo~ lawanya café ‘,aku berbisik dalam hati.Aku duduk dihadapan Hyujong . Kerusi disebelah masih kosong  mungkin sebentar lagi akan berisi.Pelayan datang ke meja untuk mengambil pesanan.

 

Americano juseyo~ ”kata Sungje dalam slang korea sambil jarinya menunjukkan isyarat dua.

 

Soo?” Tanya Sungje kepadaku.

 

No, thanks~” jawab aku.

 

’Entah halal tidak .Dia nak suruh aku minum’, kutuk ku dalam hati.Selepas beberapa minit , kerusi kosong disebelahku ditarik.Seorang lelaki  berbadan kurus , tinggi , muka .. boleh tahan handsomenya..ala ala artis korea ~ duduk disitu . Aku hanya memandang sekilas dan kemudian kembali memandang pasangan bahagia dihadapanku untuk mendapatkan penjelasan.

 

He’s my friend , Kim Min Woo.” Sungje seperti tahu isi hati aku .

 

Aku mengangguk-angguk sambil memandang lelaki tadi.

 

Hi , nice to meet you…?

 

Soo, Soo Hye La.. Nice to meet you too .”, jawabku  sambil tersenyum.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Now , where should we go ?”,Minwoo memulakan perbicaraan setelah Sungje dan Hyujong meninggalkan kami.

 

Hmmm ~ thisss ~~~ you know where is it ?”,tanyaku sambil menunjukkan salah satu tempat dalam list yang diberi oleh prof Siti

.

Yes , I know . Let’s go! “, katanya sambil tersenyum padaku.‘Omoooo~ kenapa comel sangat dia ni’, hatiku berbisik.

 

 

Hey ~ are you okay ?”,Minwoo melambai lambaikan tangannya dihadapan muka aku.

 

aaa~ yes . let’s go ~ “,cepat-cepat aku menjawab .

 

Takut dia perasan yang aku terpegun bila dia senyum. HAHA .

 

Macam mana lah aku nak hidup dengan dia dalam 4 hari lagi ni. Ada yang tersuka pula nanti.”, ngomel ku sendirian.

 

“ What?”,dia yang sedar aku mengatakan sesuatu .

 

Nothing.Korea is a beautiful country.”, kataku. Aku melajukan langkah.

 

Hari kedua berakhir dengan begitu lancar . Agaknya apa akan jadi pada hari ketiga ?

 

 
Like this story? Give it an Upvote! Thank you!

Comments (6)

You must be logged in to comment
L_oppa #1
Chapter 9: annyeong~ love the story. part tu memang sad gile! saya ni dah la senang menangis. haha..please continue MR.Anonymous and write wonderful story like this ;)
Kim_DH
#2
Chapter 1: annyeong ~ love your story.. :) harap buat banyak lagi fanfics yang mcm ni :)
_shuhidah
#3
Woah~ best la citer awak!sedih saya.hehe anyway buat lagi taw citer yg mcm nii~ sweet :)
afina_exotics99
#4
Chapter 9: Ahh, sweetnya! Please buat lagi story macam ni, tapi jalan cerita lain and chapter yang banyak eh? Suka cerita ni,
Lillyttokki93
#5
Chapter 8: Perghhh memang best
HyoYoon
#6
Chapter 8: Best! But klau tukar watak laki tuu ngan Kpop artist, lg best xD