scandal with him ????

sebaik sahaja Eunji melangkah ke pintu pagar sekolah hampir semua pelajar memandang " eh ko tengok tu,kata anti pretty boy tapi ~~~~ ".  " yah apa yang korang cakap ni,dia takde kena mengena dengan perkara ni pun " geram NAeun. Eunji pergi kearah Naeun,dan serta-merta pelajar tersebut meninggalkan Naeun seorang diri. " Naeun-ah kenapa ni???kenapa awak tengkin dekat senior-senior tadi ?? " . Naeun mengeluarkan handphone miliknya dan menunjukkan gambar edit Eunji dan Seo Ingook sedang berpelukan . Eunji tersentak melihat gambar tersebut . " Eunji-ah awak tak terima ke benda ni,benda ni disebarkan kesatu sekolah,saya tahu ni bukan awak,tengok gaya berpakaian pun saya tahu " risau Naeun . Eunji mencapai handphone miliknya di dalam poket dan membuka laman web sekolah dan pergi kearah buletin " seoingook bercinta dengan Eunji " . Airmata Eunji hampir jatuh  tetapi Eunji tahan dan dia berlari meninggalkan Naeun . " NAeun-ah awak nak pergi mana ??? " jerit Naeun. tetapi tidak mempedulikan panggilan itu dan terus berlari ke padang bola. 

 

dipadang bola

Eunji berlari ketengah padang bola sedangkan perlawanan sedang berlangsung.pelajar yang lain terkejut dan berbisik sesama sendiri.Ingook tersenyum puas dan dia mendekati Eunji " ko tak nampak ke perlawanan sedang berlangsung . Eunji berdiri ditengah-tengah padang tersebut dan dia tahu perlawanan kali ni bukanla yang terpenting kerana ia melibatkan perlawanan kelas. " Eunji ko nak apa ??? " tanya Ingook sambil mengelap peluhnya. " apa salah aku dekat ko,kenapa ko buat aku macam ni ???? " mendatar sahaja suara Eunji . " buat apa ??? "Ingook menarik nafasnya . Eunji menunjukkan ' article ' tersebut dan dia terduduk manakala handphone miliknya terjatuh . " Eunji ko ok tak,ahhh pasal gambar tu,alah buat dek je " kata Ingook dengan bersahaja. " apa ko akap buat tak tahu,ko tau tak aku ni siapa ??? " eunji menunduk memandang rumput dipadang bola tersebut. " siapa anak raja,atau anak perdana menteri ??? " gurau Ingook . tiba-tiba datang seorang lelaki berpakaian serba hitam " agashi apa semua ni,apa kita nak jawab dengan tuan pengarah ??? " risau pengawal tersebut atau lebih dikenali sebagai Soohyun. " ko ni siapa ??? " pelik Ingook. " saya pengawal keselamatan cik Eunji,cik Eunji adalah seorang anak hartawan yang popular di dunia,disebabkan scandal telah tersebar saya dipertanggungjawabkan untuk menangani kes ini " terang Soohyun panjang lebar.

" huh macam polis ,anak hartawan terkaya di dunia,alah Eunji ko tau appa aku tu perdana menteri yang terkaya di dunia ko tau tak " gurau Ingook. Soohyun menggeleng kepalanya " agashi nak balik ke villa atau pun apartment agashi ??? " soal Soohyun. " takpe saya baru datang sekolah,nanti saya balik dengan Naeun,kamu jangan risau " kata Eunji sambil mengambil handphone samsung galaxy note miliknya . " baiklah,agashi jaga diri,saya pergi dulu,ha saya dengar oppa agashi akan balik sejurus selepas berita ini tersebar," terang Soohyun . Eunji tersentak dan membayangkan muka oppa Leeteuk apabila mengetahui perkara ini " takpe nanti saya tunggu dia dirumah " senyum Eunji sambil bangun . Mata Ingook terkebil-kebil dan dia memandang kearah Eunji " Eunji sorry ak tak tahu ko ~~~~ "

" takpe aku dah biasa dengan semua ni,maaf perlawanan terganggu disebabkan oleh saya " tunduk Eunji.Eunji berlalu bersama pengawalnya dan meninggalkan Ingook di tengah-tengah padang bola. Ingook merasa sangat bersalah dan dia keluar daripada padang sekolah.

 

 

di kelas 

" wey ko tahu tak muka Ingook tadi macam ayam berak kapur,ehhh aku dah rancang benda ni semalam,lagipun scandal ni aku dah tahu dari awal " senyum Eunji dengan bangga. " pengawal tu memang la best actor in the world,ceh anak hartawan konon," puji Naeun dengan menunjukkan thumbs up. " yah kalau oppa ko tahu ko buat macam ni,mahu terbelah langit,yer la oppa kokan macam harimau,tak makan setahun " Naeun membayangkan wajah leeteuk. Ingook masuk kedalam kelas tersebut menuju ketempat duduknya. Naeun bangun dan duduk di tempat duduknya . " Eunji-ah aku....aku.....aku....." Ingoon teragak-agak untuk bercakap tetapi disergah oleh Eunji . " ko nak apa " sergah Eunji dengan suara yang ditahan. " aku nak minta maaf,tak tahu pula ko anak hartawan,mian " mendatar suara Ingook . " anak hartawan bukan ko anak ahjuhsi yang jual soju dekat tepi jalan tu ke ??? " celah Jia. Naeun dan Eunji tersentak . " apa,jia betul ke ??? " bulat mata Ingook. " betul la,appa aku selalu pergi kedai dia " senyum Jia. 

" Eunji-ah apa ko buat ni,jatuh maruah aku " geram ingook. " apa jatuh maruah ko,minta maaf tu bukan perkara baik ke ??? " soal Eunji. " huh ko ni,ko tahu aku anak siapa ??? " soal Ingook . " ko anak pengetua sekolah " jawab Jia tanpa teragak-agak . " Jia gumao,sebab menjawab " senyum Ingook. Jia hanya mengangguk . " habis kenapa ko sebarkan scandal tu,ko tahu tak perasaan aku macam mana,ko tahu tak satu sekolah dah tahu " Eunji memepertahankan dirinya . " huh dah sebulan aku pindah dekat sini,tapi satu perasaan pun aku tak dapat rasa,ko ni,perempuan ke apa,kalau ko perempuan mesti la aku ada perasaan,tapi ko zero ko tahu zero to apa kosong " Ingook membalas dengan kata-kata yang pedas. " jadi apa aku nak buat kalau ko tak anggap aku  macam perempuan ??? " tunduk eunji. " ko pakai benda ni,aku harap ko hilang dari pandangan aku " kata Ingook sambil memakaikan beg kertas di kepala Eunji . Naeun menutup mulutnya,dia tak boleh masuk campur kerana dia tahu kalau dia masuk campur keadaan akan jadi lebih teruk lagi . Eunji sudah menitiskan air mata,dia mengambil gunting dan membuat lubang di beg kertas tersebut  " aku pun nak belajar dan bernafas juga " perli Eunji. Ingook hanya memandang Eunji dengan pandangan yang sinis * padan muka ko *.

Comments

Comments are moderated. Keep it cool. Critical is fine, but if you're rude to one another (or to us), we'll delete your stuff. Have fun and thanks for joining the conversation!

You must be logged in to comment
sdwhsms69 #2
Chapter 3: Update soon ~
sdwhsms69 #3
perwatakkan eunji sama macam den x3